Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Buddha Original

Távol-keleti ízek modern köntösben

2021. szeptember 29. - kormosgergo

A thai ételek és a sushi kedvelői körében méltán népszerű Buddha Original megnyitotta első szegedi éttermét. Az ázsiai ételeket kínáló lánc folyamatosan bővül Magyarországon, melynek fontos állomása a mostani nyitás, hiszen eddig nem merészkedtek Pest megye határán túlra.  

1_kep_1.jpg

A megfelelő helyszín kiválasztását nem bízták a véletlenre, hiszen a Szeged Nagyáruház teraszos részén nyitották meg új egységüket, ott ahol korábban a könyvesbolt működött, így biztosan mindenki észreveszi majd őket, aki végigsétál az Árpád téren. A hatalmas belteret indusztriális stílusban rendezték be, és itt kapott helyet a nyitott konyha is, ahol szemmel láthatóan nagy a sürgés-forgás. Amikor megérkeztünk egy kicsit úgy éreztem, hogy el fogunk veszni ebben a hatalmas térben, de nagy meglepetésre távozáskor már alig lehetett üres asztalt találni.

2_kep.jpg

4_kep.JPG

Italok terén a mindenhol jól megszokott szortiment fogadott minket, így könnyű dolgunk volt a választáskor. Az étlappal ellenben "meggyűlt a bajunk", a távol-keleti fogások rengetegében ugyanis könnyű volt elveszni. (Emellett egy külön étlapot készítettek a sushi szerelmesei számára.) Hálistennek az összetevőket minden ételnél feltüntetik, és sok esetben fényképek is segítenek minket a választásban. A gazdag kínálat egyébként nem megy a minőség rovására, de lássuk, mibe is kóstoltunk bele.   

Az egyik kedvencünk a Pad Thai lett, amit ropogós babcsírával és pörkölt földimogyoróval tálaltak. Egyszerre volt puha és roppanós, édes és sós, ráadásul a lime szelettel egy kis savat is csempészhettünk ebbe a mennyei rizstésztás fogásba. A legjobb pedig, hogy a csípősséget csak a falat végén éreztük, így az nem dominálta le az ízeket. 

5_kep.JPG

Érkezett egy adag vörös curry szószos Keng den is, ami bár első ránézésre levesnek tűnt, tulajdonképpen egy  - külön kupac fehér rizzsel tálalt - leveses jellegű főétel volt cukkinivel, répával, bambusszal, hagymával, gombával és gyakorlatilag minden földi jóval. A kókusztej jóvoltából nemcsak gazdag, de kellemesen krémes és kissé édes is. Minden ételnél feltüntetik, hogy milyen fő elemmel (csirke, kacsa, marha, rák vagy tofu) rendelhető; a Keng den esetében csirke vagy tofu közül választhattunk, így mi az első mellett tettük le a voksunkat. 

6_kep.JPG

Némi csalódást egyedül a Teriyaki csirke okozott, mivel az egyébként nagyszerűen ízesített és puha csirkehús sokkal gusztusosabban festett volna apró kockákra vagy szalagokra vágva, nem is beszélve arról, hogy a vastagra szeletelt, nyers kígyóuborkát is azonnal lecserélném bármilyen más zöldségre. (Utánanéztem és a legtöbb recept párolt brokkolit ajánl ehhez a fogáshoz.) Az édeskés, kissé szirupos teriyaki szósz egyébként bitang jó volt, és a rizst is tökéletes állagúra főzték. 

8_kep.JPG

Nem mehetünk el szó nélkül a desszertek mellett sem. Igaz, hogy csak kétféle édesség közül választhatunk, de mi mindkettőt megkóstoltuk, és számunkra ez volt a vacsora fénypontja. A Kao Niao Moang nem más, mint kókusztejbe áztatott édesrizs, aminek a tetején egy szelet puha mangó csücsül. Kezdésnek nem volt rossz, de sokkal jobban ízlett a Banán lotti, ami nem más, mint karamellizált banán rizstésztában. Az egész desszert nagyon harmonikus, a banán még harapható, a bunda ropog, a karamell öntet finom, édes, de egyáltalán nem tömény. 

11_kep.JPG

9_kep.JPG

Az árak nagyon változóak, de a főételek jellemzően 2 490 és 3 990 forint között mozognak, tehát alapvetően nem egy olcsó helyről van szó, mégis a wok- és sushibár egy jó lehetőség az ázsiai ízek szerelmeseinek, és mindenkinek, aki nyitott arra, hogy valami újat próbáljon ki. A Buddhában ugyanis biztosan finom, autentikus és minőségi ételeket fog kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr9716701100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása