Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Bohém Tanya

2015. január 22. - kormosgergo

A véletlennek köszönhetően keveredtünk a Bohém Tanyára, mivel egy barátom itt szeretné ünnepelni a harmincadik születésnapját, és arra gondolt, hogy előtte letesztelhetnénk a helyet. Jani előzetesen elárulta, hogy az à la carte kínálatban hamburger is szerepel, de bevallom, nem számítottam túl sok jóra. Tévedtem. A Szentháromság utca hatos szám alá érve hamar felfedeztük a tavaly szeptemberben nyílt vendéglátó egységet. A vaskapun belépve egy tágas udvarban találtuk magunkat, ahol jó idő esetén a kulturális rendezvényeknek is otthont adó terasz üzemel. Az udvar végében romkocsmaszerű bár várja a megszomjazó szegedieket, míg felfelé egy lépcső vezet a bisztró irányába. Noha enni mindkét helyiségben lehet, választásunk ez utóbbira esett.

1462560_10152527326471331_8854563126671423925_o.jpg

Asztalunkat elfoglalva az első, ami szemünkbe ötlött, hogy az étlapon a hamburgereket bizony kézműves jelzővel látták el, ami rögtön bizakodásra adott okot.

1459088_10152527326716331_9156656658442367520_n.jpg

Választásunk a Chili Cheeseburgerre és a Big Burgerre esett. A séf, Józsi gondos szakértelemmel látott hozzá vacsoránk elkészítéséhez. Mint megtudtuk tőle, a marha-, sertés- és bárányhúsból készült 18 dekás húspogácsát egy megbízható hentestől szerzik be.

1973543_10152527326436331_5261513139583438990_o.jpg

Elégedett arccal néztem végig, amint a hozzávalók a grill lapon pirulnak. 

1956766_10152527326001331_3179789248265814024_o.jpg

A hamburger szezámos zsemléje édeskés, mázas jellegű, finoman meg volt kenve fokhagymás-tejfölös szósszal. Alulról indulva először jön az uborka és a vékony, de ízletes bacon, majd érkezik a hús két szelet cheddar sajttal borítva, a tetejére pedig a kitűnő pirított hagyma kerül. A chilis változatban találunk még egy kevés zöld chili paprikát és BBQ szószt.

10900151_10152527325361331_4449280986204704100_o.jpg

A pogácsa szaftos, az ízvilága rendben van, ennek ellenére én kicsit sajnáltam, hogy nem 100% marhahússal van dolgunk, bár ez inkább ízlés kérdése.

10903827_10152527325366331_7518290095194880681_o.jpg

A garnírung galambbegy vagy madársaláta néhány csepp pestóval meglocsolva. Ez nekem nagyon bejött. Fájdalom, hogy a fűszeres héjas burgonya éppen elfogyott, így sima mirelit krumplit kaptunk, ami nem túl sok izgalmat tartogatott.

10926294_10152527456666331_2368092327756648282_o.jpg

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a hamburger igazán étvágygerjesztő, az összetevők remek egységet alkotnak, persze fejlődni mindig lehet.

10896326_10152527325141331_1018080142600042745_o.jpg

Vacsoránk végén egy-egy ajándék kakaós palacsintával is megleptek minket, ez nagyon figyelmes és kedves gesztus volt. A Bohém Tanyát csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a rengeteg szomorúra mikrózott, pocsék burger után végre szeretne enni egy jót. És ha már ott vagyunk, akkor mindezt egy finom zsombói (Häfen) kézműves meggysör társaságában tegyük.

A romkocsmáról remek leírást találtok itt:

http://szegedikocsmak.blog.hu/2015/02/25/bohem_tanya_233

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr267083887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Bett_ 2015.01.25. 15:01:29

Tetszett, ott még éppen nem sikerült ennem, de mindig szemezek vele amikor arra járok :)
Ajánlom figyelmetekbe a Zanzibárt, a Bohém Tanyával szemben. Az alap hamburgerválasztás után olyan hozzávalókat és olyan kombinációban (és főleg, olyan mennyiségben) lehet belepakolni (saját magunknak), amilyet csak szeretnénk. Nekem nagyon bejött.

kormosgergo 2015.01.25. 15:08:51

@_Bett_: Köszönjük! A terveink között szerepel a Zanzi is.