Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Kisablak Burger&Fries

Kisablakon át érkeznek Szeged legújabb burgerei

2021. június 27. - kormosgergo

Aki járt már Prágában, az biztosan kiszúrta a Tramvaj 11-et, vagyis a Vencel tér közepén dekkoló piros színű villamos-kávézót. Nos, Szegednek is van egy hasonló vendéglátóhelye, ez a 7-es Megálló nevet kapta, így állítva emléket az egykori 7-es villamos végállomásának. A Somogyi utca sarkán található sárga villamos terasza a szegediek közkedvelt találkozási pontjává vált, ahol a Kisablaknak köszönhetően június közepe óta már nem csak az italoké a főszerep. 

kisablak.jpg

A vállalkozás mögött Juhász Gergő áll, aki korábban a John Bull Pub-ban dolgozott, majd a járvány idején úgy döntött, hogy a saját lábára áll, és megvalósítja régi vágyálmát, hogy egy street food helyet nyisson. Ki is bérelte gyorsan a 7-es Megálló melletti apró üzlethelyiséget, amit Kisablaknak keresztelt el. Ennél találóbb nevet nemigen választhatott volna, hiszen a rendeléseket szó szerint egy picinyke ablakon keresztül vehetjük át, amelynek a két szárnya egyúttal étlapként is szolgál. 

img_e1866.JPG

Gergő koncepciójának a lényege, hogy pont akkora méretű kézműves burgert áruljanak, amitől már nem vagyunk éhesek, de még fel bírunk anélkül állni a székből, hogy kidurrannánk. Az ételek helyi alapanyagokból készülnek; a hamburgerhús a Sándorfalva mellett található Mangalard Farmról érkezik, a bucit pedig az egyik szegedi kedvencünktől, a Rudi és Fickótól szerzik be. A marhahúspogácsa egyébként 15 dkg-os és a 30%-a vesefaggyú, hogy a sütés utáni végeredmény ízesebb, szaftosabb legyen. 

1_kep.jpg

Az alap "szendvicsük" a Kisablak burger, ami a kötelező elemeken kívül cheddar sajtot, csemegeuborkát és karamellizált hagymát rejt magában. Ha extrázni szeretnénk, kérhetünk Bacon burgert, ami ugyan egy picit drágább, de cserébe grillezett bacont és baconos majonézt is kapunk. A grillezett kecskesajtos és zöld pestós Semmihús burgerrel az ovo-lakto-vegetáriánusra is gondoltak, a Kétszercsíp burgerrel pedig a  kapszaicinfüggők mérettethetik meg magukat. 

A Bacon burgert ki is próbáltuk, méghozzá dupla hússal és menüben, azaz egy választott burgonya és mártogatós társaságában. Nos, az édeskés, kalácsos tésztájú buci, az olvadozó cheddar sajt, a szaftos hús és a ropogós bacon már önmagában is élményszámba ment volna, de a Gergő által házilag készített isteni baconnaise-zel és az édeskés batátával kiegészülve teljesen levett minket a lábunkról. 

img_e1899.JPG

Másodjára egy Blue burger érkezett különleges ízvilággal. Ebben a marhahús és a házi szósszal megkent, kellemesen lepirított buci mellé kéksajtot és karamellizált körtét kaptunk, na meg rengeteg friss rukkolát. A kéksajt (gorgonzolára tippelnék) szerencsére nem túlzottan dominált és az édes karamellizált körte is isteni volt. Még egy kellemesen savanykás, pikánsan fűszeres barnasörmártást is kértünk, amit eddig nem sok helyen ettem, pedig kötelezővé tenném minden sült krumpli mellé.  

img_e1888.JPG

A burgerek mellett jobbnál jobb sült burikat is árulnak, sőt a már emlegetett baconos majonéz és barnasörmártás mellett kipróbálhatjuk a csípős szószt, az édes chilit vagy a cheddar szószt is. Az burgerek árai 1 550 és 1 750 forint között mozognak. Összességében nagyszerű élménnyel zártuk az estét. Igyekszünk majd visszatérni hozzájuk, főleg, hogy a 7-es Megálló teraszán helyet foglalva az Eb meccseit is nézhetjük. 

Első kép forrása: https://www.facebook.com/kisablakburger/?ref=py_c

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr4916600774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása