Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Szeged első macskás kávézójából egyelőre épp az hiányzik, amitől jó lehetne

2023. július 09. - kormosgergo

Szeged legújabb kávézójában immáron cicák között fogyaszthatjuk kedvenc cappuccinónkat. Persze nem arról van szó, hogy egy Hooters nyílt a napfény városában. Nem, a belvárosi Mérey utcában a vérbeli macskarajongók számára már biztosan jól ismert macskás kávézó ötlete valósult meg. 

untitled-1_53006018073_o.jpg

Jómagam jártam a budapesti (Révay utcai) Cat Café-ban, és egészen megtetszett a koncepció. Miért ne ihatnánk egy kávét a szebbnél szebb cicákban gyönyörködve - gondoltam. Egy doromboló macska simogatása csökkenti a stresszt, így a mai felgyorsult világban még nagyobb szükségünk lehet az ilyesfajta kikapcsolódásra. A probléma csak az, hogy ha az egész görcsösen működik, akkor nem biztos, hogy elérjük a kívánt célt. Arról van ugyanis szó, hogy a hatóságok Szegeden sokkal szigorúbban betartatják az előírásokat, így a macskák társaságát nem az egész kávézóban, hanem csak az elkülönült klubhelyiségben élvezhetjük, ahová csupán a személyzet kíséretében és külön belépési díj fejében léphetünk be miután elolvastuk a Cat World Club Szabályzatot. Szóval a spontán macskás kávézás kilőve, annál is inkább mert a férőhelyek limitált száma (maximum 8 fő) és a nagy érdeklődés miatt előzetes helyfoglalás nélkül nem sok esélyünk van a cicákhoz bejutni. 

untitled-28_53005527536_o.jpg

A Cat City Café felső része első pillantásra egy normál kávézónak tűnik, de ha jobban körülnézünk, akkor kiderül, hogy már itt is nagyon sok minden a macskákról szól. Ha nem elégszünk meg a macskás könyvek vagy az IPM Nők és macskák című cikkének olvasgatásával, akkor akár az üvegfal mellé ülve a cicákban is gyönyörködhetünk.

untitled-32_53006015568_o.jpg

Az üvegfalú klubhelyiségben egy igazi játszóteret alakítottak ki négylábú kedvenceink számára. A kaparófák, mászókák és különböző macskás játékok között a cicák láthatóan remekül érzik magukat és előszeretettel játszanak a vendégekkel. A Cat World Club-ba 1.200 forint/óra a belépő, amiért cserébe egy 3 decis szörpöt, egy presszókávét vagy egy teát kapunk. Ha a fogyasztás eléri a 2.400 forintot óránként, akkor a benntartózkodás is díjtalan. Fontos, hogy ebbe az elkülönített macskás részbe 10 éven aluli gyerekek csak előzetes egyeztetés alapján léphetnek be a kávézó személyzetének felügyelete mellett. 

untitled-9_53005915930_o.jpg

untitled-13_53005528956_o.jpg

A macskákat reggel 9 és délután 2 óra között lehet látogatni, majd egy két órás pihenő következik, délután 4-től 8-ig pedig újra élvezhetjük a társaságukat. Aki ismeri a Trónok harca és a 24 című sorozatokat, az a nevük hallatán akaratlanul is elmosolyodik. Havas egy ragdoll, Jack egy cirmos, Khaleesi egy bengáli, míg Sansa egy Maine Coon. Csak a kis egyiptomi mau lóg ki ilyesformán a sorból, ő ugyanis nem egy sorozatszereplő, hanem a nagy Ramszesz fáraó után kapta a nevét. 

untitled-6_53006017823_o.jpg

untitled-5_53005916545_o.jpg

A minőségre való törekvésről sok mindent elárul, hogy a cukrászsütemények a REÖK Kézműves Cukrászdából, a péksütemények pedig a Rudi és Fickóból érkeznek. A kávé tökéletesítésén a Kék Elefánt tulajdonosával és head baristájával, Jarjabka Zolival dolgoznak együtt. Ha mindez nem lenne elég, a tulajdonos, Vass Csaba elárulta, hogy sous vide grillkolbász is kapható, amit természetesen helyben is elfogyaszthatunk.

untitled-35_53005913740_o.jpg

A sütik finomak, a cicák aranyosak, és alapvetően egy remek koncepcióról lenne szó, de a számos nehezítő körülmény miatt elveszett az a fajta lazaság az egészből, ami miatt a budapesti macskás kávézó annyira tetszett. Persze a szigorú szabályok nem hiába vannak, az egészségünk és a macskák védelme pedig mindennél fontosabb, mégis bízom benne, hogy idővel letisztul minden, és kialakul egy olyan rendszer, ami lehetővé teszi a spontánabb macskás kávézást. 

Fotók: Bálint András/Szegeder

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr5318162200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása