Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Vajon kinyitnak? Éttermek, amelyekre még biztosan várnunk kell

2020. június 07. - kormosgergo

Mostanra visszaköltözött az élet a napfény városába, az éttermek és kávézók újra megnyitották kapuikat és az utcákon tátongó üresség helyét vendégekkel teli teraszok vették át. Felszínesen szemlélődve ez lehet az első benyomásunk Szeged utcáit járva. Ha azonban egy kicsit jobban szétnézünk, észrevehetjük, hogy nem mindenki tudott azonnal újra nyitni, sőt meglehet, hogy kedvenc helyeinket talán már sosem fogjuk a megszokott formában viszont látni. 

keleszto.jpg

Kelesztő

Egy időre biztosan szomorú búcsút kell vennünk imádott Croque Madame szendvicseinktől. A Kelesztőben 2017 augusztusa óta fáradoztak azon, hogy ínycsiklandó reggelikkel és kiváló kávéval induljon a napunk. A város egyik legszerethetőbb reggelizőhelyéről korábbi cikkünkben számoltunk be.

img-39a8232c928fde4583be56ac6332df19-v.jpg

Bár a korlátozások enyhítését követően egy rövid időre újra brunch-olhattunk náluk, pár nappal később már zárt ajtók fogadtak minket. A bejáraton olvasható felirat szerint most új utakat keresnek, és ha eljön az ideje, megújult szellemiséggel nyitnak majd ki. Drukkoljunk, hogy ez minél hamarabb sikerüljön nekik! 

Pasta 4 Tészta és Leves Bár

Hiánypótló kezdeményezésnek örülhettek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és a "Lófara" környékén dolgozók 2019 májusában. Ekkortájt bukkant ugyanis fel a Pasta 4 Tészta és Leves Bár, ahol újszerű megközelítéssel készült leveseket és tésztaételeket kínáltak menő poharakban és papírdobozokban. A minden héten megújuló 4-féle tészta közül itt biztosan mindenki talált valami fogára valót. 

pasta2.jpg

A helyben gyúrt, friss tésztákkal készült fogásokat és a nagy kedvenc thai pestós-kókuszos csirkelevest továbbra is nélkülöznünk kell, ugyanis a szabályozás lazítása ellenére is zárva maradnak. Jó hír viszont, hogy előreláthatóan szeptembertől újra náluk ebédelhetünk majd, ráadásul némi változtatást is terveznek, ami még kidolgozás alatt áll. Annyit azért elárultak, hogy a jövőben egy letisztultabb, "rakd össze magadnak" koncepciót fognak követni. 

pasta.jpg

Vegazzo Vegan Bistro & Juice Bár

Meggyőződésünk, hogy a fenntarthatóság érdekében az emberiségnek kevesebb húst kellene fogyasztania. Szerencsére a vegán konyha szegedi nagykövetei között is találunk olyat, ahol ez nem feltétlenül jár fájdalmas lemondással vagy kompromisszummal. Ilyen hely a Vegazzo, ahová a gyönyörűen tálalt tej-, tojás-, és húsmentes fogások még a húsevőket is időről időre visszacsalogatják. (Számomra ilyen volt a kölesből készült túrógombóc és a sütőtökös rizottó csicseriborsó fasírttal és dió ropogóssal.)  

A 2018-as sikeres indulást követően a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy belevágnak egy másik vegán étterem megnyitásába is. Ezt a második egységet kerestük fel a Vitéz utcában, ahol az ajtón a már jól ismert felirat fogadott. Megkeresésünkre közölték, hogy egyelőre még nem nyitnak ki, a mostani létszámmal csak a kiszállítást tudják vállalni a régi, Püspök utcai éttermükből. 

vegazzo.JPG

Memories of India

Idén februárban számoltunk be arról, hogy megnyílt Szeged második indiai étterme. A Memories of India tulajdonosai sajnos a lehető legrosszabb időpontot választották a debütálásra, hiszen a járvány beköszönte előtt már nem maradt elég idejük magukhoz szoktatni a távol-keleti ízekre még kevésbé nyitott szegedi közönséget. 

indiai.jpg

Pedig a Kárász utcánál központibb helyszínt nehezen találni Szegeden, és az általunk kóstolt indiai fogások is ígéretes jövőt jósoltak az étterem számára. A kétszintes helyiséget ottjártunkkor zárva találtuk, de mint megtudtuk, már június 15-ével vagy július 1-jével újra nyithatnak. Reméljük, hogy sikerül hosszabb távon is gyökeret verniük, így sok éven keresztül beugorhatunk majd hozzájuk egy finom tikka masalára. 

img_2940.JPG

A felsorolás korántsem teljes, de ebben a posztban azokra szerettem volna fókuszálni, akiket korábban már ajánlottunk vagy közelebb állnak hozzánk. A cikk írásakor még zárva volt az Arany János utcai City Café és a nagyáruház passzázssorán található La Bottega-Antichi Sapori Italini is. Az üzemeltetőtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egyelőre kivárnak, mert a túl sok követelmény miatt nincs értelme kinyitni. Amint változás történik, értesítenek majd minket. 

(harmadik kép forrása: https://www.facebook.com/pasta4szeged/)

(ötödik kép forrása: https://www.facebook.com/Vegazzo2/

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr3615752156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása