Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Ez már röfi! Irány a Malackodó!

Idézd fel gyerekkorod kedvenc ízeit egy food truckkal!

2020. szeptember 29. - kormosgergo

Ez a food truck nem a kézműves burgereket ontja magából, és még csak nem is tépett húsos szendvicseket vagy papírdobozba csomagolt tésztákat árul, hanem hurkát, kolbászt, pecsenyét és csülkös szendvicset. 

4a134b85-4ae3-4bc7-b240-d11e796c3295.jpeg

A kezdeményezés hátterében három férfiú áll, ami a férfias húsételek és a helyválasztás (erre később visszatérek) tükrében egyáltalán nem meglepő, arra viszont talán még Mizsik Attila, Lesti Ádám és Varga Dániel sem számított, hogy a Malackodó már a nyitás előtt ennyi hölgy rajongóra tesz szert a guruló étterem közösségi oldalán.

Az első összeröffenés sokáig váratott magára, hiszen a projekt tavasszal rajtolt volna, de a járványhelyzet közbeszólt, és le kellett mondani a malacok májusi "fellépését". Az újratervezést követően a pecsenyéző a Deja Vu Fesztiválon mutatkozott volna be, csakhogy a nyár végére eltolt esemény végül elmaradt. Így jött el az ősz és a szeptember 28-ai hétfő, amikor is a szerszámokat és szerelvényeket árusító Aktív áruház parkolójában végre megkóstolhattuk, hogy mit is tud a magát viccesen a gasztro-ellenforradalom élharcosaként aposztrofáló magyaros food truck. 

60dafb53-5e19-4d5d-afaf-b3e99978b02f.jpeg

"Sistereg a zsír, kolbász, pecsenye, Éhes gyomornak bűbájos zene." Ez a hely az ékes példája annak, hogy Arany János sorai több, mint 150 évvel a papírra vetésük után is aktuálisak. A Malackodó klasszikus disznótorossal (sült hurka és kolbász), rántott hússal, kemencében sült csülökkel, fokhagymás-mustáros flekkennel és sült csirkecomb pecsenyével szolgálja ki az éhes gyomrokat. A húsok mellé természetesen savanyúság, "könyér", különböző tunkolósok és burgonya is választható, sőt javallott is, mivel ezek azért nem éppen a legkönnyebb fogások. A burgonya egyébiránt hidegen tálalt tejfölös-lilahagymás krumplikarikákat takar, amit nem érdemes kihagyni.

c9d4986d-107c-4377-92f7-5c1bae1d7077.jpeg

Az állandó kínálat mellett a hét különböző napjain más-más egytálétel (jelenleg keddenként hagymás-füstös szaftos babragu malachúsokkal, szerdánként csülkös-káposztás kolbászos bableves, csütörtökönként pedig csülkös ragadós pacalpörkölt) van terítéken. Szendvicsek is rendelhetők, méghozzá csirkecombfilés, csülkös és sült kolbászos. A csülkös szendvicset mi is kipróbáltuk: egy jófajta rozsos kifli, benne helyben sütött omlós csülökszeletek és csalamádé, plusz egy kis pikáns barbecue szósz. Ízletes, egyáltalán nem száraz és bármelyik pulled pork szendviccsel bátran felvehetné a versenyt.

5c506749-0132-45ab-bb0e-bbd9085e0cbb.jpeg

Jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogy miben különbözik a Malackodó a sistergő zsírban sülő húsokat kínáló lacikonyháktól. Nos abban, amiben mondjuk Bíró Lajos rántott húsa különbözik egy talponálló rántott húsától. Itt a tarja belül szaftos maradt, míg a bundája kellemesen ropogott a nagy szemű panírnak köszönhetően. A flekkent sütés előtt egy napig pácolják a fokhagymás-mustáros páclében, a hurka nem esik darabokra a tányérunkon, a kolbász nem mócsingos és álmatlan éjszakáink sem voltak az epegörcsök miatt. 

875269a1-810b-44b0-98c6-fb37ec5cbe20.jpeg

A 10 dekás árak 290 és 490 forint között mozognak, amihez pluszban jönnek a választott köretek. A szendvicsek egységesen 1.190 forintba kerülnek. 

A magyaros food truck létjogosultsága vitathatatlan, hiszen mindnyájunkban elevenen élnek még a gyerekkori disznóvágások emlékei, no meg ki ne szeretné jövő nyáron gyerekkora kedvenc fogásait a De Javu Fesztiválon vagy a SZIN-en viszont látni. Elvégre nem lehet ott a nagyi, hogy egy friss rántott húst rittyentsen nekünk. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr5716102904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása