Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Őszi retrospektív kávés villámkörkép

2020. december 01. - K. Flóra

Az idei ősszel nem csak a hűvösebb napok érkeztek meg Szegedre, de sajnos a koronavírus világjárvány második hullámával immáron az országos veszélyhelyzet is. Az szinte már gasztroközhely, hogy Szegeden egyre-másra találni jobbnál jobb - országos és régiós szinten is kimagasló - vendéglátóhelyet; ezúttal a minőségi kávézás szemszögéből néztünk körbe a városban. Összeállításunk kialakítása, szerkesztése során kerültek bevezetésre a válságkezelés legújabb - igencsak szigorú - szabályai, melyek értelmében az elkövetkezendő pár hétben még sajnos biztosan nem lesz lehetőség helyben fogyasztani kávéinkat.

kave04.jpg

Ugyanakkor az alább csokorba szedett, vendégszerzőnk tapasztalatairól szóló, rövid ajánlókat mégis fontosnak tartjuk közzétenni, hiszen - mindamellett, hogy ezen helyek nagyon is megszolgálták a dicséretet - legtöbbjük továbbra is üzemel (alapvetően ugyebár elvitel vagy házhoz szállítás lehetséges), és sokuknál nem csak kávé, de más finomság is beszerezhető. És természetesen reménykedünk abban, hogy - egy majdani kedvező járványügyi változás okán ezen időszakot követően - hamarosan enyhülnek a korlátozások, és újra lehet helyben is fogyasztani. Nem utolsó sorban pedig azt se felejtsük, hogy minőségi szemes kávét (kérésre akár őrölve is) szintúgy vásárolhatunk sokuknál otthoni felhasználásra.

Tovább

Gombóc Túróbár Manufaktúra

Házhoz gurulnak a túrógombócok Szegeden

Ki ne lenne odáig a könnyű, lágyan remegő túrógombócért? Gyerekkorunk kedvenc édessége reggelire és desszertként fogyasztva is tökéletes választás lehet. Mégis, gondoltátok volna, hogy nem csak porcukros vagy netalán fahéjas lehet? Tamás közel 140-féle gombócvariációt álmodott meg, és majd 3 évnyi előkészület és kísérletezés után úgy döntött, hogy november 23-án akkor is megnyitja a Gombóc Túróbár Manufaktúrát, ha a körülmények nem éppen kedvezőek. 

20201023_232918.jpg

Tovább

Ez már röfi! Irány a Malackodó!

Idézd fel gyerekkorod kedvenc ízeit egy food truckkal!

Ez a food truck nem a kézműves burgereket ontja magából, és még csak nem is tépett húsos szendvicseket vagy papírdobozba csomagolt tésztákat árul, hanem hurkát, kolbászt, pecsenyét és csülkös szendvicset. 

4a134b85-4ae3-4bc7-b240-d11e796c3295.jpeg

Tovább

Gourmet Garden

Sushi és tapas egy helyen

Ritka, hogy minden annyira klappoljon, mint aznap délután, amikor a Gourmet Garden teraszán jártunk. Egy hosszú beszélgetés egy régi baráttal önmagában is kecsegtető programnak ígérkezett, de az igazság az, hogy keresve sem találhattunk volna ehhez jobb helyszínt Szeged frissen nyitott sushi- és tapasbárjánál. A kis szünetekkel, de lényegében folyamatosan érkező sokszínű fogások nemhogy nem akasztották meg a beszélgetést, hanem éppen ellenkezőleg, inspirálták, tovább görgették azt. 

5535ab5f-7bc9-4982-a874-e85b35d51e3d.jpeg

Tovább

Saint Cafe & Pizza - egy szelet Róma Szegeden

Nemrég számoltunk be arról, hogy Szegedre érkezett az egyik híres fővárosi szeletbár-lánc, amely vékony tésztás minőségi pizzáiról ismert. Ezzel párhuzamosan, de jóval kisebb hírveréssel egy másik figyelemre méltó pizzaszelet lelőhely is felbukkant, igaz egészen eltérő kínálattal. A Saint Café & Pizza ugyanis a másik nagy olasz klasszikust, a laziói típusú pizzát hozta el nekünk.

img_0506.JPG

Tovább

Jackson Burger, az első 'fecske'

Alighanem a vendéglátás egyik legsötétebb időszakán vagyunk túl. Szerencsére a szegedi éttermek és bisztrók nagy többsége újra ki tudott nyitni, melynek oka, hogy a napfény városában közel sem alakult ki akkora túlkínálat, mint a fővárosban, ahol a külföldi turisták nélküli Király utcának még ma is posztapokaliptikus hangulata van. Ámde ami még ennél is jobb hír, hogy megérkeztek az első fecskék Szegedre. Közéjük tartozik a Jackson Burger, ami hosszú szünet után az első újonnan nyitott komoly burgerező. 

kezdokep_3.jpg

Tovább

3 tipp, hogy hol fagyizz Szegeden

Ismét nyakunkba vettük a várost, hogy egy újabb ajánlót készíthessünk nektek. Ezúttal a legjobb fagylaltlelőhelyek nyomába eredtünk, és bár sikerült néhány nap alatt tönkretennünk mindazt a kőkemény munkát, amit az elmúlt hónapok edzéseibe fektettünk, mégis megérte, mert elképesztően finom fagyikat kóstoltunk. Most a három kedvencünket ismerhetitek meg. 

img_00291.jpg

Tovább

Vajon kinyitnak? Éttermek, amelyekre még biztosan várnunk kell

Mostanra visszaköltözött az élet a napfény városába, az éttermek és kávézók újra megnyitották kapuikat és az utcákon tátongó üresség helyét vendégekkel teli teraszok vették át. Felszínesen szemlélődve ez lehet az első benyomásunk Szeged utcáit járva. Ha azonban egy kicsit jobban szétnézünk, észrevehetjük, hogy nem mindenki tudott azonnal újra nyitni, sőt meglehet, hogy kedvenc helyeinket talán már sosem fogjuk a megszokott formában viszont látni. 

keleszto.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása