Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Tepsi Gastropub, Kecskemét

Őrülten jó pulled pork szendvicsre bukkantunk Kecskeméten

2017. február 13. - kormosgergo

Tavaly februárban írtunk arról a mélységes csalódásról, amikor is egy belvárosi bisztróban, sok pénzért cserébe életünk egyik legrosszabb hamburgerét kaptuk. Nem célunk a lehúzás, lejáratás, inkább ajánlásokat fogalmazunk meg, akárcsak egy útikönyv, mégsem mehettünk el szó nélkül az említett eset mellett. Tartoztunk tehát Kecskemétnek, ideje törleszteni. A Tepsi Gastropub egyszersmind kitörölte a rossz emlékeket, a helyüket pedig egy szempillantás alatt a visszatérés iránti erős vágyakozás vette át.

kezdo_ketto_tepsi.png

A gasztrokocsma Kecskemét egyik legelbűvölőbb környékén fekszik, ahol egymást érik a templomok és a patinás épületek. Ezek közé ékelődött egy szűk utcácska, telis-tele éttermekkel, bisztrókkal és pubokkal. Ez a Kéttemplom köz, amit már akkor is érdemes felkeresni, ha éppen csak városnéző körúton járunk, üres gyomorral érkezvén viszont jobban tesszük, ha az első utunk arrafelé vezet.

bejarat.png

A kétszintes beltér kialakításakor szemmel láthatóan nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a Tepsi ne egy feszengős hely legyen. A vidám, színes székek, a zöld növényfal és a krétatábla mellett számos apróság gondoskodik arról, hogy minden vendég kötetlenül, jó hangulatú környezetben töltse náluk az idejét, legyen szó akár üzleti ebédről vagy baráti találkozóról.

belter2_tepai.png

belt_r_tepsi.png

Elsőként egy pulled pork szendvicsnek estem neki. Nincs túl sok flanc vagy variálás: egy zsemle, benne töménytelen hús, mellé coleslaw egy külön tálkában. Egyszerű, mégis kerek, nem hiányzik belőle semmi. A házi buci ugyanis aznap sült és olyan puha, mintha gőzölték volna. Tökéletesen képes a szaftot magába szívni. A szálaira tépett sertéslapocka majd kibukik a zsemléből, és annyira szaftos, omlós, hogy ha nem figyelek oda, fél perc alatt lecsúszik az egész. Én viszont minden egyes falatot ki akartam élvezni. 

pulled_pork_tepsi.png

20170201_125338.jpg

A lassan, alacsony hőfokon sütött sertést a házilag készített BBQ szósz teszi igazán karakteressé, mégis a fűszerezése visszafogottabb a megszokottnál, hagyja érvényesülni a hús saját, eredeti ízét. A kellemesen majonézes coleslaw saláta méltó kísérőnek bizonyult. A hagyományos káposzta és sárgarépa mellett egy fél szelet koktélparadicsom is került bele. 

kezdo_tepsi.png

coleslaw.png

Ezután egy alap hamburger következett. A francia származású, nagytestű charolais marha ideális húspogácsa alapanyag. Fűszerezését tekintve a naturális vonalba tartozik, még a klasszikus só és bors párosítás sem érződik rajta. Aligha van szükség fűszerre, ugyanis a húst hat héten át érlelik, ízében sokkal intenzívebbé téve azt. A 130 grammnyi húspogácsa alatt fejes saláta bújik meg, rajta pedig lilahagyma és paradicsom trónol. Külön említést kell tenni az édeskés-pikáns "Tepsi" szószról, amelyből a buci mindkét oldalára bőségesen jutott.

hambi_2.png

hambi_tepsi.png

A köret házi steak burgonya, ami teljesen korrekt, de már nem sokat bírtam enni belőle, mert a kipukkadás veszélye fenyegetett. Érdemes kérni hozzá a ház szószából mártogatós gyanánt.  A krumpliért egyébként külön 250 forintot számolnak fel.

krumpli_tepsi.png

A hamburger ára mindössze 1 390 forint, de a pulled pork szendvics coleslaw-val sem kerül többe 1 590 forintnál. A Tepsi egyetlen komoly hibája, hogy nem Szegeden van, bár ezt a helybéliek biztosan másképp látják. A kiszolgálástól kezdve, a fogások színvonalán át minden maximálisan rendben volt. Ha ezentúl Kecskemétre utazom, biztosan fel fogom őket keresni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr4112174546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása