A szegedi gasztronómia sava-borsa

Inferno burgers

2014. december 27. - kormosgergo

Szeged belvárosában sokáig szinte lehetetlen volt igazán jó hamburgert találni. A helyzet ma már kevésbé lesújtó, amit részben annak köszönhetünk, hogy novemberben a Zrínyi utcában felbukkant az Inferno Barbecue étterem. Az Inferno egyébként nem új jelenség városunk Street Food térképén, bizonyára jó néhányan ismertétek a Dinamo presszó szomszédságában megbújó kis lakókocsi-büfét, ami egyszerűen túl messze volt ahhoz, hogy fél órás ebédszünetünkben meglátogassuk.

10010300_10152450316441331_5861874020314801305_o.jpg

Szerencsére az ínycsiklandozó hamburgerek azóta elérhető közelségbe kerültek a városközpontban dolgozó tömegek számára. 

 

1511228_10152450314311331_2664572001047226775_n.jpg

A belső tér dizájnos, de nem túl tágas, és sajnos a szellőztetése még nem tökéletes, ezért nagy mennyiség rendelése esetén érdemes kint várakoznunk, hacsak nem szeretnénk összefüstölődött ruháinkat evés után azonnal lecserélni. Várni viszont mindenképpen érdemes, és Bertold hálistennek gondoskodik arról, hogy ne kelljen sokáig éheznünk.

1795805_10152450392386331_198384616841602230_o.jpg

Amire bent először felfigyeltünk, hogy a buci mindkét oldalát megpirítják. Ekkor már sejtettük, hogy itt valami mást kapunk majd, mint amit eddig városunkban megszokhattunk. Én egy bacon burgert rendeltem cheddar sajttal és jalapeno karikákkal.

10842070_10152450456321331_386630955121904406_o.jpg

A szervírozás gusztusos, rendelésem egy jópofa kosárkában érkezik. A buci szezámmal szórt, nagyon kellemes textúrájú és ízvilágú. Mindkét oldalára a ház speciális házi szósza kerül, amit "meglepő módon" inferno szósznak neveztek el. A hús (sertés- és marhahús keverve) a pljeskavicára emlékeztet, és bár egy kissé vékony (10 dkg), ami miatt az átsütöttségi fokával nem lehet játszani, a fűszerezése rendkívül találó. A cheddar remekül ráolvadt a húsra, felette a szaftos bacon, ami a sajttal és a húspogácsával együtt pirult. Legfelül a paradicsom, a jalapeno és a lila hagyma kap helyet, míg alul a saláta és az uborka bújik meg. Íme:

10339315_10152450293911331_1908696826476358771_o.jpg

Pozitívum, hogy hamburgereinket magunk is összeállíthatjuk, a lehetőségek tárháza pedig meglepően szélesAz ételek igencsak jó ár/érték arányúak, a képen látható jóság 900 forintba került, de kérhetünk dupla hamburgert dupla sajttal vagy dupla baconnel mindössze 1 150 forintért. Mindent összevetve, ha szeretnénk gyorsan és olcsón minőségi alapanyagokból készült, finom hamburgert enni, akkor bátran próbáljuk ki a Zrínyi utcai non-stop mellett nyílt régi-új éttermet. 

A Dinamó presszóról bővebben itt olvashattok: http://szegedikocsmak.blog.hu/2013/02/17/dinamo_presszo

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr17002719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.