Ahogy közeleg a Bistorant által meghirdetett hamburger receptverseny döntője, mi is egyre többet tudunk meg a részletekről. Kiderült az is, hogy a gasztronómia világának egyik prominens alakja, Bereznay Tamás is ott lesz az ítészek között.
További nagyszerű hír, hogy jobbnál jobb kezdeményezések közül választhatta ki a szakmai stáb azt az öt receptet, amely bekerült a fináléba, hogy ott megmérettesse magát. Annyit előzetesen elárulhatok, hogy a receptek nem csupán igényesek, de fölöttébb változatosak is, így szeptember 26-án garantáltan mindenki megtalálja majd a fogára való burgert. A sokszínűség bizonyítéka az a különdíj, amely a legextrémebb hamburger receptjét beküldőt illeti. Egyetlen szívfájdalmunk, hogy mi magunk nem írhattuk le miként készítjük otthon kedvenc hamburgereinket, ugyanis ezúttal a zsűrizésben kaptunk szerepet. Egy szó mint száz szomorkodásra semmi okunk, sőt büszkék vagyunk és megtiszteltetésnek érezzük, hogy ily módon lehetünk részesei e jeles eseménynek. Jóllehet a megmérettetés szegedi rendezésű, a híre mégis olyan messzire eljutott, hogy még Budapestről is érkezett recept. És hogy mik várhatók? Csak egy-kettőt említek kedvcsinálónak. Ott van a karamellizált olajbogyós bárányburger különleges indiai joghurtos öntettel és marinált lilahagymával, aminek már a puszta említésétől is összefut a nyál a szánkban. Vagy a kéksajt-mártásos nyúlburger pirított gombával és dióval, ami valóságos ízrobbanással fenyeget. És íme a nyertesek teljes névsora:
Ha kíváncsiak vagytok, hogy az öt legjobb közül vajon melyik lesz a befutó, vagy rajongtok a street-food különlegességekért, netán csak szeretnétek szombaton egy igazán jót ebédelni, gyertek el és ha már ott vagytok, szurkoljatok a kedvenceteknek.