Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Milán írta: Smokin’ Aces Barbecue

2016. május 08. - kormosgergo

Amint azt már tudjátok, munkánk alapvetően Szegedhez köt minket, de vannak olyan szerencsések, akik sokat utaznak szerte a nagyvilágban, és emellett a miénkhez hasonló szenvedéllyel és lelkesedéssel hódolnak mindennek, ami Street Food. Milán ezentúl rendszeresen jelentkezik majd, és beszámol nekünk arról, hogy milyen az igazi utcai kaja Londonban.

"Ez nem SunCity, a 24/7 napsütés itt csak hiú ábránd. A sebesen robogó felhők bármikor záport hozhatnak, sietek is. A helyszín London, Islington, Chapel Market.

0001.jpg

A rövidke ebédszünet remélhetően ismét a kulináris mennyországba repít. A Liverpool Roadról nyíló utcácskában ismét nagy a nyüzsi, lomi, az antikvitástól kezdve a házi sajt és tengeri hal árusig elég széles a felhozatal. Mégis a street food az, ami miatt most a közelgő eső miatt gyorsabban lépkedve verekszem át magam a tömegen.

Eredetileg az utca felénél el szoktam érni célomat, de a régi „agent”, a Naked Sausage nagyhangú burger gyárosa már nincs a terepen, máshol teljesít szolgálatot. (Csak a nosztalgia végett teszek fel pár képet) az elképesztő, half-pound marha burgerről.

01_ns.jpg

Naked Sausage

02_ns_1.jpg

Half pound burger. Cheddar a két negyed fontos husi között baconnel és Jalapeño paprikás buciban

Az új cél az utca végén vár, stílusban kicsit különböző, bár itt is a grillé a főszerep: BBQ box a Smokin’ Aces Barbecue jóvoltából. Felkapott a hely, már messziről kiszúrom a kígyózó tömeget, 10-15 perc garantált sorban állás, de megéri! Nem először vagyok itt, a pavlovi reflexek már megindultak a látványtól a messzire terjengő jellegzetes, füstös illat hatására. A rendelési procedúra felgyorsítására a kéttagú személyzet kommunikatívabb, hölgy tagja menülapot osztogat, hogy mire a „What’s your order, sir?” kérdésre sor kerülne, már tudja a vendég mit szeretne látni a dobozában. (Stílusában a szegedi Sauce Box-hoz hasonló az arculat, viszont itt az ízek autentikusabbak.) 

0007.jpg

Választásom ismét a nagy kedvenc, a The Barbecue Box-ra esik, megítélésem szerint ennél a legmegfelelőbb az ár/érték arány (külön okos marketing stratégia a legmenőbb terméket alacsony áron tartani, itthon is el lehetne ezt sajátítani). A doboz három fajta BBQ husit (BBQ csirkemell, sertés lapocka pulled pork és tépett BBQ marha lábszár), salátát, coleslaw-t és mac ’n cheese-t rejt, illetve tetszőleges szószt, valamint szintén opcionális a házi ecetes uborka saláta. Ez így teljes, így alkot egységet a mű.

0013.jpg

Szerencsére az irodába visszatérve az esőhajlam is alább hagyott, mi több rövid napsütés is kezdetét veszi, így a teraszon kezdek neki a pusztításnak. A ház saját Kansas City Rib szószát próbáltam a marhára, félelmetesen csípős ’Bad Juju’ szószát pedig a csirkére tenni, de a végén persze mindenre jut mindenből. A csirke omlós, nem száraz, szinte megunhatatlan. A salátával együtt kiváló „bemelegítés” a nagyfiúk előtt. A coleslaw és a pulled pork nagyon jól passzolnak. A hús füstös, egyáltalán nem zsíros, széthullik az ember szájában. A káposzta édes, de nem tolakodó, az összetevők frissek, ropognak, az ízek tökéletes harmóniában vannak.

0014.jpg

A főfogás előtt már túl vagyok a tál több, mint felén, szerencsére van kapacitás, különben nagy kár lenne, ha a fő finomságoknak nem jutna hely. Szerencsére nem ez a helyzet, a Rib szószos tépett marha és mellé a mac ’n cheese a házi uborkával teszi fel a koronát a mai ebédre. Már önmagában is vállalkozást lehetne építeni az étekre...

Kezdve az egyébként megosztó körettel, tovább halmozom a kulináris élvezeteket. A mac ’n cheese nálunk annyira még nem ismert, pláne nem elterjedt, és amennyire tudom az elkészítése sem egyszerű, hiszen egy sajtszószba folytott (összesült) makaróni tésztáról van szó, amit könnyen el lehet rontani, ha túl szárazra vagy épp ellenkezőleg,  mászkosra sikerül, a nem megfelelő állagú tésztáról nem is beszélve. De számomra az előttem lévő alkotás tökéletesen sikerült. Éppen annyira szószos, hogy jó struktúrát adjon a köretnek, illetve a tetejére pirított sajt tovább fokozza az élményt.

A marha pedig ... marhajó! Puha, nem rúg, kiválóan szakad szálaira. És füstös! A lassú, 5 órán át tartó sütésből származó hamisítatlan ízek tökéletesen érvényesülnek a szósz társaságában.

Nem mondom, embert próbáló feladat a box tartalmának teljes elpusztítása, a következő 3 óra pedig egyszerre pokol és mennyország.

Remélem sokáig jelen lesz még a Smokin’ Aces Barbecue sátra a Chapel Marketen és minél több éhes vendéget fog majd kiszolgálni. Ha arra járnak, ezt a street kitchent ki ne hagyják!"

https://www.facebook.com/smokinacesstreetfood

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr998681596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

junkri 2016.08.29. 11:10:32

két héttel ezelőtt pont sikerült kipróbáljuk a kollégákkal, nagyon ízlett a the bbq box, akkora volt az adag, hogy kétszerre ugrottunk neki.
Kicsit fura volt a mac'n'cheese sültkrumpli lehet jobban passzolt volna az összeállításhoz (de legalább kipróbálhattam egyúttal azt is). mindenkinek ajánlom, kitűnő választás! :)
és köszi a kedvcsináló vendégposztot!

Bandit81 · http://sunseaty.blog.hu 2016.08.29. 21:23:39

@junkri: Igazán örülünk neki, de egyben irigykedve olvasunk, hiszen Te kipróbálhattad, míg mi "csak" teret engedtünk neki!
süti beállítások módosítása