A véletlennek köszönhetően keveredtünk a Bohém Tanyára, mivel egy barátom itt szeretné ünnepelni a harmincadik születésnapját, és arra gondolt, hogy előtte letesztelhetnénk a helyet. Jani előzetesen elárulta, hogy az à la carte kínálatban hamburger is szerepel, de bevallom, nem számítottam túl sok jóra. Tévedtem. A Szentháromság utca hatos szám alá érve hamar felfedeztük a tavaly szeptemberben nyílt vendéglátó egységet. A vaskapun belépve egy tágas udvarban találtuk magunkat, ahol jó idő esetén a kulturális rendezvényeknek is otthont adó terasz üzemel. Az udvar végében romkocsmaszerű bár várja a megszomjazó szegedieket, míg felfelé egy lépcső vezet a bisztró irányába. Noha enni mindkét helyiségben lehet, választásunk ez utóbbira esett.
Asztalunkat elfoglalva az első, ami szemünkbe ötlött, hogy az étlapon a hamburgereket bizony kézműves jelzővel látták el, ami rögtön bizakodásra adott okot.
Választásunk a Chili Cheeseburgerre és a Big Burgerre esett. A séf, Józsi gondos szakértelemmel látott hozzá vacsoránk elkészítéséhez. Mint megtudtuk tőle, a marha-, sertés- és bárányhúsból készült 18 dekás húspogácsát egy megbízható hentestől szerzik be.
Elégedett arccal néztem végig, amint a hozzávalók a grill lapon pirulnak.
A hamburger szezámos zsemléje édeskés, mázas jellegű, finoman meg volt kenve fokhagymás-tejfölös szósszal. Alulról indulva először jön az uborka és a vékony, de ízletes bacon, majd érkezik a hús két szelet cheddar sajttal borítva, a tetejére pedig a kitűnő pirított hagyma kerül. A chilis változatban találunk még egy kevés zöld chili paprikát és BBQ szószt.
A pogácsa szaftos, az ízvilága rendben van, ennek ellenére én kicsit sajnáltam, hogy nem 100% marhahússal van dolgunk, bár ez inkább ízlés kérdése.
A garnírung galambbegy vagy madársaláta néhány csepp pestóval meglocsolva. Ez nekem nagyon bejött. Fájdalom, hogy a fűszeres héjas burgonya éppen elfogyott, így sima mirelit krumplit kaptunk, ami nem túl sok izgalmat tartogatott.
Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a hamburger igazán étvágygerjesztő, az összetevők remek egységet alkotnak, persze fejlődni mindig lehet.
Vacsoránk végén egy-egy ajándék kakaós palacsintával is megleptek minket, ez nagyon figyelmes és kedves gesztus volt. A Bohém Tanyát csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a rengeteg szomorúra mikrózott, pocsék burger után végre szeretne enni egy jót. És ha már ott vagyunk, akkor mindezt egy finom zsombói (Häfen) kézműves meggysör társaságában tegyük.
A romkocsmáról remek leírást találtok itt:
http://szegedikocsmak.blog.hu/2015/02/25/bohem_tanya_233