Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

India ízei Szeged szívében

Megnyílt a Memories of India

2020. február 06. - kormosgergo

Memories of India voltaképpen Szeged második indiai étterme, hiszen a régóta működő Taj Mahal mellett eddig legfeljebb csak elvétve, egy-két vegetáriánus/vegán bisztró étlapján találkozhattunk az indiai konyha valamely fogásával. 

20200125_185214.jpg

Tovább

Csomagolásmentes bolt nyílt Szegeden

Amikor közel két évvel ezelőtt először olvastam arról, hogy Budapesten megnyitotta kapuit a Ligeti Bolt, rögtön tudtam, hogy csak idő kérdése, hogy valami hasonló kezdeményezés induljon Szegeden is. Négy nappal ezelőtt végre a napfény városa is megtette az első fontos lépést a fenntarthatóbb, környezettudatosabb vásárlás felé. Megnyílt ugyanis a Garabolyos, Szeged első csomagolásmentes boltja. 

82785112_732083307198787_4608206583816519680_n.jpg

Tovább

Prézli Simple Kitchen - Szeged

Panírozott finomságok Szeged szívében

Alapvetéssé vált, hogy Szeged a gasztronómia élvonalába tartozik, felvettük a főváros fordulatát, és egyedi helyekkel is gazdagodtunk az elmúlt pár évben. Erre felfigyeltek máshol is sikeres vállalkozások, így jutott most el hozzánk a pécsi Prézli Simple Kitchen is.

img_20191105_124809_hdr.jpg

Tovább

Szálka, halászcsárda újragondolva

Leleményes nép a magyar, ez vitathatatlan. Mégis a hagyományos magyar konyha kapcsán gyakorta érzem úgy, hogy nagyon hiányzik belőle a képzelőerő, az ötletelés, a megújulni vágyás. Gondoljunk csak a kürtőskalács tölcsérben árult fagyira, amit a csehek dobtak piacra és ma már Prága védjegyének számít. Mi nem nyúltunk hozzá, hiszen a kürtőskalács az kürtőskalács...

Mikor meghallottam, hogy újabb halászcsárda nyílik Szegeden, azt gondoltam, hogy van már elég halászcsárda a városban. Aztán megláttam az első képeket, és felcsillant a szemem.   

kezdokep_2.jpg

Tovább

Szegedre is berobbant a műhússal készült burger

Múló divat vagy a jövőnk kulcsa?

A fenntarthatóság ma már olyan kérdés, amivel egyszerűen muszáj foglalkozni. Ennek kapcsán merült fel bennem, hogy időközönként vegán pogácsára cserélem a szaftos angus marhát. Mindezt méghozzá úgy, hogy közben a húsélményről sem mondok le. Lehetséges? Igen, a Beyond Meat futurisztikus újdonságának köszönhetően. És ami külön jó hír számomra, hogy már nem csak Budapesten, ahol dolgozom, de a szülővárosomban, Szegeden is bármikor hozzájuthatok a műhússal készült hamburgerhez.  

vegazzo_burger_06.jpg

Tovább

Trattoria iL Divo

Tradicionális olasz étterem nyílt Szeged szívében

Végre! Ez volt az első gondolatom, amikor ebéd után elégedetten kisétáltam a Trattoria iL Divo ajtaján. Végre egy igazi olasz étterem Szegeden. Nem pizzázó és nem is tésztaház. Valódi étterem, ahol a választék túlmutat a pizzák és a tészták világán. Egy hely, ahol egy kis betekintést nyerhetünk Itália egyes régióinak mesésen sokszínű gasztronómiájába.   

67500568_808829082852047_6619946643670171648_n.jpg

Tovább

Bali ízei, avagy nászút az Istenek szigetén

Régóta dédelgetett vágyam volt egyszer eljutni az Istenek szigetére. Végül a sors úgy hozta, hogy a nászutunkat ezen a mesebeli helyen tölthettük el. A kéthetes álomút során sok mindent megkóstoltunk és kipróbáltunk, amit nektek is megmutatunk.

img_e1659.jpg

Tovább

Szegedet is ellepték a kockafánkok: The Box Donut

A fánknak ezernyi arca van: lehet kerek vagy forgács alakú, lyukas vagy mázas, töltött vagy töltetlen. Készülhet égetett tésztából, élesztővel vagy anélkül. Egy biztos: a sok színben pompázó kockafánkok Budapesten egyet jelentenek a The Box Donut névvel. És már nem csak Budapesten. Két hét telt el az első szegedi üzlet megnyitása óta, ideje volt hát ellátogatni hozzájuk.  

img_0059.JPG

Tovább

Steak- és borkóstoló a Famous-ben

A korábbi sikerekre tekintettel február végén harmadik alkalommal is megrendezésre került a nagy szegedi steak- és borkóstoló. A gasztronómiai est szervezője és házigazdája ezúttal is a Famous amerikai étterem volt. Az első és a második alkalmat elszalasztottuk, még egyszer nem követhettük el ugyanazt a hibát. 

1_2.JPG

Tovább

Tatai gasztrotúra

Az október 23-ai hosszú hétvégén felkerekedtünk, hogy a tavak városában töltődjünk fel. A nap kellemesen sütött, az ősz a legszebb arcát mutatta. Talán csak egy dolog jobb annál, mint az Öreg-tó partján sétálgatva gyönyörködni a sárguló falevelekben, mégpedig, ha utána valami finomat ehetünk. Tata nem csak szép és gazdag történelmű, de gasztronómiai szempontból is rendkívül sokszínű. Lépten-nyomon egy étterembe, csárdába vagy pizzériába botlik az ember, ezért a választás egyáltalán nem egyszerű. Ha nem tudnátok eldönteni, hol egyetek, most adunk pár tippet!

9ab2c363-61cd-416a-a974-00385fcfa153.jpeg

Tovább