Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Monster Streetfood & Grill

2016. január 10. - kormosgergo

Létezik Szegeden akkora méretű minőségi hamburger, amit még én is alig bírok megenni? Ráadásul angus marhából? Igen, ugyanis a tavaly novemberben nyitott Monster Streetfood & Grill 25-30 dekás húspogácsával támad. 

nagyon_jo.jpg

Hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy a városnak egy olyan részén járunk, ahol estefelé nemigen szoktunk bandukolni. A Vásárhelyi Pál utca kihalt volt, így már-már arra gondoltunk, hogy eltévedtünk vagy elnéztük a címet, amikor hirtelen fényt láttunk a Sever Center irányából. Ahogy beléptünk az épületbe, meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen pezsgő élet van odabent. Szinte minden asztalnál ültek, éppen csak le tudtunk csapni mi is egyre. Aztán a második alkalommal hétköznap ebédidőben érkeztünk, és ugyanezt tapasztaltuk.

belter.jpg

Az enteriőr az amerikai gyorséttermi stílust követi tágas belső térrel, hatalmas poszterekkel és a mennyezetről lógó lámpákkal. A rendkívül lelkes és elhivatott tulajdonos, Mizsik Attila maga is szakács, aki külföldön ismerkedett meg a street food világával. Beszélgetésünk során elárulta, hogy hamarosan terasszal bővülnek, ily módon nyáron még több embert ki tudnak majd szolgálni.

belter_2.jpg

Az első, ami azonnal feltűnt, hogy a kiszolgálás jóval udvariasabb a megszokottnál. A felszolgálók szívesen segítenek a választásban, jól ismerik az étlapot, sőt személyes kedvenceik is vannak. Tájékoztattak, hogy 20 percet fog igénybe venni a hamburgerem elkészítése, és a végén arra is kíváncsiak voltak, hogy minden ízlett-e. Várakozás közben kaptunk egy tál tortilla chipset egy nagyon finom házi mártogatós kíséretében, amit ráadásul nem is számítottak fel fizetéskor.

nasi.jpg

Ezt a második alkalommal leveles tészta váltotta fel, ami szerintem nagyszerű ötlet, a salsa szósznak pedig egy natúrabb, marinált bazsalikomos-borsos-hagymás tartalmú üvegtálka vette át a helyét.

tortilla.jpg

A prognosztizált idő elteltével meg is érkezett a szörnyeteg egy termetes serpenyőben. A buci két felé szedve nézett farkasszemet velünk. Az egyiken az óriási angus pogácsa csücsült egy jókora húsos bacon kalappal a fején, közöttük olvasztott cheddar. A zsemle másik oldalán kapott helyet az uborka (az első alkalommal kígyóuborka, amit a másodikra már a sokkal inkább adekvát csemege uborka váltott fel), a grillezett paradicsom és a fehér hagyma.

tal.jpg

A zsemle pirított, nagyon kellemes állagú és textúrájú. Benne a húspogácsa darált nyak és szegy keveréke. Ahogy belevágsz, a szaft rögtön elkezd folyni belőle. Talán egy kissé tömörre gyúrták, de korrekt darab. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy a 25-30 deka marhahús igen férfias adagot és a legkeményebbek számára is komoly erőpróbát jelent.

hambi_1.jpg

A bacon tulajdonképpen nem is bacon, hanem császárszalonna. Bár mindkettő oldalszalonnából készül, ez utóbbi jóval vastagabb. A helyben készült barbecue szósz különlegessége a Tiszaszigetről származó bükkfán füstölt paprika. Nekem nagyon tetszett az ízvilága. A sült krumpli sajnos még mirelit, de friss és egyáltalán nem olajos. A coleslaw kellemes, bár az én ízlésemnek lehetne picit kevésbé édes és majonézes. Pár csepp citrommal vagy ecettel tökéletes lenne.

koret.jpg

A Big Block Burger 2 390 forintos árával egyáltalán nem lóg ki a mezőnyből, pedig méretre ez a szendvics tényleg gigantikus. Ha elég éhesnek érzitek magatokat, tegyetek vele ti is egy próbát!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr538170868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak egy válasz 2016.01.15. 06:09:46

Ha arra járok kipróbálom! Köszi a beszámolót!

Feketebotos Mark Y'henon 2016.01.15. 06:09:59

20-30 dekás hús???? Akkor az a hamburger amit 60 dekás hússal szoktam rendelni, nyilván hihetetlen. 20-30 deka hús nem akkora szám. Pláne nem azon az áron. De majd az idő megmondja. Ha 2 év múlva is nyitva lesznek, bemegyek.

Irbisz 2016.01.15. 06:10:12

Biztos finom, de egyaltalan nem nez ki jol, az etvagycsinalo szöveged utan a fotok csak etvagyrontok.

kormosgergo 2016.01.16. 12:58:06

@Irbisz:

Kedves Irbisz!
Szerintünk igazán gusztusos. :)

kormosgergo 2016.01.16. 18:37:27

@Feketebotos Mark Y'henon:

Kedves Feketebotos Mark Y'henon!

Véleményünk szerint egy ekkora színtiszta marhahús pogácsa egyszerűen szétesne, és átsütni sem lehetne közepesen, mert a közepe gyakorlatilag nyers maradna.

Feketebotos Mark Y'henon 2016.01.17. 11:43:32

@kormosgergo:
Kedves blog író: én egy szóval sem mondtam, hogy egy pogácsából állt. De ha gondolod egy fotót is mellékelhetek.

kormosgergo 2016.01.17. 11:45:45

@Feketebotos Mark Y'henon:

Várjuk a képet. :) Gratulálunk egyúttal a teljesítményhez!
süti beállítások módosítása