Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Állati menő hellyel bővült Szeged 'főutcája', a Tisza

Megnyílt a Garden Stég

2020. július 17. - kormosgergo

Mindig is csodálkoztam, hogy mennyire nincs kihasználva a szegedi Tisza-part, miközben Budapesten egymást érik a hajóéttermek és vízparti szórakozóhelyek. Bár már évek óta bulizhatunk a Tiszán, mostantól a folyó újszegedi oldalán ehetünk is.

sam_0840.JPG

Ha nem vagyunk annyira jómódúak, hogy jachton vagy saját hajón érkezzünk, akkor a Garden Stéget a Partfürdő felől közelíthetjük meg. Már a parton sorakozó napozóágyak és a bejárat előtti pálmafák megalapozzák azt a hamisítatlan beach hangulatot, amit a nagytesó Garden Bisztrónál megszokhattunk. Itt jegyezzük meg, hogy a napágyak kiváló lehetőséget nyújtanak a hozzánk hasonlók számára, akik az élet nagy kérdésein elmerengve a hangos zenétől kissé távolabb szeretik szürcsölgetni az italukat.

kezdo_7.jpgforrás: facebook

sam_0877.JPG

A minden oldalról nyitott és napvitorlákkal részlegesen árnyékolt belső tér kellemesen szellős. (Arra viszont jobb felkészülni, hogy a dizájnos vitorlák 40 fokos kánikula vagy eső esetén nem biztos, hogy megfelelő védelmet nyújtanak.) Az enteriőrt a világos színek és a natúr árnyalatok uralják. A fehér asztalok és székek mellett visszaköszönnek a Garden Bisztróból már jól ismert raklapbútorok is. Kedvencünk a stég végén található párnázott függőfotel lett, amibe bármikor belehuppanhatunk, ha chillezni van kedvünk. 

garden.jpg

sam_0835.JPG

sam_0867.JPG

Ami a kínálatot illeti, a nagytestvérrel szemben itt a könnyű grillezett ételek és halas fogások vannak túlsúlyban. Halak terén kétféleképpen (rántva vagy szegediesen) elkészített pontyfilé, mandulás pisztráng vagy roston sült tonhal és lazac közül választhatunk. Ez utóbbi pont jól volt átsütve, szaftos és omlós maradt a belseje. Köretként hullámos tallérburgonya érkezett, de batáta, kevert saláta vagy ezek kombinációja is rendelhető. 

sam_0852.JPG

Érdemes kipróbálni a sous vide rozé kacsamellet; kívül ropogós, belül pedig elképesztően szaftos.  A könnyedebb nyári fogások közé tartozik a vaslapon sült csirkemell és a roston sült füstölt gomolya.  A street food-ot a Stég Burger képviseli az étlapon, a seafood rajongók pedig roston sült garnélarákokkal varázsolhatnak tengerpartot az asztalukra. Ha maradna a hasunkban hely desszertnek, akkor az étkezést egy finom somlói galuskával zárhatjuk. 

sam_0846.JPG

Az árak 1 890 és 2 890 forint között mozognak, ami teljesen átlagosnak mondható a napfény városában. A Garden Stég egy abszolút hiánypótló hely Szegeden, hiszen a Szőke Tisza bezárása óta a város kiszorult saját 'főutcájáról', a folyóról. A hangulat nagyon kellemes, a kiszolgálás kedves és figyelmes. Mi biztosan újra meglátogatjuk majd őket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr1816010104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása