Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Szilveszteri (fel)Tuningolás

2015. január 11. - kormosgergo

Életre szóló élményben volt részem a tavalyi év utolsó estéjén, amikor kipróbálhattam a 100% wagyu marhahúsból készült burgert a Tuningban. A Tuning Bar & Burger ősszel nyitott meg a főváros VII. kerületében, ahol lassan már annyi a remek hamburgeres, hogy a hozzánk hasonló burgerimádók számára ez maga a Kánaán. Aztán decemberben értesültünk arról, hogy itt a világ leglágyabb, legzamatosabb marhahúsából készítenek hamburgert. Persze csak korlátozott mennyiségben (naponta 10 darabot), bejelentkezés alapján (tel.: 06 20 821 7303) és csak a készlet erejéig. Mint megtudtuk az ausztrál wagyu Bécsből érkezik Budapestre, hogy aztán húspogácsa formájában elfogyaszthassuk. A legfontosabb, amit tudni kell róla, hogy a fantasztikus márványozottsága teszi különlegessé.

10606131_336434066544736_814165447180147494_n.jpg

Úgy döntöttünk hát barátainkkal, hogy ezt a lehetőséget nem szalaszthatjuk el. Attila be is jelentett minket szilveszter estére, amiért utólag is nagyon hálásak vagyunk. Az Akácfa utcában gyorsan megtaláltuk az éttermet.

10682375_10152515848611331_5658096990190894100_o.jpg

Bent hangulatos modern belső tér és látványkonyha fogadott minket. Helyünket elfoglalva az asztalra pár percen belül érkezett egy adag házilag pörkölt mogyoró, aminek a fűszerezését annyira eltalálták, hogy ha megkóstolod, addig nem tudsz leállni, amíg az utolsó morzsáig mindet el nem pusztítod. Ezt követte egy pohárka finom házipálinka, ami szintén a ház ajándéka, és ami étvágyserkentő hatása miatt igen jól jött a későbbiek során.

10905992_10152515849771331_7586556191584938054_n.jpg

A hamburgerre sem kellett sokáig várnunk, így nézett ki.

10856473_10152515850426331_1385499281925266128_o.jpg

Az első falat hatása egyszerűen döbbenetes, eddig soha nem tapasztalt élmény az ízlelőbimbók számára. A buci édeskés, szezámmal szórt. A húspogácsa igazán szaftos, középen kicsit rózsaszín, és nincs agyonfűszerezve, hogy érvényesüljön a wagyu marha íze. Alatta majonéz alapú házi szósz, paradicsom és saláta vár minket.

10827915_10152515851311331_1908617890283197925_o.jpg

A hamburgerben minden remekül harmonizál. Az egész egyszerű, letisztult, tökéletes. Kapunk hozzá még egy adag házi steakburgonyát és egy kis zöldsalátát. Sok mindent elárul, hogy az utolsó falatnál ugyanazt láttam Attilán, mint amit én is éreztem. Egyszerűen sajnáltuk megenni, mert tudtuk, hogy ez a falat egyúttal az élmény végét is jelenti. Vacsoránk végeztével a hely tulajdonosa, Robi egy kör ajándék Asti Martini pezsgőt hoz mindenkinek. Azt hiszem, hogy valami ilyesmiről szól a vendéglátás.

10929167_10152515852176331_5946653439559781121_n.jpg

Az egész 4 500 forintba kerül, menüben 7 500 forint, de akkor jár mellé előételként némi tatár beefsteak pirítóssal, valamint desszertként egy omlós csokis brownie. Nem olcsó, de nem is megfizethetetlen, én nem bántam meg, mert tudom, hogy nagyon sokáig emlékezni fogok még erre az estére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr17061633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása