Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Tiszavirág hot-dog

2015. május 21. - kormosgergo

A Tiszavirág remek hétfői hamburger estjeiről korábban már beszámoltunk, és bár ezen a fronton is változások történtek, ezúttal a TV hot-dogot vettük közelebbről szemügyre. 

11090928_10152756909191331_4530825401615341684_o.jpgMég javában tart a XXI. Szegedi Borfesztivál, ahol az ország különböző részeiről érkező borok kóstolása közben bizony gyakorta megéhezik az ember. Ilyenkor az árak az egekig szöknek, ezért a megannyi ételárus között nem könnyű olyat találni, amelyik kiváló ár-érték arányt is felmutatva minőségi alapanyagokból készített ételeket kínál. Most mutatunk egyet: 

11334226_10152756911056331_4779142014175065226_o.jpg

A Tiszavirág ugyanis kitelepült a Széchenyi térre, és magával hozta nagyszerű marhás burgerét, valamint azt a hot-dogot, amihez legnagyobb bánatomra csak a hasonló rendezvények és fesztiválok alkalmával sikerül hozzájutnom. (Pedig, mint megtudtam, minden nap élvezhetném a Hajnóczy utcai kávézóban.) Az elkészítés folyamata gyors és egyszerű. Veszik a szendvicseikhez is használt baguette-et, félbevágják, majd mindkét oldalát megpirítják a grillezőn, így az felvesz a kolbász szaftjából. 

11230907_10152756910461331_2928489975484728127_n.jpg

baguette aljára lilahagymalekvár kerül, ami szerencsére nincs túlfűszerezve. A hagyma a karamellizálódás hatására kissé édeskés ízt kap, majd ez a vörösbornak köszönhetően egy kellemesen fanyarkás ízvilággal egészül ki. A lekvárt a ropogósra pirított hagyma követi, méghozzá igen szép mennyiségben. A hot dog szíve-lelke a krajnai kolbász, ami tradicionálisan 68 százalék disznó- és 12 százalék marha-húst, valamint 20 százalék szalonnát tartalmaz. Bár a kolbász a szlovén Krajna vidékéről származik, igen elterjedt Bécsben is, ahol ízletes sajtkockákkal töltik meg. Jelen esetben az osztrák változat kerül a "kiflibe", amely mind ízre, mind állagra kiváló, kívül roppanós, belül nem túl zsíros. Markáns sajtosságával és tökéletesen eltalált fűszerezésével teli találatnak bizonyult.

11113895_10152756910246331_696740998194694366_o.jpg

A végeredmény rendkívül gusztusosan festett. A pirított hagyma lágy, de mégis intenzív ízével, az édeskés-fanyar hagymalekvár és a grillezett kolbász a benne megolvadó sajttal olyan messzeségekbe repített minket, amelyről egy utcai hot-dog esetében álmodni sem mertünk. Ez már nem csupán egy virsli egy kifliben, hanem minőségi street food a javából.  

11018779_10152756909026331_7300398355374722849_o.jpg

11083807_10152756909521331_4257610865448562264_o.jpg

A TV hot-dog ára 1 250 Ft, ami fesztiválkörülmények között egyáltalán nem vészes, hiszen ilyenkor egy ezres alatt legfeljebb sós perecet kap az ember. Érdemes tehát felkeresni a 155-ös számú faházat, ha már ott vagyunk, mert a jó borok mellé finom étel dukál.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr117477082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása