Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Kishusom, Budapest

Wossala Rozina újhullámos hotdogozója

2017. augusztus 10. - kormosgergo

Néhány nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a Konyhafőnök első szériájából megismert Wossala Rozina újhullámos hotdogozót indított a Gozsdu Udvar szomszédságában. A Kishusom a Barside és a Juicy + Budapest Bagel között bújik meg, tovább színesítve a Madách Imre út gasztrokínálatát.  A kíváncsiságtól vezérelve a belváros felé vettük az irányt, lelkiekben felkészülve az ilyenkor várható sorban állás viszontagságaira. Legnagyobb meglepetésünkre alig pár perc várakozás után megkóstolhattuk az ínycsiklandozó kolbászos hotdogokat.

img_4216.JPG

A Kishusom nem marasztal sokáig, inkább "eat and go" hely, ami egyáltalán nem zavaró, sőt a Madách Imre úton sok kisebb üzlet működik hasonló profillal. Bent két könyöklő asztalnál tudunk fogyasztani, de a bejárat előtti teraszon akár le is ülhetünk. Természetesen a hotdogok kézben fogva is haraphatók, ha inkább elvinnénk őket, de ebben az esetben nem árt ügyesnek lennünk, nehogy a feltétek nagy része a földön végezze. Az elsőre meghökkentő dizájnt a dzsungel és a virsli extrém párosítását ábrázoló grafikák határozzák meg. Az egyik kedvencem a banán helyett virslit falatozó csuklyásmajom, de a mikrofon frizurás, "szivarozó" afroamerikai lány is nagyon találó. 

oserdo.png
hhiis.png

A hotdogokat saját magunknak "legózhatjuk" össze a falon lévő táblák segítségével. Első lépésben a kiflibe kerülő húst kell kiválasztanunk. A sor a klasszikus frankfurti virslivel kezdődik (450 forint), de kérhetünk a Püski Manufaktúrával együttműködve megalkotott fűszerkeverékkel ízesített sertéskolbászt (550 forint), vagy akár marhakolbászt (650 forint) is. Jópofa csavar, hogy a falitábla és a nyomtatott brosúra szerint a vega eleve "elfogyott". A kolbászok mellé jön a kiskifli (250 forint), de annak, aki figyel a vonalaira, lehetősége van kifli nélküli, fitnesz verziót kérni. Érdemes azonban bűnözni, mert ezek tényleg szenzációsan finom kiflik, légiesen könnyű, vajas-burgonyás tésztával. Utolsó lépésben a gondosan előre kikísérletezett összeállítások vagy, ahogy itt hívják sztílók következnek.

vghh.png

A "stílusok" közül a fenti képen középen látható True (490 forint) volt az egyik kedvencünk. A közepesen átsütött, szaftos marhakolbászt rusztikusabb szalonna csipsz és mustár kísérte. A kolbász 35% marhafaggyúval készül, lényegében olyan, mint egy hamburgerhús, csak kolbászbélbe töltve. Ehhez társult az édeskés hagymalekvár és a savanya mix. A savanyított zöldségeknek a csillagánizs kölcsönzött utánozhatatlan ízvilágot. Érkezett még egy Mozart (490 forint) bajor káposztával és reuben szósszal, és bár mintha az étlap által ígért pirított hagyma helyett kolbászcsipszet kaptunk volna, egyáltalán nem bántuk.

img_4215.JPG

Végezetül bátrak voltunk, és az Our favourite (690 forint) névre keresztelt sztílót is megkóstoltuk. Az étlapon az összetevőket nem árulták el, helyette csak annyi szerepelt, hogy legyünk bátrak, egyszer élünk. Nos, nem akarjuk teljesen lelőni a poént, de annyit elárulunk, hogy talán ez volt a leglágyabb ízű kombináció a kóstoltak közül. Aki szereti az avokádókrémet, feltétlenül próbálja ki! 

ffhrr.png

Plusz 450 forintért kérhető lilakáposzta- vagy burgonyasaláta is. Mi a kellemesen kesernyés, mustármagos-citrusos coleslaw-t választottuk, ezt mindenképpen tudjuk ajánlani. Legközelebb a krumpli salátát is megkóstoljuk, a hírek szerint barna vajjal lágyítják és majonéz egyáltalán nincs benne. A cech valahol 1 290-1 390 forint környékén áll meg, persze saláta és ital nélkül. A nyitást követő időszakban a soft opening hotdog kombó mindössze 990 forint, ami egy True kiskiflivel és frankfurti virslivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr4912729828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása