Bán Tamás sikertörténete a Csillag térről indult, ahol egy panel aljában kezdte árusítani zseniális burgereit valamikor a 2014-es év végén. A valódi marhahússal, teljes kiőrlésű zsemlével, hagymalekvárral és cheddarral felszerelt hamburgerek híre rövid időn belül messzire eljutott. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, Tom pedig immáron a negyedik gyorséttermét nyitotta meg, méghozzá a belváros szívében, a szegedi nagyáruház passzázssorán.
A passzázson egyébiránt sokféle lehetőségünk van, ha evésre szánnánk el magukat. Itt található a Wok n' Go, a City Pan Fish & Chips és a város talán egyetlen gofrisütödéje is, de az igazán jó minőségű street food mostanáig váratott magára. Akadtak persze próbálkozások, de rövid idő után mind a Bekap Lak, mind a Pörc Falatozó lehúzta a rolót. Ez utóbbi megüresedett helyét vette most birtokba az új Baan's Kitchen.
A belső tér majdnem egyharmad részét egy óriási asztal foglalja el, ahol állva fogyaszthatjuk el rendelésünket. Ez olyan magas, hogy a gyerekek át is rohangálhatnak alatta. Emellett pár leülős asztal is elfért, sőt akár kint is helyet foglalhatunk, ha nem zavar bennünket a passzázs nyüzsgő forgataga. A dizájn egyébként a Tomra jellemző egyszerű, de menő vonalat követi, a falra felkerült az étlap, hogy gyorsabban választhassunk. A cél nem az, hogy órák hosszat ücsörögjünk, itt minden arról szól, hogy gyorsan együnk valami finomat.
Sok mindent elárul a hely színvonaláról és az ár/érték arányról, hogy mindössze 1 500 forintért 100% szarvashúsos hamburgert lehet kapni. Igen, ez nem elírás, a húspogácsa szarvasból készült. A burger The Forest névre hallgat, korábban pedig The Wild Thing volt a neve.
A már jól ismert teljes kiőrlésű bucit a gondos pirítás után erdei gombapástétommal kenik meg. Erre kerül a hús, majd a cheddar és az áfonyaszósz. Nincs túlbonyolítva, mégis egyedi és különleges.
Az ízvilága egyébként visszafogott, a gombakrém nem tolakodó, de érződik benne az erdei gombák utánozhatatlan zamata. (Talán némi zöldfűszerrel karakteresebb lenne.) Az áfonya éppen csak fanyar, a szintén kesernyés vörös cheddar sajt társaságában szépen összejátszik a tizenkét és fél dekás szarvas husival. Akinek bejönnek a letisztult, erdei ízek, annak mindenképpen ajánlom ezt a fogást.
Ezután egy Rock Dog következett 1 100 forintért coleslaw saláta kíséretében, ami plusz 250 forint. Amint azt Tomnál már megszokhattuk, virsli helyett grillezett kolbászt tesznek a hot dog zsemlébe, egyszersmind megcáfolva azt a tézist, hogy a hot dog csak unalmas lehet. Ezt turbózzák még fel egy kellemesen fűszerezett, enyhén csípős chili con carnéval. És itt még korántsem ér véget a történet, ugyanis egy cheddarból főzött spéci sörös sajtszósz is kerül rá, méghozzá töménytelen mennyiségben. Ennek a malátás, enyhén kesernyés ízét garantáltan minden sörivó imádni fogja. A coleslaw érdekessége, hogy csemege uborkával készült. Talán ettől, talán más okból, de túl vizes volt, ezt az apróságot leszámítva viszont egy igazán jól sikerült ebéddel zártunk.
A Baan's Kitchen negyedik éttermét érdemes tehát felkeresni, ha az Aradi Vértanúk teréhez közel szeretnénk valami finomat enni. Mi biztosan visszatérünk még hozzájuk. (Mint megtudtuk, a nyitással egyidejűleg a Nemes Takács utcai étterem bezárt.)