Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Maláta: Lángos Burger

2015. július 17. - kormosgergo

A Maláta csapata úgy döntött, hogy retro hétvégét tartanak péntek-szombat-vasárnap, melynek keretében felkerül az étlapra a grillezett főtt csemege kukorica, a sült keszeg és a lángos burger. Ez utóbbi felkeltette az érdeklődésünket, és bár nemrég írtunk a Retro Burgerről, most újra ellátogattunk hozzájuk egy villámteszt erejéig. 

img_3096.jpgA Maláta nem pusztán egy hely, hanem egy életérzés. Már a késő délutáni órákban alig lehet szabad asztalt találni a nyári kánikulában is kellemesen hűvös teraszon, ahol sörözgető férfiak, kutyás baráti társaságok, sőt még egy babzsákon alvó kislány is békésen megfér egymás mellett. 

img_3087.jpg

img_3089.jpg

Kétségtelen tény, hogy a lángost és a hamburgert is nagyon sokan szeretik kis hazánkban. Ezt felismerve, a séf egy merész újítással állt elő: a klasszikus street foodnak számító lángost és a hamburgert ötvözve megalkotta a Lángos Burgert.   

img_3092.jpg

A koncepció egyszerű és nagyszerű. Sütnek egy lángost, ami pont akkora, hogy beleférjen a kisebb méretű 10 dekás marhahúspogácsa. A tésztája nem száraz, nem zsíros, nem olajos. A legtöbb utcai lángosos példát vehetne róla. A kiváló minőségű marhahúsra rengeteg sajtot olvasztanak, majd megkoronázzák egy szép karika friss paradicsommal. A hús alatt fokhagymás tejföl, tépett saláta és egy kevés lilahagyma bújik meg. 

img_3098.jpg

A cheddar sajt egyébként lapka jellegű, ennek ellenére gyönyörűen ráolvadt a hús tetejére. A tejfölös szósz éppen kellően fokhagymás, a hagyma íze egyáltalán nem tolakodó. A fogás mellé csónakburgonyát kaptunk ropogósra sütve, valamint kovászos uborka is érkezett natúrabb változatban.  

img_3105.jpg

A Lángos Burger 1 200 forintba kerül, és legjobb tudomásunk szerint csak vasárnap estig kapható, úgyhogy ne késlekedjetek, kóstoljátok meg ezt a finomságot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr517636258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása