Amint azt már megszokhattuk, a Kapca séfje, Kovács Gergely folyton azon fáradozik, hogy valamilyen zseniális újdonsággal lepje meg vendégeit. Így született meg a Berry White (az elnevezés szerintem Barry White Grammy-díjas amerikai énekesre utal), amit a közelmúltban nekem is szerencsém volt kipróbálni.
Egy baráti sörözés alkalmából kerestük fel a Kapcát Zoli barátommal, akinek már régóta ígérgettem, hogy elviszem valami olyan helyre, ahol szédületes ízorgiában lehet része. Nem is csalódott, amint azt az üresen maradt fadeszka bizonyította az étkezés végén.
(forrás: facebook)
A húsok és az áfonya jól működő párkapcsolata nem új találmány a gasztronómiában, mégsem találkoztam még olyannal, aki megpróbálta volna ezt a tökéletes párosítást a hamburgerkészítés során felhasználni. Pedig amennyire kézenfekvő az ötlet, olyannyira zseniális is, ugyanis az áfonya és a cheddar kissé fanyar íze együtt remekül harmonizál a marhahúsokkal. Ehhez még némi pirított mandulát is kapunk, hogy teljes legyen az élmény.
És ha mindez még nem lenne elég, a külön tálkában érkező szósz selyemfű mézzel és dijoni mustárral ízesített lime-os majonéz, ami egészen egyszerűen fantasztikus. Ilyenből sült krumplival bármennyit meg bírnék enni, és szerintem sosem unnám meg.
A kacsazsírban sült krumpli és a coleslaw hozta az itt elvárható magas szintet. Ki kell azonban emelni, hogy a 200 g-os húspogácsa csak vendégszereplő volt ebben az összeállításban. A burgerben remekül passzol minden mindenhez, de az ízek már annyira intenzívek, hogy a marha karaktere kissé elvész benne.
Mindemellett a Berry White nem csak innovatív, de finom is, és szerencsére egyelőre marad a Kapca étlapján. A burger ára 2 490 forint, ami a köretet is magában foglalja. Azért, aki teheti minél hamarabb kóstolja meg, mielőtt egy újabb Kovács Gergely műalkotás veszi át a helyét.