Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Megnyitott a MONYO bar

Kraft sör és speciality kávé egy helyen

2024. október 18. - kormosgergo

A blogolásban az a legizgalmasabb, amikor teljesen véletlenül bukkansz rá egy új helyre, és az élmény úgy magával ragad, hogy azonnal tudod, írnod kell róla. Pontosan ez történt, amikor egy spontán szombat délutáni séta közben a Nagyáruház melletti Jókai utcában felfedeztük és kipróbáltuk az éppen…

Tovább

Macko

Szegedet is elérte a smashed burger őrület

Szivacski Nimród és Hegedűs Bence egy közös nyaralás alkalmával úgy döntött, belevágnak Bence álmának megvalósításába, és burgerezőt nyitnak. Ehhez a legjobb pillanatot választották, hiszen újra tombol a burger-láz, a 2010-es évek közepének street food forradalma óta nem láttunk ekkora érdeklődést a…

Tovább

Szeged első macskás kávézójából egyelőre épp az hiányzik, amitől jó lehetne

Szeged legújabb kávézójában immáron cicák között fogyaszthatjuk kedvenc cappuccinónkat. Persze nem arról van szó, hogy egy Hooters nyílt a napfény városában. Nem, a belvárosi Mérey utcában a vérbeli macskarajongók számára már biztosan jól ismert macskás kávézó ötlete valósult meg. 

Tovább

Le Lapin Bleu

Meglátogattuk Szeged első francia reggelizőjét és bisztróját

Bárcsak ilyen helyek lennének Párizsban... Ez volt az első gondolatom, amikor beléptünk a Kék Nyuszi elegáns, boltíves belső terébe. A Le Lapin Bleu ugyanis olyan, amilyennek a nem franciák, vagyis mi a filmek és romantikus regények alapján egy kis francia bisztrót elképzelünk. 

Tovább

Waffini Szeged

Üdvözlet a gofri-mennyországból

A gofri jóval több, mint egy finom édesség, képes ugyanis felidézni gyerekkorunk legszebb emlékeit. Ki ne emlékezne arra, amint izgalommal telve várakozott a büfé előtt, hogy végre beleharaphasson a ropogós, de mégis lágy és puha tésztába. A Waffini visszarepített minket a régi idők balatoni…

Tovább

Mangalard

Gourmet fogások Sándorfalván

Ezúttal nem Szegeden kalandoztunk, hanem a mindössze 14 km távolságra fekvő kisvárosban, Sándorfalván jártunk, ahol nem mindennapi gasztroélményben volt részünk. Mangalica és zsír/szalonna (angolul: lard), azaz Mangalard. Egy hely, ami voltaképpen nem is egy hely, hanem rögtön kettő, bár az is…

Tovább

Újranyitott a szegediek kedvenc reggelizője

Felébredt téli álmából a Kelesztő

A Kelesztő neve összeforrt a tojásos reggelikkel, a friss croissant-okkal és a legnépszerűbb brunch fogásokkal. Megkerülhetetlen pont volt sokáig azok számára, akik szeretik egy bőséges reggelivel indítani a napjukat, minden percét kiélvezve annak. Aztán 2020 májusában egy időre bezártak, és bár…

Tovább

Megkóstoltuk Szöged Kávéját

Javában dübörgött a Szegedi Borfesztivál, a belvárost két év szünet után újra ritkán látott embertömeg lepte el, amikor is Szeged Város Borának megválasztását követően nem sokkal megjelent Szöged Kávéja is. A kezdeményezést már jó ideje figyelemmel kísértük, így alig vártuk, hogy megkóstolhassuk a…

Tovább

Cloē Cafe Szeged

Lányok, irány Szeged legcsajosabb kávézója!

Létezik egy kávézó, ahol a fal rózsaszín, a kávéba szárított rózsaszirmot szórnak, és az ételek/italok egy része kollagénnel készül. Egy hely, amitől még Doktor Szöszinek is leesne az álla. Ezt a helyet úgy hívják, hogy Cloē Cafe. Az első fővároson kívüli Cloē pedig nem máshol, mint Szegeden nyílt…

Tovább

Buddha Original

Távol-keleti ízek modern köntösben

A thai ételek és a sushi kedvelői körében méltán népszerű Buddha Original megnyitotta első szegedi éttermét. Az ázsiai ételeket kínáló lánc folyamatosan bővül Magyarországon, melynek fontos állomása a mostani nyitás, hiszen eddig nem merészkedtek Pest megye határán túlra.  

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil