Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Új street food étlappal vár a Monster

Megtaláltuk a város egyik legjobb tépett malac szendvicsét

2016. október 14. - kormosgergo

Tavaly januárban jártunk először a Monsterben, amikor felfedeztük, hogy a belvároson kívül is van élet, vagyis, hogy a Vásárhelyi Pál utcában is lehet igazán finom hamburgereket találni. Azóta eltelt némi idő, és nemrég egy mind külsejében, mind tartalmában megújult étlappal álltak elő, amelyen sok emblematikus street food is helyet kapott. Természetesen mi azonnal utánanéztünk, mit érdemes enni, ha éppen a városnak eme részén van ebéd tájt dolgunk.

bob_jo.jpg

A legszembetűnőbb változás itt jártunk óta, hogy elkészült a terasz, bár az időjárás ősziesre fordultával egyre kevésbé tudunk már a szabadban üldögélni. Az üzemeltető-tulajdonos, Mizsik Attila azonban máris újabb nagyszabású terveket szövöget, ugyanis egy újabb egységgel készül bevenni a belvárost. Hamarosan tehát tovább színesedik a városközpontban fellelhető hamburgerezők és street food gyorséttermek palettája.

terasz_2.jpg

A kínálat meglepően széles lett burgerek és más utcai kaják terén, ezért nem volt könnyű választani. Van itt Doctor Cheese szendvics panírozott camembert sajttal, bacon chipsszel és rukkolával, Beef Wrap egészben sült marhapofa csíkokkal és pico di gallóval, no meg sokak nagy kedvence, a Philly Cheesesteak. Mi végül egy Crazy Bob burger mellett tettük le a voksunkat. Ez voltaképpen egy "juicy lucy", ugyanis a hús belsejében kéksajt és olasz mozzarella rejtőzik.

crazy_bob.png

Már első harapásra érződik, hogy a sajtok pikánsan sós ízt kölcsönöznek a majd húszdekányi pogácsának. A színtiszta marhahús egyébként kellemes darab, most még jobban ízlett, mivel a szerkezete lazább volt. A hús tetején olvasztott cheddar sajt és két szelet csemegeuborka (már nem kígyóuborka!) csücsült. A buci nagyon könnyed, a rajta lévő finom házi szósszal önmagában is élményt nyújt. A burger mellé egy kellemesen majonézes coleslaw saláta és steakburgonya érkezett. A krumplit muszáj kiemelni, mert mind állagra, mind fűszerezésre kiváló. Nagyot léptek ezen a téren is előre.

20161010_163559.jpg

Ha meg kellene neveznünk az idei év slágerét, akkor jó eséllyel a Pulled Pork szendvics lenne a befutó. Éppen ezért második választásunk a tépett malacra esett. A rendelés egy hatalmas deszkán érkezett. Ezen helyett kapott a már jól megszokott serpenyő az ínycsiklandozó tépett malac szendviccsel és coleslaw salátával, mellette pedig a  steakburgonya fritőzben tálalva. Az egészet nagyon gusztusosan rendezték el a tálcán. A köreteket egyébként mi válogathatjuk össze: coleslaw helyett kérhetünk friss salátát, a steakburgonyát pedig helyettesíthetjük sima hasábburgonyával vagy akár illatos jázmin rizzsel is. (De ne tegyük!)

20161009_154005.jpg

Ha alulról kezdjük el a szendót szemügyre venni, először majonézes káposztasalátával és rukkolával találkozunk. A coleslaw nem hétköznapi, ugyanis tormával dobják fel, ezáltal egy leheletnyi csípősséget csempésznek bele, amit kellemesen kiegészít a mazsola édesebb íze. Ez utóbbi a recept szerinti cukrot is kiválóan helyettesíti. 

20161009_154056.jpg

Bármennyire is finom a coleslaw, a főszerep vitathatatlanul a szálaira tépett malaclapockának jutott, amely végtelenül omlós és szaftos, azonfelül annyira karakteres, hogy evés után még hosszú ideig előttem lebegett az íze. Mint megtudtuk, pecsenyelé helyett coca-colával locsolgatják sütés közben. A malacot ropogós ciabattába rakják, amivel meglepően jól működik. A hús tetején olvasztott cheddar sajt és barbecue szósz volt. Ez a szendvics úgy, ahogy van hibátlan, tényleg minden street food őrültnek kötelező kipróbálni.

20161009_154122.jpg

Ami az árazást illeti, a street food étlapról minden tétel 2 640 forintba kerül, ez alól csak a Csirke fajitas (2 190 Ft) és a Beef Wrap (2 290 Ft) jelent kivételt. Nos, az árak a legutóbbi látogatásunk óta láthatóan meglódultak, mindazonáltal csak finomakat ettünk, úgyhogy a kedves kiszolgálást és a kapott mennyiséget is figyelembe véve, érdemes az újdonságokat saját magatoknak is letesztelni. Mi egyébként hétfőn mentünk, mivel a hét első két napján 15-17 óra között 25% kedvezmény jár minden hamburger után.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr3111772731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbius 2016.10.14. 14:29:24

Biztos, hogy a tépett malac a megfelelő kifejezés? A pulled szerintem a hosszú sütési időre utal, nem arra, hogy "cafatokban" kapod a húst.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.15. 09:31:15

@norbius: Szerintem tévedsz! A pulled pork tényleg a cafatokra tépett húsról szól. A jellemzője, hogy olyan puha a hús, hogy villával szét lehet cincálni.

Spontán Bloggerr 2016.10.15. 09:31:20

Nézzétek mit találtam. 84 éves nénihez törtek be a migránsok, de erre a fogadtatásra nem számítottak. Nem fogod elhinni Link: adf.ly/1envkS

karesz82153 2016.10.15. 09:31:46

A neveknél vagy címeknél sokszor nem jó ötlet a tükörfordítás. Igazából szerintem fordítani sem kéne (különösen hogy egy budapesti helyről van szó) de ha ragaszkodunk hozzá akkor az a cél hogy lehető legjobban leírd azt amit a cím takar.

Csak gondolj bele melyik magyarosabb (még ha igazad is van abban hogy a pulled pork valójában mit takar)

"Próbáld ki a pulled pork szendvicset."
"Próbáld ki a tépett malac szendvicset"
"Próbáld ki a hosszú sütési idővel készült sertés lapocka szendvicset."

Persze ha találsz egy frappáns formát a "hosszú sütési idővel készült sertés lapockára" ami nem ennyire fülsértően erőltetett akkor az jobb.

degeco 2016.10.15. 09:31:49

A pulled pork akkor igazán jó, ha magátol omlik szét rostjaira. Ha tépni kell, akkor ott baj van

Fue · http://www.english-hungarian.com 2016.10.15. 09:31:52

@norbius: szerintem tök jó fordítás. Még nem hallottam, de tetszik, kíváncsi vagyok, meg fog-e honosodni.

A Wikipedia szerint a "pulled" a hús lefejtésére utal, ez alapján nem is esik olyan távol az eredeti jelentéstől.

11110000 2016.10.15. 09:31:55

@norbius:
Nem, a pulled arra utal, hogy letépik a húst.
De szerintem nem valami jó kaja.

RS 2016.10.15. 09:31:59

A pulled pork lényege, hogy a lassan, alacsony hőfokon sütött hús olyan puhává válik, hogy villával széthúzható.

Jacko__ 2016.10.15. 09:32:03

A "tépett malac" egyebkent szerintem tobb okbol sem igazan jo... Egyreszt a malac az a bebi-disznot jelenti, mig a pulled pork kimondottan a kifejlett disznobol keszul, hiszen a malac eleg puha lassu sutes nelkul is.

De egyebkent a "pulled pork" helyett barmi mast hasznalni szerintem pont ugyanakkora hulyeseg, mint a PC helyett "szemelyi szamitogepet" mondani...

Jacko__ 2016.10.15. 09:32:07

@norbius:

noun: pulled pork
pork cooked slowly over a low heat until it is tender enough to be pulled into strips, often prepared with a barbecue sauce.

Almandine12 2016.10.17. 21:24:11

Tépni legfeljebb a csontról lehet a húst. A pulled pork húsát általában két villával húzogatják szét, szálakra. Ezen művelet leginkább találó magyar elnevezése nem a húzogatás, nem is tépés, hanem a szétcincálás. Ezért a "cincált sertéshús" lenne a helyes, és ebből mindenki értené is, miről van szó :)
süti beállítások módosítása