Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Corso Café

2015. június 25. - kormosgergo

A Corso Café városunk egyik legfrekventáltabb helyén, a Kárász utcában található. Aki valaha megfordult Szegeden, nagy eséllyel találkozott már a mediterrán hangulatú teraszával, ahol a kávék és italok széles választéka mellett már grill ételek elfogyasztására is lehetőség van, sőt a kávézó nemrégiben városunk hamburger térképére is felkerült. 

img_2896.JPGA klasszikus kávéházi atmoszféra mellett a rekkenő nyári melegben a saját árnyékos terasz teszi még kellemesebbé az itt eltöltött időt. 

img_2914.JPG

Gyorsan rendeltünk egy limonádét és egy sört szomjunk oltása céljából. A limonádé szénsavas volt, benne pár darab citrom, narancs és lime. Kellemesen frissítő, citrusos ízével rögtön új életet lehelt belénk.

img_2893.JPG

A hamburger olyan 10 perc várakozási idő után az asztalunkon hevert. A méretére nem lehet panasz, ránézésre igazán szép nagy. A buci sajnos a vizes zsemlére emlékeztetett, a teteje szezámaggal szórt és kapott némi pirítást is, de ez sem sokat segített rajta. A séf ugyanakkor biztosított minket, hogy a közeljövőben egy saját pékségtől rendelt buci veszi át a helyét, aminek természetesen mi is utána járunk majd. 

img_2902.JPG

A szendvicsben legfelül egy jókora tükörtojás pihen, alatta pedig rengeteg bacon és sajt. A pirított baconszalonna jó állagú, kellemesen ropogós. A 15 dekás 100% marha húspogácsát rozmaringgal, borssal és hagymával ízesítik. Bár a rozmaring legjobban a báránnyal harmonizál, jelen esetben a marhának is nagyon kellemes, egyedi ízt ad. A húst jól átsütötték, benne pedig a fűszerek arányát tökéletesen eltalálták, ugyanis mindegyik intenzív, de mégsem tolakodó. Legalul a paradicsom és uborka kapott helyet. A paprikás fűszersóval ízesített hasábburgonya mirelit, de teljesen rendben van, egy morzsányi sem maradt belőle.

img_2906.JPG

img_2908.JPG

A Corso Burger 1 380 forintba kerül, és szerintem az árához képest korrekt darab, ami egy jobb zsemlével és valami házi szósszal komoly versenyzővé válhat a szegedi burgermezőnyben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr967562596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása