- Az epres spárgasaláta? A hámozott zöldspárgát cukros-sós vízben forrázzuk, majd lehűtjük. Az epret vajon futtatjuk egy kicsit, és hozzáadjuk a spárgát. Balzsamecet jön hozzá, végül pedig rukkolán tálaljuk.
Ezt hallgatom, amíg a hamburgeremre várok. És nem, nem egy étteremből, hanem egy food truckból a Tisza Lajos körúton. Ettől jön meg az ember kedve igazán, amikor olyanokat hall, amiket otthon is próbálgat, amin jár az esze nap közben. És micsoda dolog, hogy lehet itt mentás-gyömbéres eperlevest is kapni, és nemsoká kakukkfüves meggylevest is. Ha bárki kételkedne még az igazi "utcai" street-food-ban, az itt gondolom le is állt.
Nos, mivel ma van a hamburger világnapja, mi mást lehetett volna tenni, mint egy újabb helyet tesztelni?
Ime a Morzsa bisztró, ahol a fenti beszélgetés hangzott (kép a facebook-ról):
A meglehetősen szerteágazó kínálatból a dupa hamburgerre esett a választásom. Ez a hely juicy lucy megoldását takarja. Részletezzük: A hús 70% marha, 10% faggyú, és 20% sertés keveréke. Becsapós, mivel a sertés íze egyáltalán nem érződött rajta, lehet a faggyú tehet erről. A húspogácsa pedig a névnek megfelelően töltött. Sajttal. És itt meg is állhatnánk, és jó is lenne, de megyünk tovább. Mert a sajt mellett bacon, és lilahagyma, valamint BBQ szósz is kerül az egyébként két sima burger-adagnyi hús közé. Ezt a két húst összedolgozzák, így külsőre egy homogén pogácsát kapunk. A kép felső részén bújkál. (rendesek voltak a srácok és beengedtek fotózni, de nem akartam visszaélni a vendégszeretetükkel, ezért csak belógtam, és nem láttam mit fotózok, ezért béna a kép)
Naszóval a hamburger alapja kiváló. A darálás mérete nem teszi pépessé, "húsként" élvezhető. Erre jön rá a fent már hivatkozott töltés. Elvágtam, villával kicsit megnyitottam, ezt kell elképzelni:
A két réteg között tehát egy kis "ragu". A burger külseje felé haladva vékonyra szelt, és a rostlapon bacon, és lilahagyma társaságában pirított paradicsomot, egy ropogósra pirított sajt tallért, valamint saláta csíkokat találunk. A sajt gouda, és nem ad gyengébb élményt egy cheddarnál. A buci mindkét oldalát saját BBQ szósszal kenik (karamellizált cukor alapú, narancslével, és narancshéjjal bolondított verziót kell elképzelni).
Ami végképp egyedivé teszi az egészet, az, hogy amikor kész a "szendvics" kap egy kis hőkezelést a kontaktgrillben, és a végére így fest:
Az egész burger édeskés ízvilágú, a pirított lilahagyma, és a BBQ szósz teljesen egyedi keretbe foglalja a többi hozzávalót.Kóstoltuk az alap burgert is, az bacon BBQ és lilahagyma nélkül készül, viszont rukkolával van feldobva. A bacont kolozsvári szalonna helyettesíti, kis pirított kockák formájában, valamint coleslaw salátát élvezhetünk a burgerben. Ez utóbbi kicsit savanykás, vöröskáposzta majonézzel. A burger "zöldesebb" összhatással bír, nagyszerű ajánlat.
Meg kell említeni a menüt is, ezen belül a hely kiváló levesekkel is szolgál, valamint különböző pitékkel, fish&chipsszel is csillapíthatjuk étvágyunkat. Lesz miért visszamenni, és újabb fogásokat tesztelni, utolsóként a töltött sajtot említem, ami így néz ki: Rostlapon sütött sajtba hajtogatott hozzávalók egy rukkolás salátán tálalva. Egy sajt burrito, eszem megáll. Mivel június 5-7 között Pesten a Főzdefeszten lesznek, akkor ne keressétek a Centrum mellett őket, utána pedig az Aradi vértanúk terén, mivel a Hídi vásár során ott elfoglalt helyük lesz az állandó. Nekem pedig legalább havi egy-két alkalommal szintén, amíg ottlesznek!