Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Nem mindennapi sörkorcsolyák a Malátában

2015. november 22. - kormosgergo

Azt tartják, hogy az igazán különleges sörök ízét a megfelelő sörkorcsolyák hozzák ki a legjobban. A Maláta felismerve ennek az alapelvnek a jelentőségét megint nagyot alakított: megalkotta a mini hamburger slidereket.

12242909_1153626344666032_1671082721_o.jpg

Meglepődve tapasztaltam, hogy a tél közeledtével az enteriőr is alaposan kibővült. Az eddig megszokott terem mellett egy új, iszonyatmenő belső teret alakítottak ki. A Maláta-életérzés, mint mindig, most is azonnal magával ragadott, beszippantott, és már nem volt menekvés. A könyvtár, a vetítővászon (amin éppen a Macskafogó 2. ment) és a plafonról lógó cifra paraplék láttán szívesen megtapsoltam volna az ötletgazdát. A szobát egy itallapként is funkcionáló fal választja ketté, ily módon az egyik fele kiválóan alkalmas arra, hogy társasági életet éljünk, míg a másik inkább az elvonulásra, a szellemi töltekezésre szolgáló csendesebb rész, ahol egy könyvet is lazán kiolvashatunk anélkül, hogy megzavarnának.

11229980_10153096240536331_5426946681295085103_o.jpg

12095149_10153096240441331_2182828097115450184_o.jpg

12244339_10153096240371331_5220302438883498979_o.jpgA sörkorcsolyák két különböző hamburgerrel (marha és sertés, lazac és csirke vagy bárány és marha) választhatók változatos köretekkel és szószokkal. Mi a bárány-marha párosítást szúrtuk ki magunknak, amit tzatziki salátával, hagymakarikával, csónakburgonyával és csípős mártással állítottak össze. 

12236996_1153626327999367_515283669_o.jpg

A marhahús tökéletesen szaftos és ízletes, finoman borssal és sóval ízesítve. A vastagságára sem lehetett panasz, a szendvicshez képest igen tekintélyes méretűre gyúrták. Felette olvasztott cheddar és egy szép szelet paradicsom trónolt, alatta pedig salátalevél pihent. A zsemle pont megfelelő méretet kapott, friss és könnyed szerkezetű volt, a kalapját szezámmaggal szórták meg. A bárányhús kóstolásából ezúttal kimaradtam, viszont a puhára főtt, majd ropogós bundába öltöztetett hagymakarika kárpótolt mindenért. A csónakburgonyáról már a korábbi cikkemben is ódákat zengtem, és ezen a téren szerencsére nem eszközöltek semmilyen változtatást. A mellé adott pikáns és enyhén csípős mártogatóssal tökéletesen egymásra találtak. A tzatziki közepesen sűrű állaggal, friss és ropogós uborkával, éppen csak fokhagymásan került abba a kis üvegtálkába, amelyben utolérte a végzete. 

12236513_1153626354666031_719560098_o.jpg

A sliderek 2 550 és 2 750 forint között mozognak. A marha-bárány kombó pontosan 2 650 forintba kerül, ami nem kevés, de a porció két főre is bőven elég lett volna, ha mi nem vagyunk annyira torkosak, hogy még egy Márton-napi libaburgert is elpusztítsunk, ha már ezek a galád ludak így elárulták a mi Szent Mártonunkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr358079352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása