Nincs is jobb annál, amikor egy medence partján különböző koktélokat szürcsölgetünk, miközben süt ránk a nap, és a háttérben kellemes zene szól. Ehhez mostantól nem kell autóba ülve kilométereket utaznunk, vagy repülőre szállnunk, ugyanis a Garden Beach elhozta - még ha kicsiben is - számunkra az igazi tengerparti medencés-strandos életérzést.
A május 1-jén tartott hivatalos megnyitóról sajnálatos módon lecsúsztunk, pedig az előzetesen megjelentetett hangulatképek olyasmiről árulkodtak, ami végre-valahára el mert rugaszkodni a mindenhol látott egyen-bisztrók stílusától, és valami teljesen újnak, eredetinek ígérkezett. Hogy mi volt ez? West Hollywoodot idéző medencés helyszín, pálmafák, grillterasz és egy "tengerparti" koktélbár. Nos, a végeredményt látva elárulhatom, hogy a valóság nem sokban maradt el a facebookon felbukkant hangulatképektől.
Egy napsütötte péntek délutánt szemeltünk ki az "egzotikus utazásra". Ahogy beléptünk, azonnal egy másik földrészen találtuk magunkat, ahol minden egyes négyzetméter valami felfedeznivalót rejteget. A fókuszban a pálmafával szegélyezett medence áll, ami felett színpompás lampionok lebegnek. A falat borító fehér hajópadló, a hajókormányt, vasmacskát vagy más hajózási kelléket ábrázoló kiegészítők és díszítőelemek egyaránt gondoskodnak arról, hogy szinte egy valódi tengerparton érezhessük magunkat. Ez persze némileg túlzásnak tűnhet, de az tény, hogy a Garden annyira közel hozza hozzánk a beach-hangulatot, amennyire ez egy tenger nélküli városban csak lehetséges.
A koktélbár mögött megbújó VIP-részleg külön vízeséssel, egy óriásképernyős televízióval és privát napágyakkal várja a vendégeket. A bevállalósabbak itt akár napfürdőzhetnek is, ha netán sikerül felállniuk az All You Can Eat asztal mellől.
Az elsőként érkező hamburger a hírhedt kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar nevét viselte, az ára pedig 2 590 forint volt. A háromféle sajt és az érlelt mangalica sonka izgalmas találkozása egy teljesen egyedi ízvilágot teremtett. A kellemesen krémes mozzarella, a mély ízű füstölt sajt és a fanyar cheddar egyetlen masszává olvadva lágyan ölelte körbe a húspogácsát. A mangalica sonka erőteljes aromájával és nem vizes, de - a márványozott húsnak köszönhetően - nem is száraz állagával új magaslatokba emelte a hamburgert. A kicsit édeskés, kalácsszerű hamburgerzsemle, szezámmaggal megszórva és tisztességesen megpirítva szépen beleillett az összképbe. Mindkét oldalát a ketchup-mustár-majonéz alapú Garden-szósszal kenték meg.
A sajtok alatt a kellemesen édes hagymalekvárral találkoztunk. Nem érződött rajta kakukkfű, római kömény vagy más szokásos fűszer, viszont sűrű, lekvár állagú volt. A kisebbre darált marhahúspogácsát közepesen sütötték át, így jól benne maradt a szaft. A 20 dekányi marhahús szerkezete tömörebb, a fűszerezésén csak só és bors érződött. Legalul jégsaláta, paradicsom és uborka relish kapott helyet. Ez utóbbi egy indiából származó, kicsit édes és egy kicsit savanyú étel, amelynek az alapja mindig valamilyen zöldség (jelen esetben uborka) és cukorszirup.
A másik burger még az előzőn is túltett, legalábbis mediterrán jellege miatt jobban passzolt a pillanatnyi hangulatomhoz. Ez a Beach & Rose's nevet viselte és 1 890 forintba került. A rukkola kesernyés-mustáros íze és az aszalt paradicsom gazdag ízvilága, kiegészülve a marhahús karaktereivel leírhatatlan élményt nyújtott. (Az ízgazdagsága miatt a paradicsomot vélhetően többféle zöldfűszerrel tették az olajban el.) Ha mindez nem lenne elég, az egészet parmezános szósszal öntötték nyakon, amitől a végén már úgy éreztük, mintha a Mennyekben járnánk.
A kívül jó ropogós, belül puha steakburgonyát csinos fehér zománcos bögrében tálalták. Kaptunk még némi madársalátát és egy üvegtálkában coleslawt is. Az utóbbi egyébként nem az édesebb, töményebb vonalba tartozik, inkább nagyon könnyed, üde volt.
A Garden Beach-nek köszönhetően egy kicsit közelebb került a szegediek számára a tengerpart, ami már nagyon kívánkozott ebbe az egyébként mediterrán hangulatú városba. A hamburgerek iszonyat finomak, és a koktélok széles választéka mellett csapolt cidert is árulnak, ami a nyári kánikulában túlélésünk egyik legjobb eszköze lehet. Én biztosan visszatérek még hozzájuk.