Tavaly januárban jártunk először a Monsterben, amikor felfedeztük, hogy a belvároson kívül is van élet, vagyis, hogy a Vásárhelyi Pál utcában is lehet igazán finom hamburgereket találni. Azóta eltelt némi idő, és nemrég egy mind külsejében, mind tartalmában megújult étlappal álltak elő, amelyen sok emblematikus street food is helyet kapott. Természetesen mi azonnal utánanéztünk, mit érdemes enni, ha éppen a városnak eme részén van ebéd tájt dolgunk.
A legszembetűnőbb változás itt jártunk óta, hogy elkészült a terasz, bár az időjárás ősziesre fordultával egyre kevésbé tudunk már a szabadban üldögélni. Az üzemeltető-tulajdonos, Mizsik Attila azonban máris újabb nagyszabású terveket szövöget, ugyanis egy újabb egységgel készül bevenni a belvárost. Hamarosan tehát tovább színesedik a városközpontban fellelhető hamburgerezők és street food gyorséttermek palettája.
A kínálat meglepően széles lett burgerek és más utcai kaják terén, ezért nem volt könnyű választani. Van itt Doctor Cheese szendvics panírozott camembert sajttal, bacon chipsszel és rukkolával, Beef Wrap egészben sült marhapofa csíkokkal és pico di gallóval, no meg sokak nagy kedvence, a Philly Cheesesteak. Mi végül egy Crazy Bob burger mellett tettük le a voksunkat. Ez voltaképpen egy "juicy lucy", ugyanis a hús belsejében kéksajt és olasz mozzarella rejtőzik.
Már első harapásra érződik, hogy a sajtok pikánsan sós ízt kölcsönöznek a majd húszdekányi pogácsának. A színtiszta marhahús egyébként kellemes darab, most még jobban ízlett, mivel a szerkezete lazább volt. A hús tetején olvasztott cheddar sajt és két szelet csemegeuborka (már nem kígyóuborka!) csücsült. A buci nagyon könnyed, a rajta lévő finom házi szósszal önmagában is élményt nyújt. A burger mellé egy kellemesen majonézes coleslaw saláta és steakburgonya érkezett. A krumplit muszáj kiemelni, mert mind állagra, mind fűszerezésre kiváló. Nagyot léptek ezen a téren is előre.
Ha meg kellene neveznünk az idei év slágerét, akkor jó eséllyel a Pulled Pork szendvics lenne a befutó. Éppen ezért második választásunk a tépett malacra esett. A rendelés egy hatalmas deszkán érkezett. Ezen helyett kapott a már jól megszokott serpenyő az ínycsiklandozó tépett malac szendviccsel és coleslaw salátával, mellette pedig a steakburgonya fritőzben tálalva. Az egészet nagyon gusztusosan rendezték el a tálcán. A köreteket egyébként mi válogathatjuk össze: coleslaw helyett kérhetünk friss salátát, a steakburgonyát pedig helyettesíthetjük sima hasábburgonyával vagy akár illatos jázmin rizzsel is. (De ne tegyük!)
Ha alulról kezdjük el a szendót szemügyre venni, először majonézes káposztasalátával és rukkolával találkozunk. A coleslaw nem hétköznapi, ugyanis tormával dobják fel, ezáltal egy leheletnyi csípősséget csempésznek bele, amit kellemesen kiegészít a mazsola édesebb íze. Ez utóbbi a recept szerinti cukrot is kiválóan helyettesíti.
Bármennyire is finom a coleslaw, a főszerep vitathatatlanul a szálaira tépett malaclapockának jutott, amely végtelenül omlós és szaftos, azonfelül annyira karakteres, hogy evés után még hosszú ideig előttem lebegett az íze. Mint megtudtuk, pecsenyelé helyett coca-colával locsolgatják sütés közben. A malacot ropogós ciabattába rakják, amivel meglepően jól működik. A hús tetején olvasztott cheddar sajt és barbecue szósz volt. Ez a szendvics úgy, ahogy van hibátlan, tényleg minden street food őrültnek kötelező kipróbálni.
Ami az árazást illeti, a street food étlapról minden tétel 2 640 forintba kerül, ez alól csak a Csirke fajitas (2 190 Ft) és a Beef Wrap (2 290 Ft) jelent kivételt. Nos, az árak a legutóbbi látogatásunk óta láthatóan meglódultak, mindazonáltal csak finomakat ettünk, úgyhogy a kedves kiszolgálást és a kapott mennyiséget is figyelembe véve, érdemes az újdonságokat saját magatoknak is letesztelni. Mi egyébként hétfőn mentünk, mivel a hét első két napján 15-17 óra között 25% kedvezmény jár minden hamburger után.