A Maláta csapata úgy döntött, hogy retro hétvégét tartanak péntek-szombat-vasárnap, melynek keretében felkerül az étlapra a grillezett főtt csemege kukorica, a sült keszeg és a lángos burger. Ez utóbbi felkeltette az érdeklődésünket, és bár nemrég írtunk a Retro Burgerről, most újra ellátogattunk hozzájuk egy villámteszt erejéig.



Kétségtelen tény, hogy a lángost és a hamburgert is nagyon sokan szeretik kis hazánkban. Ezt felismerve, a séf egy merész újítással állt elő: a klasszikus street foodnak számító lángost és a hamburgert ötvözve megalkotta a Lángos Burgert.

A koncepció egyszerű és nagyszerű. Sütnek egy lángost, ami pont akkora, hogy beleférjen a kisebb méretű 10 dekás marhahúspogácsa. A tésztája nem száraz, nem zsíros, nem olajos. A legtöbb utcai lángosos példát vehetne róla. A kiváló minőségű marhahúsra rengeteg sajtot olvasztanak, majd megkoronázzák egy szép karika friss paradicsommal. A hús alatt fokhagymás tejföl, tépett saláta és egy kevés lilahagyma bújik meg.

A cheddar sajt egyébként lapka jellegű, ennek ellenére gyönyörűen ráolvadt a hús tetejére. A tejfölös szósz éppen kellően fokhagymás, a hagyma íze egyáltalán nem tolakodó. A fogás mellé csónakburgonyát kaptunk ropogósra sütve, valamint kovászos uborka is érkezett natúrabb változatban.

A Lángos Burger 1 200 forintba kerül, és legjobb tudomásunk szerint csak vasárnap estig kapható, úgyhogy ne késlekedjetek, kóstoljátok meg ezt a finomságot.