Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Megkóstoltuk Szöged Kávéját

2022. május 21. - kormosgergo

Javában dübörgött a Szegedi Borfesztivál, a belvárost két év szünet után újra ritkán látott embertömeg lepte el, amikor is Szeged Város Borának megválasztását követően nem sokkal megjelent Szöged Kávéja is. A kezdeményezést már jó ideje figyelemmel kísértük, így alig vártuk, hogy megkóstolhassuk a hosszas kísérletezés eredményeként elkészült nedűt.  

_dsf2619_52095743876_o.jpg

Tovább

Cloē Cafe Szeged

Lányok, irány Szeged legcsajosabb kávézója!

Létezik egy kávézó, ahol a fal rózsaszín, a kávéba szárított rózsaszirmot szórnak, és az ételek/italok egy része kollagénnel készül. Egy hely, amitől még Doktor Szöszinek is leesne az álla. Ezt a helyet úgy hívják, hogy Cloē Cafe. Az első fővároson kívüli Cloē pedig nem máshol, mint Szegeden nyílt meg, úgyhogy vettük a bátorságot, és leteszteltük nektek. 

cloe_szeged_kezdokep.jpg

fotó: Temesvári Zsuzsanna 

Tovább

Buddha Original

Távol-keleti ízek modern köntösben

A thai ételek és a sushi kedvelői körében méltán népszerű Buddha Original megnyitotta első szegedi éttermét. Az ázsiai ételeket kínáló lánc folyamatosan bővül Magyarországon, melynek fontos állomása a mostani nyitás, hiszen eddig nem merészkedtek Pest megye határán túlra.  

1_kep_1.jpg

Tovább

Kisablak Burger&Fries

Kisablakon át érkeznek Szeged legújabb burgerei

Aki járt már Prágában, az biztosan kiszúrta a Tramvaj 11-et, vagyis a Vencel tér közepén dekkoló piros színű villamos-kávézót. Nos, Szegednek is van egy hasonló vendéglátóhelye, ez a 7-es Megálló nevet kapta, így állítva emléket az egykori 7-es villamos végállomásának. A Somogyi utca sarkán található sárga villamos terasza a szegediek közkedvelt találkozási pontjává vált, ahol a Kisablaknak köszönhetően június közepe óta már nem csak az italoké a főszerep. 

kisablak.jpg

Tovább

A Fricska - Vegan-friendly étterem nyílt Szegeden

Végre egy hely, ahol mindenki jót ehet!

Létezik egy hely, ahová a vegánok és a húsevők közösen betérhetnek, méghozzá kompromisszumok nélkül. Nem, ez nem egy tündérmese kezdete, hanem a szegedi valóság. A Fricskában ugyanis két teljesen elkülönített konyhában készülnek a "zöld" és hagyományos fogások, így kizárt, hogy az alapanyagok egymással érintkezzenek. 

csicsi_mayo.jpg

Tovább

Emmarozs, ahol a kerítés is kovászból van

A tavaszi önkéntes karantén óta több ezer ember tanulta meg, hogy mi is az a kovász és hogyan kell kovász felhasználásával kenyeret sütni. Az élet azonban nem állt meg, hiszen még az olyan önjelölt házi pékeknek, mint jómagam is dolgozniuk kell. Bár sokunknak nincs ideje minden héten sütni, az Emmarozsnak hála nem kell lemondanunk kedvenc ropogós héjú, savanykás kenyerünkről. 

emmarozs.jpg

Tovább

Nina's Pizza - Egy falatnyi Nápoly elvitelre

Szegeden lassan már annyi a jó pizzázó, hogy egy új versenyzőnek igencsak nagyot kell villantania ahhoz, hogy felfigyeljenek rá. A Nina's Pizza ezt sikeresen és többszörösen is megugrotta, amihez ugyanúgy kellett a fatüzelésű kemence, mint a járvány kellős közepén való nyitás és Mamma Nina családi receptúrája egyenesen Nápolyból. 

nina_s_pizza.jpg

Tovább

Őszi retrospektív kávés villámkörkép

Az idei ősszel nem csak a hűvösebb napok érkeztek meg Szegedre, de sajnos a koronavírus világjárvány második hullámával immáron az országos veszélyhelyzet is. Az szinte már gasztroközhely, hogy Szegeden egyre-másra találni jobbnál jobb - országos és régiós szinten is kimagasló - vendéglátóhelyet; ezúttal a minőségi kávézás szemszögéből néztünk körbe a városban. Összeállításunk kialakítása, szerkesztése során kerültek bevezetésre a válságkezelés legújabb - igencsak szigorú - szabályai, melyek értelmében az elkövetkezendő pár hétben még sajnos biztosan nem lesz lehetőség helyben fogyasztani kávéinkat.

kave04.jpg

Ugyanakkor az alább csokorba szedett, vendégszerzőnk tapasztalatairól szóló, rövid ajánlókat mégis fontosnak tartjuk közzétenni, hiszen - mindamellett, hogy ezen helyek nagyon is megszolgálták a dicséretet - legtöbbjük továbbra is üzemel (alapvetően ugyebár elvitel vagy házhoz szállítás lehetséges), és sokuknál nem csak kávé, de más finomság is beszerezhető. És természetesen reménykedünk abban, hogy - egy majdani kedvező járványügyi változás okán ezen időszakot követően - hamarosan enyhülnek a korlátozások, és újra lehet helyben is fogyasztani. Nem utolsó sorban pedig azt se felejtsük, hogy minőségi szemes kávét (kérésre akár őrölve is) szintúgy vásárolhatunk sokuknál otthoni felhasználásra.

Tovább

Gombóc Túróbár Manufaktúra

Házhoz gurulnak a túrógombócok Szegeden

Ki ne lenne odáig a könnyű, lágyan remegő túrógombócért? Gyerekkorunk kedvenc édessége reggelire és desszertként fogyasztva is tökéletes választás lehet. Mégis, gondoltátok volna, hogy nem csak porcukros vagy netalán fahéjas lehet? Tamás közel 140-féle gombócvariációt álmodott meg, és majd 3 évnyi előkészület és kísérletezés után úgy döntött, hogy november 23-án akkor is megnyitja a Gombóc Túróbár Manufaktúrát, ha a körülmények nem éppen kedvezőek. 

20201023_232918.jpg

Tovább

Ez már röfi! Irány a Malackodó!

Idézd fel gyerekkorod kedvenc ízeit egy food truckkal!

Ez a food truck nem a kézműves burgereket ontja magából, és még csak nem is tépett húsos szendvicseket vagy papírdobozba csomagolt tésztákat árul, hanem hurkát, kolbászt, pecsenyét és csülkös szendvicset. 

4a134b85-4ae3-4bc7-b240-d11e796c3295.jpeg

Tovább
süti beállítások módosítása