Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Villámposzt: Kolbászos knédli burger a Malátában

2016. január 31. - kormosgergo

Aki járt valaha Prágában vagy csak Csehország más részén, az biztosan találkozott már a csehek "mindennapi kenyerével", a knédlivel. A szaftos, mártásos cseh ételek leggyakoribb körete a gőzölt knédli, de vajon egy hamburger bucijaként is megállja a helyét? Hamarosan kiderül, ha velem tartotok.

kezdo.jpg

Nagy nehezen szántam rá magam, hogy kimozduljak szombat este, de végül a barátok unszolására nyakamba vettem a várost. A Maláta újdonságára egyébként is kíváncsi voltam, így kézenfekvő megoldásnak kínálkozott, hogy arrafelé orientálódjunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy elsőre nem sikerült szabad asztalt találnunk, és amikor egy órácskával később visszakanyarodtunk, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a helyzet semmit sem javult. Voltaképpen egy régi statiszta cimborámnak, Ricsinek köszönhetően valósult meg a vacsora, aki helyet szorított maguk mellett. Ezúton is köszönjük a blog nevében!

belter_1.jpg

Tüstént rendeltünk is egy kör ír vöröset, bár ezúttal talán valamilyen cseh sör találóbb lett volna. Az asztalon az állandó étlap mellett rögtön egy mókás leaflet várt az aktuális kínálatról. Ugye mindenki emlékszik a disznóvágás jelenetre a Tanúból?

etlap_2.jpg

A Maláta mindig is az újításokról és a kísérletezésről volt híres. Nekik köszönhettük tavaly nyáron a Lángos Burgert, a Retro Burgert és nem olyan régen a mini hamburger slidereket is, így már izgatottan vártam, hogy vajon milyen lesz a Knédli burgerük. Nem is kellett sokat várakoznunk az eredményre, ami így festett:

felulrol.jpg

vakus.jpg

A knédli gőzöléssel készül, a fehér kenyérhez hasonlít, de nincs héja. Az állaga puhább, az íze pedig selymes és tartózkodó, remekül tompítja a paprikás-fűszeres ízeket. És itt jön a képbe a paprikás kolbászból és tojásból készült pogácsa, amely viszont intenzív, enyhén füstölt, fűszeres. A buci felső részét egy kevés mustárral kenték meg, ami hálistennek hagyja érvényesülni a többi összetevőt, ugyanakkor remekül illeszkedik a cseh vonalba. A hús alatt saláta és lilahagyma lapul, felette pedig paradicsomot és csalamádét találunk.

jo_5.jpg

A köret isteni steak burgonya némi fokhagymás tejföllel meghintve. Kívül ropog, belül krémesen puha.

koret_1.jpg

Ez tehát nem egy klasszikus burger, nem is így kell hozzáállni, hanem kolbász, kenyér és mustár hamburger formájában, amely egy újabb ékes bizonyíték arra, hogy kellő találékonysággal mennyi minden beleférhet ebbe a műfajba. A Kolbászos knédli burger 890 forintért igazi cseh-magyar különlegesség a hamburgerrajongók számára, nem mellesleg kiváló sörkorcsolya a Maláta isteni kézműves sörei mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr688337438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mh1973 2016.02.02. 23:58:22

Nem írok semmit, mert a negatív kritikát úgyis törlitek, szánalmas blog...

kormosgergo 2016.02.03. 00:05:09

Őszintén reméljük, hogy egyszer megváltozik a véleményed.
süti beállítások módosítása