Szeged hamburger

Garden Beach

Hamburgerezés tengerparti környezetben

2017. május 18. - kormosgergo

Nincs is jobb annál, amikor egy medence partján különböző koktélokat szürcsölgetünk, miközben süt ránk a nap, és a háttérben kellemes zene szól. Ehhez mostantól nem kell autóba ülve kilométereket utaznunk, vagy repülőre szállnunk, ugyanis a Garden Beach elhozta - még ha kicsiben is - számunkra az igazi tengerparti medencés-strandos életérzést. 

best_hambi.jpg

Tovább

Gerilla Gourmet - kulináris Rock & Roll

Végigettük a Gerilla Gourmet fesztivált

Kezdetét vette az idei Gerilla Gourmet gasztrofesztivál, amikor is food truckok és más street food különítmények özönlik el Szeged városának hatalmas "főterét". Oly sok a résztvevő, hogy a teljesség igényével lehetetlen bemutatni mindet, mi mégis megpróbálunk egy rövid áttekintést adni nektek arról, hogy szerintünk hol érdemes vagy éppen nem érdemes enni az elkövetkező pár napban. Tartsatok velünk ezen az izgalmas kiránduláson! 

gerilla_kezdo.png

Tovább

Zseniális húsvéti burger az Infernóban

Közeledik a húsvét ünnepe, amikor is mindenki annyi sonkát, kalácsot és főtt tojást eszik, amennyi csak belé fér. Szerencsére az Infernónak köszönhetően ilyenkor sem maradunk hamburger nélkül, ugyanis elkészítettek egy szuper húsvéti verziót számunkra. Mivel ezzel a húzással alaposan felcsigázták a kíváncsiságunkat, fogtuk magunkat Andrással, és sebtében ellátogattunk hozzájuk.  

h_sv_ti_burger.png

Tovább

Monster Downtown

Beköltözött Amerika a belvárosba

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az méltán csodálkozik, hogy mennyi új bisztró, gasztrokocsma és más jobbnál-jobb street food lelőhely nyílt a közelmúltban Szegeden. Bátran kijelenthetem, hogy a vidéki nagyvárosok között toronymagasan vezetünk e téren. Mi több, úgy tűnik, hogy a tendencia az idei évben tovább folytatódik, ugyanis a Monster gondolt egy merészet, és megnyitotta a második éttermét a Stefánián, melynek köszönhetően a "Fald fel Amerikát" érzést mostantól a belváros szívében is élvezhetjük.

bbq_beef.png

Tovább

Bock Bisztró (Pest)

Ebédmenü

Február közepén ismét Pesten volt dolgom munkaügyben, és bár tudtam, hogy nagyszerű szendvicsekkel fognak minket várni, az ebédszünetet ismét máshogy képzeltem el. Rutinosan előre megnéztem a foodmap.hu-t, de valamilyen sugallattól vezérelve nem a street-food kategóriában válogattam - ami egyébként a Király u. mellett egyértelmű lett volna - hanem az ebéd menüt pipáltam ki a számos lehetőség közül.

15826539_1247074832024108_3430953715752226552_n.jpg

Tovább

Garden Bistro

A kiérdemelt második esély

A Garden Bisztróban nem most jártunk először. Tetszett a hely hangulata, a kiszolgálás kissé mogorva volt, de még ezen is túllendültünk volna, ha a majdnem kétezer forintos hamburger nem lett volna ehetetlenül inas és rágós. Nem célunk a lehúzás, inkább helyeket ajánlunk, így nem is lett belőle cikk, de igyekeztünk rajta tartani a szemünket. Érdemes volt! Amikor visszamentünk, leesett az állunk. Na, de ne siessünk ennyire előre.

garden_kezdo.png

Tovább

A2 Gastro Caffé

Egy kávézó, ahol akár hamburgerezhetsz is

Létezik egy olyan kávézó, ahová már önmagában azért érdemes betérni, mert sokak szerint itt főzik a város legfinomabb kávéit. Ha pedig már ott járunk, akkor napszaktól függetlenül ehetünk is valamit, hiszen a reggeli- és ebédmenü mellett melegszendvicsekkel és gourmet levesekkel várják a vendégeket. Az étlapról a hamburger sem maradt le, mi pedig csak ámultunk-bámultunk, mert sikerült az egyre erősebb szegedi mezőnyben valami újat, formabontót mutatniuk.

a2_gastro.png

Tovább

Campus Beer&More

Virágzik a szegedi bulinegyed

Annyi klasszabbnál klasszabb bisztró, bárkonyha és gasztropub nyílt a közelmúltban Szegeden, hogy a bőség zavarában nem győzzük kapkodni a fejünket, hová is üljünk be egy átlagos szombat este. Befolyásolni senkit nem szeretnénk, de igyekszünk megkönnyíteni a választást, azáltal, hogy minél hamarabb beszámolunk a saját tapasztalatainkról. Nos, spoiler ide vagy oda, a Campus Beer&More esetében tátva maradt a szánk. 

campus.png

Tovább

Vinny's Szeged

Lehet valami különleges hatása az 1-es villamos vonalának, hiszen számos burgeres történet fűződött már fel rá itt Szegeden. Persze, átszeli a várost, de a lényeg, hogy amerre jár, ott jó étkekre bukkanhatunk. Így van ez a Hősök kapuja, és a Nagyállomás között kb félúton elhelyezkedő Vinny's esetében is. A lokáció tehát, bár kicsit kijjebb esik a belvárost jelentő Tisza Lajos krt. vonalától, mégis könnyen elérhető.

burgerek.jpg

Tovább

A legmenőbb hely Szegeden: Napfény Műterem

Forralt sör, hamburger és tépett disznó

Bár a hivatalos megnyitót a Street Food Éjszakájára tervezték, végül csak két nappal később, szombat este tárta ki kapuit az idei év második felének talán legnagyobb dobása, a Napfény Műterem. A Maláta zavarba ejtően széles kézműves sörválasztéka, egyszerű, de remek ételei és egyedi hangulata miatt rövid időn belül fogalommá vált minden szegedi számára. Ezért is vártuk olyan izgatottan a második egység megnyitóját, amin mondanom sem kell, a (forralt) sör mellett hamburger is fogyott.    

image-0-02-05-55c1aaa246a1304aafeb3dc7af7f6a058fc7e692ece0aa987786becd239d517d-v.jpg

Tovább