A szegedi gasztronómia sava-borsa

Port Royal

2015. március 15. - kormosgergo

Örömmel tapasztalom, hogy egyre több szegedi vendéglátóhely állandó kínálatában szerepel már hamburger, vagyis úgy tűnik, hogy a Budapesten zajló gasztronómiai forradalom (ezen belül hamburger-forradalom) szele végre városunkat is elérte, s mint így a Port Royal vitorláiba is belekapott. Az étteremben mostanság nem igen jártam, ezért csupán egy szerencsés véletlennek köszönhetően szereztem tudomást arról, hogy immáron őket is üdvözölhetjük a burgerhajó fedélzetén. Addig hajtott a kíváncsiságunk, hogy el is végeztünk gyorsan egy tesztet. 

11046204_10152611508821331_4194187042973845267_o.jpg

A Port Royal a Belvárosi mozi mellett, a Stefánia sétány szomszédságában található. Nyáron kellemes terasz csalogatja a potenciális vendégeket, míg hűvösebb időben kizárólag a belső helyiség működik. Betérve az első, amit megpillantunk, a látványkandalló, mellette akvárium koponyával, ami igazán illik a miliőhöz. Beljebb fehér abrosszal terített asztalok között találjuk magunkat, a falon pedig egy hatalmas hajókat ábrázoló festmény látható. Az egész megszólalásig emlékeztet egy tengerparti bisztróra, kis túlzással már csak a hullámzó tenger hiányzik.

11043459_10152611505706331_1077100338254531442_o.jpg

11018843_10152611515396331_7638385988810216324_o.jpg

Italnak egy limonádét kértem, aminek ugyan még nincs szezonja, de tudtam, hogy itt nagyon finom, gyümölcsös, tele van narancs és citrom darabokkal. 

11029479_10152611504936331_2337824376872547175_o.jpg

 Alig 15 perc leforgása alatt meg is érkezett a rendelésünk, ami így nézett ki:

11017460_10152611504261331_8327379635022165915_o.jpg

11021390_10152611503876331_6678671814994813673_o.jpg

A 15 dekás hús marha lapockából készül. Nem túl vastag, és át van sütve, de azért még rendesen érződik a marha íze. Ízlések és pofonok különböznek, de nálam még mindig a 100% marhahús a nyerő, szóval ezzel a húzással már félig meg is vettek. A buci kapott némi pirítást, az állaga és textúrája hibátlan. A tetejére egy szelet éppen csak megpirított fekete-erdei sonka került sapka gyanánt, rajta a bojt nem más, mint egy félbe vágott koktélparadicsom. A hamburger egyik erőssége a hagymalekvár, ez egyszerűen zseniális. Alatta következik a kígyóuborka, a paradicsom és a sajt, de az egész szinte egybe olvadva. 

11026336_10152611503181331_4370226591354982674_o.jpg

11050830_10152611502641331_2892338884733548732_o.jpg

10497352_10152611502396331_4963622774671494807_o.jpg

A hamburgerhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják, és bár a köretként kínált sült krumpli mirelit, nekem elnyerte a tetszésemet, mert friss és ropogós volt. A mártogatós hozzá ketchup és mustár kis üvegedényekben szervírozva, de ez értesüléseim szerint a jövőben ki fog egészülni a ház saját készítésű spéci szószával.

11018627_10152611504466331_4146093442729494557_n.jpg

Mivel a legjobb vacsora sem lenne teljes desszert nélkül, rendeltem én is egy csokis brownie-t, ami valami mennyei volt. Vaníliafagylalttal tálalva érkezett, kívül roppant, de belül még puha, omlós volt. A meleg süti és a hideg fagyi remekül kiegészítette egymást.

11021378_10152611500656331_4074874558561516516_o.jpg

A Bisztró hamburger sültburgonyával 1980 forint, ami nem éppen olcsó, de ha nem derült volna eddig ki, itt egy kitűnő burgerről van szó, amiért érdemes rohanó világunkban egy rövid időre a Port Royalban lehorgonyozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr357271491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kormosgergo 2015.03.17. 20:33:13

alapvetően igazad van. mi is írtuk az alapvető dolgaink között, viszont összességében van annyira jó a burger, hogy nem zavaró benne.