Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

3 tipp, hogy hol fagyizz Szegeden

2020. június 27. - kormosgergo

Ismét nyakunkba vettük a várost, hogy egy újabb ajánlót készíthessünk nektek. Ezúttal a legjobb fagylaltlelőhelyek nyomába eredtünk, és bár sikerült néhány nap alatt tönkretennünk mindazt a kőkemény munkát, amit az elmúlt hónapok edzéseibe fektettünk, mégis megérte, mert elképesztően finom fagyikat kóstoltunk. Most a három kedvencünket ismerhetitek meg. 

img_00291.jpg

Torta Művek - Derkovits fasor

Elsőként egy újszegedi cukrászdát ajánlunk, kiváló parkolási lehetőséggel, közel a Holt-Maros sétányhoz, ami szuper úti cél a szabadba vágyóknak. A Torta Műveknél tett látogatás mindig kellemes meglepetést tartogat számunkra, ugyanis az áthúzás, dresszírozás, dekorálás stb. a kiszolgáló pult mögött történik, így sorban állás közben megleshetjük a cukrászok munkáját, és gyönyörködhetünk a szebbnél szebb tortákban.  

torta_muvek_14.jpg

A látványcukrászdában tejmentes, cukormentes, vegán és "semmitől sem mentes" fagylaltok közül választhatunk. A gombócok 5 dkg-osak és 300 forintba kerülnek. A pisztácia, illetve a cukor- és tejmentes fagylaltok 50 forinttal drágábbak, de a pisztáciára így sem tudtunk nemet mondani. Nem bántuk meg! Az egyik helyi specialitás a mentafagyi egy kevés csokival. Nos, egyáltalán nem rajongok az after eight jellegű desszertekért, de ennél a fagylaltnál elképesztően jó arányokat sikerült összehozni. 

Az elvitelre szánt hűsítő finomságot tölcsérben és sétálókehelyben is kérhetjük. Mivel a gombócok a nagy melegben egy szempillantás alatt olvadásnak indulnak, nem érdemes sokáig várni velük. A gyors olvadástól senki ne ijedjen meg, ez éppen azt jelzi, hogy biztosan nem került pálmaolaj a fagylaltunkba.

img-2712.jpg

Rudi & Fickó - Oroszlán utca

A két kópé border terrierről elnevezett Rudi és Fickó olyan széles portfólióval rendelkezik, hogy vétek lenne fagylaltozónak titulálni, mégis a város egyik legfinomabb fagyijára bukkantunk náluk. A történet úgy kezdődött, hogy a Cirmit megálmodó Nándi és Timi hazacsábították barátaikat Angliából, hogy közös vállalkozásba kezdjenek. Zoli és Mariann addigra már kitanulta a fagylaltkészítés minden csínját-bínját, és a Yorkshire Dales Ice Cream-mel komoly elismeréseket szerzett külföldön. Receptjük egyszerű: "Magas minőségű alapanyagok, zéró állagjavító, zéró habosító, zéró mesterséges színezék. Minden olyan ízű, ahogy azt a természet adta nekünk."

img_0030.JPG

A kínálatot a harmonikus, letisztult ízek jellemzik, amelyek természetesek, mégis intenzívek. A fagylalt tömör és selymes. A textúrákkal való játék jegyében minden gombócba belecsempészik magát az alapanyagot is, így a mangó fagylaltban igazi mangó darabokkal találkozhatunk, a pisztáciában pedig olykor egy-egy apró pisztáciaszem okoz kellemes meglepetést.

A pisztácia - ha nem fogyott ki - szinte kötelező választás, és a füge-dió kombinációt is feltétlenül érdemes kipróbálni. Érdekes, hogy míg én határozottan a diót éreztem jobban, addig Andi szerint inkább a füge dominált. Az ecuadori csoki a Lindt csokoládéra emlékeztetett bennünket és a csoki-meggy sorbet-t is nagyon izgalmasnak találtuk. 

img_e0028.JPG

Az általunk kóstoltakon túl erdei gyümölcs, eper sorbet, citrom, vanília és stevia meggy is szerepel a kínálatban. Az árak 350 és 450 forint között mozognak, kivétel a pisztácia, ami 490 forintba kerül. Bár a 490 forintos gombócár drágának mondható, mégis az élmény miatt próbáljátok ki a pisztáciát is, garantált az addikció.

REÖK Kézműves Cukrászda - Magyar Ede tér

A város talán legszebb szecessziós épületében működő REÖK Cukrászda nem csak kézzel készített süteményeiről, de fagylaltjáról is méltán híres. Akárcsak a Szó Gellért által megálmodott sütemény-csodák, a hűsítő desszertek is helyben készülnek, tartósítószerek és adalékanyag hozzáadása nélkül.

belter2_2.jpg

A jelenleg kapható 40-féle íz között olyan cukormentes változatok is megtalálhatók, mint a cukormentes pisztácia, mangó-passió és csoki-málna. A tejmentes csokoládé-narancs a laktózérzékenyek számára is biztonsággal fogyasztható. A nagy klasszikusok mellett meglepő ízkombinációkkal is várják a vendégeket; az egyik régi kedvencünk a körte-parmezán-pekándió, ami sajnos legutolsó látogatásunkkor pont nem volt elérhető. Az erdei gyümölcs rajongóknak valódi csemege a málna-áfonya-ibolya. A pisztáciát itt sem érdemes kihagyni, édes és krémes, de a háttérben feldereng a pisztáciára jellemző sós ízvilág is. 

img-2715.jpg

A gombócok ára egységesen 350 forint. Ha nem sietünk, akkor a pálmafás teraszon üldögélve csónak alakú fagylaltos kehelyből is elfogyaszthatjuk gombócainkat. Ilyenkor sorba sem kell állnunk, kényelmesen válogathatunk az elénk tett desszertlapról. Aki az Árkádban szeretne hasonlóan jót fagyizni, annak érdemes felkeresni a Reök Cukrászda kistestvérét, a Delimo Cukrászdát, amit tavaly az év kávézójának választottak a Kávékorzó Magazin közönségszavazásán. 

reok_1.jpg

A pisztáciát mindenhol megkóstoltuk, ez volt az összehasonlítási alapunk. Nálunk a Rudi és Fickó pisztáciája lett a favorit, de természetesen ez csak a mi szubjektív véleményünk. Szerencsére még előttünk áll a nyár, így van idő arra, hogy mindenki felállítsa a saját személyes rangsorát.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr8915903420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása