Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Gourmet Garden

Sushi és tapas egy helyen

2020. szeptember 16. - kormosgergo

Ritka, hogy minden annyira klappoljon, mint aznap délután, amikor a Gourmet Garden teraszán jártunk. Egy hosszú beszélgetés egy régi baráttal önmagában is kecsegtető programnak ígérkezett, de az igazság az, hogy keresve sem találhattunk volna ehhez jobb helyszínt Szeged frissen nyitott sushi- és tapasbárjánál. A kis szünetekkel, de lényegében folyamatosan érkező sokszínű fogások nemhogy nem akasztották meg a beszélgetést, hanem éppen ellenkezőleg, inspirálták, tovább görgették azt. 

5535ab5f-7bc9-4982-a874-e85b35d51e3d.jpeg

Tovább

Saint Cafe & Pizza - egy szelet Róma Szegeden

Nemrég számoltunk be arról, hogy Szegedre érkezett az egyik híres fővárosi szeletbár-lánc, amely vékony tésztás minőségi pizzáiról ismert. Ezzel párhuzamosan, de jóval kisebb hírveréssel egy másik figyelemre méltó pizzaszelet lelőhely is felbukkant, igaz egészen eltérő kínálattal. A Saint Café & Pizza ugyanis a másik nagy olasz klasszikust, a laziói típusú pizzát hozta el nekünk.

img_0506.JPG

Tovább

Jackson Burger, az első 'fecske'

Alighanem a vendéglátás egyik legsötétebb időszakán vagyunk túl. Szerencsére a szegedi éttermek és bisztrók nagy többsége újra ki tudott nyitni, melynek oka, hogy a napfény városában közel sem alakult ki akkora túlkínálat, mint a fővárosban, ahol a külföldi turisták nélküli Király utcának még ma is posztapokaliptikus hangulata van. Ámde ami még ennél is jobb hír, hogy megérkeztek az első fecskék Szegedre. Közéjük tartozik a Jackson Burger, ami hosszú szünet után az első újonnan nyitott komoly burgerező. 

kezdokep_3.jpg

Tovább

3 tipp, hogy hol fagyizz Szegeden

Ismét nyakunkba vettük a várost, hogy egy újabb ajánlót készíthessünk nektek. Ezúttal a legjobb fagylaltlelőhelyek nyomába eredtünk, és bár sikerült néhány nap alatt tönkretennünk mindazt a kőkemény munkát, amit az elmúlt hónapok edzéseibe fektettünk, mégis megérte, mert elképesztően finom fagyikat kóstoltunk. Most a három kedvencünket ismerhetitek meg. 

img_00291.jpg

Tovább

Vajon kinyitnak? Éttermek, amelyekre még biztosan várnunk kell

Mostanra visszaköltözött az élet a napfény városába, az éttermek és kávézók újra megnyitották kapuikat és az utcákon tátongó üresség helyét vendégekkel teli teraszok vették át. Felszínesen szemlélődve ez lehet az első benyomásunk Szeged utcáit járva. Ha azonban egy kicsit jobban szétnézünk, észrevehetjük, hogy nem mindenki tudott azonnal újra nyitni, sőt meglehet, hogy kedvenc helyeinket talán már sosem fogjuk a megszokott formában viszont látni. 

keleszto.jpg

Tovább

India ízei Szeged szívében

Megnyílt a Memories of India

Memories of India voltaképpen Szeged második indiai étterme, hiszen a régóta működő Taj Mahal mellett eddig legfeljebb csak elvétve, egy-két vegetáriánus/vegán bisztró étlapján találkozhattunk az indiai konyha valamely fogásával. 

20200125_185214.jpg

Tovább

Csomagolásmentes bolt nyílt Szegeden

Amikor közel két évvel ezelőtt először olvastam arról, hogy Budapesten megnyitotta kapuit a Ligeti Bolt, rögtön tudtam, hogy csak idő kérdése, hogy valami hasonló kezdeményezés induljon Szegeden is. Négy nappal ezelőtt végre a napfény városa is megtette az első fontos lépést a fenntarthatóbb, környezettudatosabb vásárlás felé. Megnyílt ugyanis a Garabolyos, Szeged első csomagolásmentes boltja. 

82785112_732083307198787_4608206583816519680_n.jpg

Tovább

Prézli Simple Kitchen - Szeged

Panírozott finomságok Szeged szívében

Alapvetéssé vált, hogy Szeged a gasztronómia élvonalába tartozik, felvettük a főváros fordulatát, és egyedi helyekkel is gazdagodtunk az elmúlt pár évben. Erre felfigyeltek máshol is sikeres vállalkozások, így jutott most el hozzánk a pécsi Prézli Simple Kitchen is.

img_20191105_124809_hdr.jpg

Tovább