Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Gerilla Gourmet - kulináris Rock & Roll

Kis híján végigettük a Gerilla Gourmet fesztivált

2017. április 15. - kormosgergo

Kezdetét vette az idei Gerilla Gourmet gasztrofesztivál, amikor is food truckok és más street food különítmények özönlik el Szeged városának hatalmas "főterét". Oly sok a résztvevő, hogy a teljesség igényével lehetetlen bemutatni mindet, mi mégis megpróbálunk egy rövid áttekintést adni nektek arról, hogy szerintünk hol érdemes vagy éppen nem érdemes enni az elkövetkező pár napban. Tartsatok velünk ezen az izgalmas kiránduláson! 

orosz_2.jpg

Az utazást a Famous - American & Street Kitchen háza táján kezdtük, ahol az ünnepre készülve egy húsvéti burgerrel leptük meg magunkat. Nem is olyan régen ettem már hasonlót az Infernóban, és roppant kíváncsi voltam, hogy milyen a Ferkov Lajos által megálmodott változat. Nos, mondanom sem kell, hogy az ünnepi burger kitűnő választás, amit főleg azok számára ajánlok, akik valami könnyed és friss fogásra vágynak. A húspogácsa szerepét ezúttal egy szép szelet házi sonka vette át, ami a hőkezelést követően a könnyed textúrájú zsemlében végezte. A légies buci, a lágy, tormás majonéz, a krémesre főtt tojás és a vajfehér húsú, zsenge hónapos retek 1 100 forintért a lehető legjobb kezdésnek bizonyult.

gerilla_kezdo.png

17918817_120332000264511159_264853957_n.jpg

Ezután a Babuska következett, ahol az orosz konyháé a főszerep. A különlegességre vágyók itt biztosan megtalálják a számukra megfelelő ételeket, hiszen van szoljanka, plov (orosz rizseshús) és pelmenyi (hússal töltött, főtt tészta, ami az olasz raviolihoz hasonlít) is. Mi egy heringes blinit ettünk 1 750 forintért, ezt mindenkinek bátran ajánlom. A palacsintatésztát a bébispenóttal együtt sütötték ki, majd marinírozott heringgel, azaz „sziljotká”-val töltötték meg. A vodkás uborkamártás visszafogottan savanykás, pikáns íze annyira találó a sós halhoz és az enyhén édeskés bébispenóthoz, hogy rögtön a fellegekbe repültünk tőle. Mindenképpen keressétek fel őket a piros büfékocsiban, mert a lemaradást utána már csak Budapesten, a XIII. kerületi Katona József utcában vagy egy másik fesztiválon pótolhatjátok.  

17965095_120332000163531548_934748008_n.jpg

palacsinta.png

orosz.jpg

Oroszországból az amerikai konyha felé vettük az irányt, de végül elég volt a gyöngyösi származású Gab's Food Truck mellett horgonyt vetnünk ahhoz, hogy egy isteni pulled pork szendvicset együnk. A "Nagy Buci"-ba töltött cafatos malac 1 200 forintba került. A burgonyás zsemléről már legendákat hallottam, amikről azt gondoltam, picit el vannak túlozva, pedig minden szóról szóra igaz. Az alacsony hőfokon, 6-10 órán keresztül sült sertéslapocka szolidan fűszerezett, és ha nem is ez volt a legomlósabb tépett disznóhús, amit valaha ettem, így is nagyon kellemes élményt nyújtott. Mindehhez olvasztott cheddar sajt, pirított bacon, csemege uborka és isteni mustáros majonéz társult. A Gab's Food Truck kitűnő választásnak bizonyult, úgyhogy bátran keressétek fel őket a jellegzetesen sárga, napsugaras furgonjukban!

gab_s1.jpg

gab_s.jpg

gabs_pulledbpork.png

A Briga Burgerhez még nem volt Szegeden szerencsénk, ezért őket is felkerestük egy gyors teszt erejéig, bár már nem voltunk túlzottan éhesek. A budapesti vállalkozás híres minőségi hamburgereiről, mégis számunkra ezúttal csalódást okoztak. Egy Los Angeles Burgerre esett a választásunk, ami a megszokott összetevők mellett cheddar sajtot, lilahagymát, tükörtojást és bacont ígért. Az egész jól indult, de a húspogácsa sajnos annyira porcos és inas volt, hogy sokszor ropogott a fogaink között, de az is lehet, hogy csak nem volt eléggé ledarálva. A buci is túl nagy, ezért valamilyen szósz rettentően kívánkozott volna az alsó részére. A többi összetevő hiába volt rendben, a katarzis elmaradt. 

brigaee.png

briga02.jpg

briga.png

Végül egy kedves régi ismerős bukkant fel a horizonton. A Tom Burgert bizonyára nem kell a szegediek számára bemutatni. Bán Tamás a Csillag térről, az egyik panelház aljából indult egy kis take away hellyel, mára pedig több étterme fut Baan's Kitchen néven, sőt bevette már a fővárost is. Teljes kiőrlésű bucival és vékonyabb jellegű, jól átsütött, mégis karakteres ízű marhahússal dolgozik. Nála nemigen lehet mellé futni, ezért mindig bátran ajánljuk.

tom.png

Ugyancsak meleg szívvel ajánljuk a Göröngy csapatát, akiket a tavalyi Fishing on Orfűn ismertünk meg, és még sosem sikerült csalódni bennük. A barna sörös-tépett marhás batyujuktól azóta is flashbackjeim vannak, ezért rendszeresen visszatérünk hozzájuk. A fesztivált követően a Hungi Vigadó Grillteraszán találhattok rájuk.

20170414_213924.jpg

20170414_213911.jpg

Szumma szummárum a Gerilla Gourmet street food fesztiválra érdemes mindenkinek eljönni, aki odáig van műfajért vagy szimplán szeretne egy jót enni a Széchenyi tér platánfáinak árnyékában. Mi degeszre tömtük magunkat, miközben rengeteg kulináris élménnyel lettünk gazdagabbak. Az esemény április 16-áig tart, úgyhogy ne habozzatok túlzottan sokáig, mert lemaradtok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr912427145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása