Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Monster Downtown

Beköltözött Amerika a belvárosba

2017. március 28. - kormosgergo

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az méltán csodálkozik, hogy mennyi új bisztró, gasztrokocsma és más jobbnál-jobb street food lelőhely nyílt a közelmúltban Szegeden. Bátran kijelenthetem, hogy a vidéki nagyvárosok között toronymagasan vezetünk e téren. Mi több, úgy tűnik, hogy a tendencia az idei évben tovább folytatódik, ugyanis a Monster gondolt egy merészet, és megnyitotta a második éttermét a Stefánián, melynek köszönhetően a "Fald fel Amerikát" érzést mostantól a belváros szívében is élvezhetjük.

bbq_beef.png

A város peremén, a Sever Centerben régóta sikeresen működő Monster Streetfood & Grill nem ismeretlen a szegediek számára. A kieső lokáció ellenére is vendégek sokaságára lehetett ebéd- és vacsoratájt számítani, ami sokat elárul egy helyről. Jó bornak nem kell cégér - tartja a mondás, és mennyire egyet tudok érteni vele. A kis pizzázóból az egyik legnagyobb amerikai étteremmé fejlődött Monstert mi is a szívünkbe zártuk, így izgatottan vártuk a nagytestvérrel való első találkozást. Az új egység a Kajak Bistro helyén nyitotta meg kapuit, a Belvárosi Mozi és a Nemzeti Színház közvetlen szomszédságában. Az elhelyezkedés ennél központibb nem is lehetne, a hangulat pedig egy szempillantás alatt az amerikai pubok világába repíti a betérő vendégeket. 

20170312_142632.jpg

20170312_144849.jpg

A választék meglepően széles, és olyan nem mindennapi, különleges ételek is fellelhetők az étlapon, mint a Surf & Turf (steak és rák párosítása), katalán chorizo leves vagy a vietnami Pho leves, de a könnyedebb fogásokra vágyók kérhetnek akár sztracsatellával töltött mozzarellát is. Nem mehetünk el szó nélkül a korlátlanul fogyasztható barbecue oldalas mellett sem, sör mellé jobb harapnivalót ugyanis el sem tudnék férfitársaimnak képzelni. Mivel a konyha versenyfutásban állt az idővel, vendégváró gyanánt friss pogácsát hoztak fokhagymás-tejfölös mártogatós kíséretében. Ezzel a figyelmes gesztussal sikerült egyszersmind véget vetni a türelmetlenkedéseknek, és áthidalni az időzavart okozó kisebb technikai nehézségeket. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vasárnap ebédidőben tartózkodtunk ott, ráadásul a séf is beteget jelentett aznapra.

20170312_132712.jpg

marogatos_1.png

Először egy vietnami marhahús leves érkezett pak-choi-al. A pak-choi vagy magyarul bordáskel a nálunk ismert káposzta kínai rokona, és az ázsiai konyha egyik nagyon fontos alapanyaga. A Pho leves íze (vélhetően az alaplé miatt) kevésbé volt markáns, mint amit eddig ettem, de így is nagyon kellemesnek bizonyult. A sárgarépa, bordáskel és más zöldségek mellett fürjtojást és rizstésztát találtunk a jellegzetesen édeskés, aromás lében. A zöldek frissek, a tészta arányát pedig tökéletesen eltalálták. Mindenképpen ki kell emelnem a puha és szaftos marhahúst, ami az omlóssága ellenére sem veszítette el mély húsízét.

pho.png

Street food fronton egy Big Block Burgerrel kezdtünk, amely mára már a Monster védjegyének nevezhető. Szeged legnagyobb "kedvence" ezúttal sült krumpli nélkül érkezett, viszont kaptunk mellé coleslaw salátát. Személy szerint a burgonyát egyáltalán nem hiányoltam, mivel ennek a monstrumnak a betermelése önmagában is férfias, embert próbáló "feladatot" jelent. Akinek mégis hiányérzete támad, az nyugodtan rendelhet külön. Tálalás terén örvendetes módon maradtak az igencsak tetszetős fekete serpenyőnél. Ebben trónol a szörnyeteg, a negyedkilós húspogácsával, ami ízvilágra a jobban fűszerezett és teljesen átsült iskolát képviseli. 

big_block.png

A húsra vörös cheddar sajtot olvasztottak, így az már önmagában is szemet gyönyörködtető látványt nyújtott. Ezen a kompozíción pihen az a vastag szelet császárszalonna, ami jelen esetben a bacon helyettesítésében jeleskedik, ugyanakkor annál sokkal szaftosabb és omlósabb. A roppanósságot - bacon hiányában - az aranybarnára sült, házi lyoni hagyma képviseli, ropogós textúrájával egyedivé varázsolva a burgert. A buci kapott némi pirítást a császár zsírján, ízre és állagra is remek darab. Bár fogalmam sincs hogyan, de pár szelet savanyú uborka és grillezett paradicsom is belefért még a zsemlébe.

big_block4.png

big_block2.png

A nagy kedvencem a végére maradt, ez pedig nem más, mint a Pulled barbecue beef burger, vagyis tépett marhasült BBQ-szószban rengeteg cheddar sajttal egy hamburger zsemlébe tuszkolva. A lassan, alacsony hőmérsékleten készült marha olyan omlós, hogy magától a rostjaira hullik szét, és annyira szaftos, hogy érdemes minden falatnál odafigyelnünk arra, hogy ne csöpögtessük le magunkat. A mennyiségre sem lehet okunk panaszkodni, a hús szinte kibukik a buciból. A BBQ paradicsomos alapú, és ennek megfelelően az édeskésebb, pikáns ízvilág jellemzi, amit tovább fokoz a grillezett és mozzarella sajttal feldobott paradicsomszeletek íze. 

monster_kezdo.png
belso_monster.png

Nos, ami az árakat illeti, azok egyáltalán nem rugaszkodnak el a realitás talajától, pedig a régi helyen, a Monster Streetfood & Grillben kínált hamburgereket (egyformán 2 640 forint mindegyik) a magas minőség ellenére is túlárazottnak tartottuk. Ezzel szemben a Monster Downtown a Pho levest 1 490 forintért, a hamburgereket pedig egységesen 2 090 forintért kínálja. Hogy miért olcsóbb a belváros, mint a Sever Center? Talán a krumpli hiánya az oka, talán ezek még csak bevezető árak. Bárhogy is van, ne habozzatok kipróbálni, mert egyedi, különleges és finom ételeket kóstolhattok teljesen elfogadható éttermi áron. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr1912332287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása