Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Nina's Pizza - Egy falatnyi Nápoly elvitelre

2020. december 27. - kormosgergo

Szegeden lassan már annyi a jó pizzázó, hogy egy új versenyzőnek igencsak nagyot kell villantania ahhoz, hogy felfigyeljenek rá. A Nina's Pizza ezt sikeresen és többszörösen is megugrotta, amihez ugyanúgy kellett a fatüzelésű kemence, mint a járvány kellős közepén való nyitás és Mamma Nina családi receptúrája egyenesen Nápolyból. 

nina_s_pizza.jpg

Ahogy a Dorozsmai út elhagyottnak tűnő ipari épületei között sétáltunk, felmerült bennünk, hogy biztosan jó helyen járunk-e. Végül - a telefonos segítségnek is köszönhetően - szerencsésen megpillantottuk a bejáratot. A nem túl szokványos helyválasztás oka egészen egyszerűen az, hogy nem lehet helyben fogyasztani. A Nina's ugyanis a jelenlegi helyzethez remekül alkalmazkodva, kizárólag elvitelre és kiszállításra árulja pizzáit. Aki egyszer már megtalálta őket, annak legközelebb könnyű dolga lesz, fáradozásainak jutalma pedig, hogy automatikusan 15 százalék kedvezménnyel veheti át pizzáját. 

nina_s_pizza_bejarat.jpg

A Nina's név ismerősen csenghet a szegediek számára, ugyanis a Nina's pizzái miatt sokan vették a fáradtságot, hogy a Szegedtől 30 kilométerre fekvő Makóra utazzanak. A tulajdonos, Dancsi Zoltán is észrevette ezt, ezért úgy döntött, hogy barátjával, Prohászka Csabával társulva a napfény városában is megméretteti pizzáját. Tudta, hogy a pizza legfontosabb része a jó tészta, márpedig neki éppenséggel volt egy tökéletes alaptészta receptje. 

A receptúra egy Nina névre hallgató idős olasz hölgy receptkönyvéből származik, akire történetesen egy szegedi lány vigyázott Nápolyban. Éva 10 évet töltött a mamma gondozásával, aki ez idő alatt szinte a lányává fogadta. A "vecchia Signora" végül Évára hagyományozta a család több generáció óta őrzött és tökéletesített pizza receptjét, aki hazatérvén Dancsi Zoltán családjának ajándékozta az értékes tudást, hogy Nina mama öröksége minél több emberhez eljuthasson. 

nina_s_pizza_kemence.JPG

Nem mehetünk el szó nélkül a fatüzelésű kemence mellett, ami igazi kuriózumnak számít a városban. (Tudomásunk szerint csak a Forza Italia büszkélkedhet hasonlóval.) Ezt a kemencét akár 485 fokra is fel lehet fűteni, így a pizza egy-másfél perc alatt megsül benne. A tészta széle a forró kemencétől és a hosszú kelesztési időtől felpúposodik és megpuhul, amint az a képen is látható. Azok, akik eddig nem ették meg a pizza szélét, mondván, hogy az kemény és száraz, most felülvizsgálhatják eddigi álláspontjukat. 

nina_s_pizza_pizza_dobozban.jpg

A választék meglehetősen széles, mégsem érdemes azonnal elveszni a színesen összeválogatott feltétek tengerében, hiszen a tészta önmagában is élményt nyújt. Kezdésnek ezért egy Marinara (paradicsom, fokhagyma, friss bazsalikom) vagy egy Margherita (paradicsom, mozzarella, friss bazsalikom) ajánlott. A Liliana (saját változatuk a négysajtos pizzára) mozzarellával, gorgonzolával, pecorino sajttal és parmezánnal készül. Ha odáig vagyunk a tenger gyümölcseiért, feltétlen próbáljuk ki a Carina (paradicsom, kagyló, rák, tintahal, mozzarella) névre keresztelt pizzájukat, ha pedig valami igazán különlegesre vágyunk, akkor a Rosetta (mascarponés alap, bébispenót, darált dió, füstölt sonka) vagy a Julietta (paradicsom, aszalt paradicsom, füstölt sonka, rukkola, mozzarella) lehet számunkra a tökéletes választás. 

nina_s_pizza_julietta.jpg

A Margherita és a Julietta nálunk jelesre vizsgázott. Az utóbbinál a sonkát alapjáraton sütés után teszik a pizzára, de kérhetjük a pizzára sütve is. A feltétek frissek és finomak, mégis a szélein légbuborékos, könnyű tészta az, ami igazán kiemelkedővé teszi a Nina's pizzáit.   

Az árak 1 640 és 2 490 forint között mozognak, és magukban foglalják a dobozt és a kiszállítás díját is. Jó hír, hogy a két ünnep között és szilveszterkor is nyitva tartanak, úgyhogy ha már a fületeken jönne ki a halászlé és a töltött káposzta, bátran próbáljátok ki őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr9216354294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása