Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Vertigo street food bar

Egy újabb ígéretes hamburgerező Szegeden

2017. november 18. - kormosgergo

Különös érzés, amikor az ember egykori munkahelye mellett nyílik egy új étterem, ami ráadásul street food bárként hirdeti magát. Miután megkóstoltuk a burgereket, csak sajnálni tudtam, hogy nem évekkel ezelőtt nyitottak, mert biztosan gyakran ettem volna náluk ebédszünetben.

joooo.jpg

A helyszín a Kossuth Lajos sugárút elején lévő Anna-kúti csomópont. A környék forgalmas, sok ember megfordul itt nap mint nap, ami kihasználható, ha valaki jól felhívja magára a figyelmet. A Vertigónál pedig így tettek, hiszen a ház egész alját újrafestették, hogy mindenki észre vegye őket. A hagyományos, magyaros jellegű menüztetés vonalán mozgó Bárány Kisvendéglő működött itt hosszú ideig, aztán arra sétálva egyszer csak észrevettem a képen látható feltűnő homlokzatot.

20171104_114050.jpg

A letisztult, de hangulatos belső térben öt asztal kapott helyet. Egy nagyobb társaság elég, hogy szinte "telt ház" legyen odabent, ami nem baj, mert így sokkal élettel telibbnek érezhetjük az ott töltött időt. A kék színű falakról modern, minimalista festmények merednek ránk, a terem végében pedig egy bárpult várja a szomjazó vendégeket. 

belr_t.png

Az izgalmas és sokat sejtető név dacára a street food kínálat egyelőre visszafogott. A saláták és az olyan klasszikus közel-keleti ételek, mint a döner tál, a hummusz vagy a falafel mellett mindössze kétféle hamburger szerepel az étlapon. A döner és a cézársaláta egyébként Zolinál jelesre vizsgázott, de én a hamburgerekre voltam elsősorban kíváncsi. 

jooo.jpg

Elsőként a Vertigo Burgert kóstoltam meg. A szezámmagos zsömle vajon pirított. A kalácsos tészta jól összenyomható, nem ázik át és nem mállik szét a szószoktól. Az egyik szósz házi majonéz, a másik pedig egy szintén saját készítésű ketchup. A krémes állagú, fokhagymás majonézt alul, a ketchupot pedig a buci tetején találjuk. Mindkettő telitalálat volt, úgyhogy külön is rendeltem belőlük a krumplim mellé. 

szosz.jpg

A tizenhat és fél dekás húspogácsát minimális fűszerezés és sok szaft jellemzi. A szerkezete laza, nincs túlgyúrva, a közepe pedig szép rózsaszín. Aki hallott már Gál Józsiról és a MészárSteakről, az tudhatja, hogy az ország egyik legjobb húsáról van szó. A húspogácsán lévő cheddar intenzívebb ízt képviselt, mint amit a legtöbb helyen tapasztaltam. Nagyon örültem, hogy végre egy hely, ahol igazán jó minőségű, aromás sajtot használnak, kissé fanyar ízzel.

belso_3.jpg

A BBQ Burger az előzőekhez képest a ház barbecue szószával egészül ki. A szósznak kellemes paradicsomos aromája volt, ráadásul pirított bacon darabokkal dobták fel, amitől az íze és a textúrája is sokkal izgalmasabb lett. A burger alján vár ránk a vitaminszekció: paradicsom, saláta, csemege uborka és végül hagyma. A hagyma meglepett, mert kapott ugyan némi hőkezelést, amitől elvesztette az erejét, viszont semleges ízű maradt, mert nem karamellizálták. Én szívesen megkóstolnám karamellizálva is, mert annak hatására a hagyma és végső soron az egész fogás további különleges ízanyagokkal lenne gazdagabb. Tetszett, hogy itt-ott egész borsszemekkel is találkoztam, ami kissé pikáns ízt kölcsönzött a burgernek. 

23172855_1859612007400792_3556705162850834325_n.jpg

bbq.jpg

Mindkét burger 1 600 forintba kerül, a hamburger menü pedig 2 000 forint, ami már sült krumplit és egy pohár sört vagy üdítőt is tartalmaz. A napokban hirdették meg, hogy ebédmenüvel is várják a környéken dolgozókat. Összegzésképpen elmondható, hogy a Vertigo nagyon erős alapokra kezdett el építkezni. Az egyedi receptre készült buci, a Gál Józsitól érkező hús, az aromás cheddar és a spéci házi szószok egyaránt kiemelkedőek. Véleményem szerint egy házi vágású sült krumpli, egy hagymalekvár és a street food kínálat további bővítése nagyon jó irány lenne, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr8413278331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facelessbook · www.dont.think.so 2018.03.04. 17:18:32

Sajnos nem volt hosszu eletu. Februar kozepen szerettuk volna kiprobalni, de mar nem letezett, masik etterem, a Ket Lecso van a helyen.

kormosgergo 2018.03.05. 17:28:37

Mi is sajnáltuk, mert szerettünk volna visszamenni. Az egyik legjobb húspogácsa náluk volt Szegeden. Úgy látszik, hogy a város telítődött burgerezőkkel.
süti beállítások módosítása