Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

A Fricska - Vegan-friendly étterem nyílt Szegeden

Végre egy hely, ahol mindenki jót ehet!

2021. február 27. - kormosgergo

Létezik egy hely, ahová a vegánok és a húsevők közösen betérhetnek, méghozzá kompromisszumok nélkül. Nem, ez nem egy tündérmese kezdete, hanem a szegedi valóság. A Fricskában ugyanis két teljesen elkülönített konyhában készülnek a "zöld" és hagyományos fogások, így kizárt, hogy az alapanyagok egymással érintkezzenek. 

csicsi_mayo.jpg

A koncepció lényege, hogy a vendégek elégedetten és jóllakottan távozzanak, függetlenül attól, hogy húsevő étrendet követnek vagy valamelyik vegetáriánus irányzathoz tartoznak. A baráti társaságok, családok és céges csapatok egyetlen tagja sem maradhat éhesen. Természetesen jelenleg csak elvitelre és kiszállításra van lehetőség, de már most is rengeteg rendelés fut be hozzájuk. 

img_4028.JPG

Az autós, motoros és kerékpáros futárok kis túlzással egymásnak adják a kilincset, pedig az ételbár éppen csak másfél hónapja kezdte el bontogatni a szárnyait a szép emlékű Vegazzo étterem helyén. Mielőtt az ételbár elnevezés bárkit is megtévesztene, gyorsan szögezzük le, hogy nem egy kifőzdéről van szó, hanem sokkal inkább egy modern konyhatechnológiával felszerelt, újhullámos reggelizőről és brunch étteremről.

img_4029.JPG

Az enteriőr megőrizte korábbi vagány és fiatalos arculatát. A "húsos" konyha ablaka felett sorakozó ételfotók segíthetnek inspirálódni rendelés előtt, a trópusi dzsungelmintás tapéta pedig egyedi hangulatot kölcsönöz az egyelőre vendégek nélküli belső helyiségnek. 

img_4030.JPG

Ami a választékot illeti, a friss saláták (görög saláta, caprese saláta, vegán "superfood" saláta) és vegán ételek mellett a profilba jól illeszkedő tojásos (angol reggeli, bundás kenyér, serpenyős omlett, grillezett szegedi kolbász) és hideg reggelikkel (croissant menü, zabpehely, müzli, sajt és sonka válogatás), valamint különféle kenceficékkel (májpástétom, körözött, tojáskrém, padlizsánkrém, tökmagpástétom) örvendeztetnek meg bennünket. Ha mindez nem lenne elég, megkóstolhatjuk a ToGo szendvicseket (caprese, latino, mediterrán, smokey salmon) és a hamburgereket is, de a kínálat jóval szélesebb annál, hogy azt egyetlen posztban ki lehessen vesézni.

A hamburger mellett a vegán és gluténmentes ételek a legnépszerűbbek, de meglepő módon sokan kérnek hétvégente rántottát házhoz szállítással. A vegán rakott krumplira, a vegán barbecue & bacon sajtburgerre, a szójával készülő fricska gulyásra és a vegán almás pitére a legbüszkébbek, szerintük ezeket a hagyományos étrendet követők is garantáltan imádni fogják. Az említett fogásokat egyfajta fricskának is szánják a vegán konyha felé nem különösebben nyitott vendégek számára, hiszen mind ízre, mind látványra hasonló élményt tudnak nyújtani, mint a hagyományos módon készült társaik. 

img_40344.jpg

Az elsőként kiérkező lazacos Eggs Benedict ugyan csak szombaton és vasárnap rendelhető, de az egyszerre ropogós és foszlós angol muffin, a lágy hollandi mártás és a szétfolyó tojássárgája házasságából született klasszikusnál nehezen tudok jobbat elképzelni egy lassú reggel indításához. A visszafogott és harmonikus ízek mellett az omlós füstölt lazac sós karaktere teszi fel a pontot arra a bizonyos "i"-re. 

img_4039_1.JPG

Kipróbáltuk a tofurántottát, ami nem csak a vegánok, hanem a kísérletező kedvű mindenevők számára is igazi alternatívája lehet tojásos testvérének. A sárga színért felelős kurkumának és a növényi sajtnak köszönhetően ráadásul a vizuális élményről sem kell lemondanunk. 

img_4033.JPG

Az elviteles szendvicsek közül a Csicsi Mayo szendvics keltette fel leginkább az érdeklődésünket. A ropogós wellness bagett friss zelleres csirkesalátát rejt magában, amit egy kis citrussal frissítettek fel, és ropogósra sült baconnel tettek még különlegesebbé. 

8_kep_ha_ez_jobb.JPG

A vállalkozás hátterében Mizsik Attila (Pizza Monster, Monster Downtown, Kiskakas Csárda, Malackodó) áll, aki a Püspök és a Mérey utca sarkán egy szuper új koncepciót álmodott meg, ahol a teljesen elszeparált alsó és felső konyhának köszönhetően a vegánok is nyugodt szívvel bármit rendelhetnek. A Fricska egy hiánypótló hely, ahol a táplálkozási irányoktól függetlenül mindenki jól érezheti magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr9316439278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása