Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Tiszavirág

2015. február 02. - kormosgergo

A 2012 végén újra megnyílt Tiszavirág Hotel és étterem neve valószínűleg minden szegedi számára ismerősen cseng. A név hallatán minden bizonnyal sokaknak a város egyik legpatinásabb polgári épülete és az elegáns szálloda jut eszébe, míg mások előtt inkább az itt eltöltött kellemes pillanatok emlékképe villan fel. Ezzel szemben kevesen gondolnak az ínycsiklandozó burgerekre, pedig akik a gourmet szintre hajtanak, azoknak szinte kötelező gasztronómiai program a hamburger hétfő. 

10635958_10152552906921331_3739344720615029404_n.jpg

A Hajnóczy utcai épületben tíz szoba, SPA, kávézó, bár és étterem várja a vendégeket. Ez utóbbi üvegfallal körülvett látványkonyhával került kialakításra. Az étterem modern és hangulatos, a terem végében elhelyezett tükör pedig nagyszerűen tágítja a teret.

10974276_10152552903356331_6713273307595517342_o.jpg

1506618_10152552901261331_5667795296943664140_n.jpg

Hétfőnként 18.00 órától à la carte már nem lehet fogyasztani, innentől kezdve ugyanis a hamburgereké a főszerep. Alapvetően kétfajta közül választhatunk, mi tesztünk alkalmával mind a marhahúsos, mind a halas változatra kíváncsiak voltunk.  A kiszolgálás profi és udvarias. A marha átsütöttségére rendelés előtt rákérdeznek, amivel eddig csak a legjobb helyeken találkoztam. A saját cukrásztól érkező briós buci pont a megfelelő textúrával rendelkezik, pirítás után mindkét felére fokhagymás majonéz kerül. A menühöz alapból nem jár coleslaw, de érdemes kérni, mert fantasztikusan friss és selymes, ráadásul csak 200 forint.

10644663_10152552906346331_1239735294231858867_o.jpg

A marhaburger lelke a 14 dekás húspogácsa remek ízvilággal és fűszerezéssel. Medium is nagyon ízlett, ugyanis legelső alkalommal így kértem, ezúttal viszont a jól átsütött verzióra esett a választásom. A hús fölé jófajta hagymalekvár kerül, alatta pedig a paradicsom és a friss saláta figyel. Plusz feltétnek sajtot és szarvasgombás mangalica szalonnát rendeltem. Az utóbbit igencsak jó ötletnek tartom, viszont nem értettem, hogy miért nem kapott némi pirítást. Ugyancsak sajnáltam, hogy a sajt nem olvadt meg.

10478372_10152552905271331_8722489721634368897_o.jpg

A halas változatban egy tócsniszerű lazachúsos pogácsát találunk, amit kapribogyóval és zöldfűszerekkel ízesítenek. Nem csak gusztusos, finom is. Ajánlom mindenkinek, aki valami könnyedebbre vágyik.

10628819_10152552905831331_8534759393226330096_o.jpg

10960450_10152552906286331_2916558050237539119_o.jpg

A köret nem más, mint lehelletvékony, ropogós házi chips. Mindehhez kívánság szerint jár még egy kis üveg DAB sör, illetve házi szörp mentás vagy gyömbéres ízesítéssel. A burgerek 2 150 forinttól kezdődnek, ami szerintem még teljesen elfogadható ár ezen a szinten. Konklúzióként elmondható, hogy az Only-Burger Evening igazi kulináris élmény volt, úgyhogy ha hétfő, akkor irány a Tiszavirág!  

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr847125923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása