Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Campus Beer&More

Virágzik a szegedi bulinegyed

2017. január 12. - kormosgergo

Annyi klasszabbnál klasszabb bisztró, bárkonyha és gasztropub nyílt a közelmúltban Szegeden, hogy a bőség zavarában nem győzzük kapkodni a fejünket, hová is üljünk be egy átlagos szombat este. Befolyásolni senkit nem szeretnénk, de igyekszünk megkönnyíteni a választást, azáltal, hogy minél hamarabb beszámolunk a saját tapasztalatainkról. Nos, spoiler ide vagy oda, a Campus Beer&More esetében tátva maradt a szánk. 

campus.png

Pedig a történet nem éppen felhőtlenül kezdődött a kiszolgálás, vagy inkább a kommunikáció hiánya miatt. Ezt végül betudtuk a napi nyitással járó készülődésnek, meg az ünnepi nyitvatartásnak, és úgy döntöttünk, hogy mégsem ignorálhatunk egy ennyire ígéretes célpontot. Rávettük hát magunkat, hogy visszamenjünk. És milyen jól tettük! Amint beléptünk, azonnal rádöbbentünk, hogy az egyetemistákra, főiskolásokra és itt tanuló külföldi diákokra építő Famous, Nyugi Kert, A. Platz és Pivo Vár mellett újabb komoly versenyzőt köszönthetünk a kialakulófélben lévő szegedi bulinegyedben.

15138513_724260134402958_2359035356862179644_o.jpg(forrás: facebook)

A Vitéz utca és az Ady tér környéke ugyanis lassan egy fiatalos szórakozónegyeddé növi ki magát, és úgy tűnik, hogy miközben a belvárosi beülős helyek egyre nehezebben fognak maguknak vendéget, addig itt egy háromszintes helyszín is simán megtelik élettel. A férőhelyek száma hivatalosan hatszáz fő, amit valószínűleg a nyáron nyitó borterasszal együtt kell érteni, mégis mindhárom emelet zsúfolásig tele volt. Olyannyira, hogy hétvégére érdemes asztalt foglalni, ha nem szeretnénk a bárpult mellett ücsörögni.

20170106_235102.jpg

A fűtött teraszon, avagy hüttében hangulatos kandalló várja az érkezőket. Italt itt és mindkét emelten egyaránt a pultnál rendelhetünk, de a legfelső szinten már csak üveges söröket és üdítőket kínálnak. Sörből 16-féle csapolt közül lehet választani és a borok terén is különleges kínálatot vonultatnak fel. Én rögtön le is csaptam egy Staropramen Granátra, ami egy könnyedebb, félbarna sör tökéletes habbal és gyönyörű rubinvörös színnel. 

kandallo.png

20170106_214924.jpg

Az étlapon olyan klasszikus pubkaják kaptak helyet, mint a pizzaszelet, a steak burgonya mártogatóssal, a csípős-fokhagymás és mézes-mustáros csirkeszárnyak vagy az elmaradhatatlan hamburger. Természetesen ez utóbbi mellett tettük le elsőként a voksunkat, bár őszintén megvallva a 990 forint két burgerért, nem túl sok jóval kecsegtetett. Szerencsére óriásit tévedtünk, amit már akkor beláttunk, amikor megpillantottuk ezt:

20170107_210624.jpg

A miniburgerek nem csupán gusztusosak, de állati finomak is. A buci friss, kellemesen pirított. Inkább a kalácsos vonalba tartozik, és mind állagra, mind ízre kiváló. Felül majonézzel, az alját ketchuppal kenték meg. A zsemléhez képest aránylag termetes húspogácsába harapva érződik, hogy elsőosztályú marhával van dolgunk. Rajta olvadozó ementáli sajt, lilahagyma és paradicsom kapott helyett, alatta pedig saláta bújik meg.                                   

campus_uj.png

A pogácsa első alkalommal medium érkezett, másodjára egy picit jobban átsütötték, így már nem volt annyira szaftos és olyan gyönyörű rózsaszín. A lilahagymát leforrázhatták mielőtt a "szendvicsbe" került, amitől az sokkal lágyabb lett, és a hagyma jellegzetes utóíze sem maradt evés után a szánkban. Nincs nagy flanc, mégis mindent hoz, amit egy hamburgertől elvárunk. Az ár- érték arányt figyelembe véve az első helyezett is lehet a városban. (Sajnos második alkalommal már 1 290 forintot számoltak fel, vélhetően tévedésből, mivel az étlap nem változott.) 

campus12.png

Megkóstoltuk a sörben sült mézes-mustáros csirkeszárnyakat is toast kenyérrel és kétféle mártogatóssal 1 290 forintért. A sörtől egyedi zamatot kapott csirkeszárny kívül ropogós, belül omlós. Mind a snidlinges-tejfölös mártogatóssal, mind a salsa szósszal jól működött. Ez utóbbi bolti lehetett, de a jobb fajtából. Sör mellé tökéletes választás!

20170111_134119.jpg

Összességében elmondható, hogy a Campus Beer&More azonnal az egyik legmenőbb helyé avanzsált, ahol csak ámulsz-bámulsz, úgy magába szippant a termek pezsgő hangulata. Napközben ebédmenüvel várják az éhes egyetemistákat. Ilyenkor nem érdemes à la carte rendelni, mert a konyha nincs megfelelően előkészítve, és könnyen előfordulhat, hogy negyven percet vagy akár egy órát is várni kell, ami azért nem kevés idő. Gyermekbetegségek tehát jócskán akadnak még, de ezekből felgyógyulva biztosan hosszú távon is az élvonalban tudnak maradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr2312110523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása