Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Kapca: Pepper Punk

2015. június 14. - kormosgergo

Nem tagadom, hogy a Kapca az egyik, ha nem a legkedvesebb hamburgerezőnk, amelyről ez idáig csupán a teljesség igénye nélkül sikerült írnunk. Ez azzal magyarázható, hogy minden variáció ízvilágát tekintve szinte teljesen más, és mégis mind a tökéletesség felé tör, ezért egy poszton belül jellemezni őket nem igen lehet. Most viszont egy új sorozatot indítunk, amelynek keretében egyesével mutatjuk be a kínálatban szereplő jobbnál jobb hamburgereket. 

img_2877.JPGA Pepper Punk a nevéhez hűen igazi lázadó a hagyományos hamburgerek világában. A félbevágott buci mindkét belső oldalát olívabogyós-szárított paradicsomos-majonézes sültpaprika-krémmel kenik meg, amit az ajvárhoz vagy a zakuszkához tudnék hasonlítani. A kápia (esetleg kaliforniai) paprikából és padlizsánból készült finomságok burgerbe csempészését mindig is kiváló ötletnek tartottam, és ezúttal is remek húzásnak bizonyult Kovács Gergő séf részéről. A fokhagymás majonéznek köszönhetően a szósz kellemesen lágy ízzel van jelen a szendvicsben. 
img_2874.JPG

A zsemle ezúttal is hibátlan volt, a felülete pirított, az állaga könnyű és jól összenyomható. A paprikakrém pikánsságához találóan párosul a cheddar karakteresen sós íze. A sajt zöldes színét a zsályának köszönheti, ami a paprika színe mellett nagyon gusztusosan fest. A karamellizált hagymának az étlap szerint nem is kellett volna a burgerben lennie, mégis valamiért ezt kaptuk pirított hagyma helyett. Nem tudom, hogy az eredeti milyen lehet, de nekem nagyon tetszett így is. A húspogácsa nem a Balkán ízvilágát idézi, aminek különösképpen örültem, ugyanis a pljeskavica jellegű húsok nem tartoznak a kedvenceim közé, ha hamburgerről van szó. Hálistennek megmaradt nekünk a jól ismert, szaftos 100% marhahús, amit annyira szeretünk.  

jo03.JPG

A garnírung a coleslaw mellett a már jól ismert kacsazsírban sült krumpli, a mártogatós viszont ezúttal nem a megszokott barbecue szósz, hanem ugyancsak paprikakrém.

img_2886.JPG

A burger 2 290 Ft, ez a Kapca árait tekintve valahol a középmezőnyben foglal helyet. A férfias méretű vacsora mellé egy szűretlen Chicago Alphonse Pale Ale sört kortyolgattunk a Bigfoot Sörfőzdétől. Kávéra emlékeztető kesernyés, de mégis leheletnyit édes aromájával szintén nyerő választásnak bizonyult.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr827538108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása