Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Szeged Burger a Malátában

Bemutatkozik Szeged város hamburgere

2017. július 03. - kormosgergo

Végre! Hosszú idő után megint egy elképesztően jó ötlet. Annyira finom, hogy hamarosan újra elmegyek megkóstolni. Örömmel jelentjük, hogy megtaláltuk Szeged hamburgerét. 

szeged_burger.png

A Maláta kézműves sör- és grill kert megújult választékkal köszöntötte a nyarat, amelynek a Kraft Étlap nevet adta. Fel is kerestük őket, hogy meggyőződjünk, az új kínálat tényleg olyan "izmosra" sikerült-e. Bár sok húsmentes étel is felkerült az étlapra, mi leginkább a sörrel készült fogásokra voltunk kíváncsiak, ha már egyszer Szeged első számú kézműves sörözőjéről van szó.

20170701_174313.jpg

20170701_180244.jpg

Rendeltünk gyorsan egy-egy hibiszkuszos-narancsos limonádét és egy Szeged burgert, ami tulajdonképpen a pulled beef magyar változata, és annyira egyedi, hogy ehhez foghatót valószínűleg még nem láttatok. Hogy mitől lehet 2017-ben még egyedi egy hamburger? Például attól, hogy húspogácsát keresve sem találunk benne. Van viszont helyette isteni sörös marhapörkölt. Igen, marhapörkölt, abból is az egyik legfinomabb, amit életemben ettem. Oké, volt már valami hasonló a 2014-es Hamburger Day-en, de azóta a pörkölt-burger fúzióról nemigen lehetett hallani.

20170701_175848.jpg

A szálaira omló marhából gusztusos pogácsát formáztak. A marhahús annyira porhanyós, hogy a legtöbb helyen kóstolt pulled beef messzire elbujdoshatna szégyenében. Ebben a burgerben nincs szükség szószokra sem, önmagában is szaftos. Persze azért nem maradunk teljesen magunkra a pörkölttel, a bucit ugyanis pikáns tejföllel kenték meg, gondoskodva az ízek lágyításáról. A szaft egyébként valami isteni: egyértelműen marhapörkölt, mégis kissé édes a karamellizálódott hagymától, és az ízét tovább gazdagítja a hozzáadott sör.

messzike.png

szeged_burger2.png

Ha már pörkölt, a paprika sem maradhatott ki, de szerencsére pont annyira csíp, hogy még nem nyomja el az ízeket, a csípősség inkább csak a falat végén bontakozik ki. Kapunk még karikára vágott friss zöldpaprikát és paradicsomot, majd az egészet beirdalt, sült szalonna szeletek koronázzák meg. A kakastaréj tökéletes válasz a baconre ebben az összeállításban. 

img_3899.JPG

Köretnek csónakburgonya érkezett egy kis olaszos fűszerezéssel. Elsőre az jutott eszembe, hogy talán a főtt krumpli lenne az adekvát kísérő, de pár falat után be kellett látnom, hogy ez az étel valahol mégiscsak street food, amely mellett a Maláta frissen sütött, ropogós krumplija derekasan megállja a helyét. 

kump.png

Külön rendeltünk egy káposztasalátát is 550 forintért. A fűszerezése kellemesen borsos, az adagra sem lehet panasz, viszont a káposzta-majonéz aránya nagyon eltolódott a majonéz javára, ezért inkább azoknak ajánlom, akik a töményebb, rengeteg majonézzel készült változatért lelkesednek.

coleslae.png

A Szeged Burger 2 200 forintba kerül, de ezért az árért semmihez sem fogható élményt kapunk. Ha már a Malátában jártok, kortyoljatok mellé egy finom kézműves sört is.

Cím: 6720 Szeged, Somogyi utca 13.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr1312634033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása