Szeged hamburger

Kishusom, Budapest

Wossala Rozina újhullámos hotdogozója

2017. augusztus 10. - kormosgergo

Néhány nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a Konyhafőnök első szériájából megismert Wossala Rozina újhullámos hotdogozót indított a Gozsdu Udvar szomszédságában. A Kishusom a Barside és a Juicy + Budapest Bagel között bújik meg, tovább színesítve a Madách Imre út gasztrokínálatát.  A kíváncsiságtól vezérelve a belváros felé vettük az irányt, lelkiekben felkészülve az ilyenkor várható sorban állás viszontagságaira. Legnagyobb meglepetésünkre alig pár perc várakozás után megkóstolhattuk az ínycsiklandozó kolbászos hotdogokat.

img_4216.JPG

Tovább

Neked Főztem és Fészek, Zánka

Már javában tart a várva várt nyári vakáció időszaka. Ilyenkor, aki csak teheti, keres magának valamilyen strandolásra alkalmas vízfelületet, hogy ott töltse a jól megérdemelt szabadságát. Mi a Balaton északi partját választottuk, ahol a hegyekkel és medencékkel tagolt táj bája találkozik a lassan mindenhol jelenlévő minőségi gasztronómiával. Ez utóbbi kijelentés pár éve még túlzásnak tűnhetett, de ma már egyáltalán nem az; gondoljunk csak a három jó étteremmel is büszkélkedő Köveskálra, a Code Zero-nak otthont adó Csopakra, a Kalózra méltán büszke Balatonudvari-Fövenyesre, vagy a büféforradalom bölcsőjének tartott Zánkára.

image-0-02-04-b4e20524c13d79259f63633e22429aa7080a8071a9ff45688280cc81e5029d62-v.jpg

Tovább

Fluffy: churros és thai fagyi egy helyen

A churros az egyik kedvenc édességem, de az az igazság, hogy Magyarországon nagyon nehéz hozzájutni. Budapesten a Gringos Amigos mexikói étterem és a fesztiválokon fel-felbukkanó Viva Churros és Olé Churros árulja, Szegeden viszont ezidáig egyáltalán nem lehetett beszerezni. Aztán május végén megnyitott a Fluffy, ami egyszer s mindenkorra pótolta a város eme hiányosságát. Azóta annyit ehetünk, amennyi belénk fér, és még a thai fagyit is kipróbálhatjuk. Vigyázat, fennáll a cukortúladagolás veszélye! 

19452996_1862118410672299_2907305842037930258_o.jpg

Tovább

Bohemia Sörkonyha, Pécs

A blog elsősorban Szegedről és környékéről szól, mégis nehéz megállni, hogy ne számoljunk be a más városokban szerzett élményeinkről. Pláne, ha ezekre az élményekre egy cseh étteremben tettünk szert, és ez a cseh étterem Magyarországon, Pécs városában van, ráadásul olyan burgereket kínál, hogy a prágaiak is garantáltan megnyalnák mind a tíz ujjukat evés után. 

szup.png

Tovább

Rákattantunk a Hungi teraszára

Húsimádó burger és tépett kacsahúsos burger a Göröngy séfjétől

A hosszúra nyúlt, szeszélyes tavasz után végre-valahára beköszöntött az igazi nyár. A hirtelen érkező kánikulában másra sem vágyunk, minthogy egy hűs teraszon üldögélve jéghideg koktélokat vagy kedvenc sörünket szürcsölgessük egy finom hamburger mellett. A most nyitott street food terasz ideális választás lehet, hiszen az italokat a Hungi Vigadó, a jobbnál jobb spanyol és utcai kajákat pedig a Göröngy szolgáltatja.

kacsa.png

Tovább

Gyro Gyros a Zrínyi utcában

Görög életérzés pitába töltve

Amikor megnyitott a Gyro, örömmel újságoltuk a Facebook-on, hogy több szempontból autentikus gyrost lehet végre kapni Szegeden. Hogyan lehet valami autentikus, ha százféle létezik belőle? Ehhez vissza kell gondolni a görög emlékekre, miért is szeretem ott a gyrost?

100_6462_1.JPG

Tovább

Garden Beach

Hamburgerezés tengerparti környezetben

Nincs is jobb annál, amikor egy medence partján különböző koktélokat szürcsölgetünk, miközben süt ránk a nap, és a háttérben kellemes zene szól. Ehhez mostantól nem kell autóba ülve kilométereket utaznunk, vagy repülőre szállnunk, ugyanis a Garden Beach elhozta - még ha kicsiben is - számunkra az igazi tengerparti medencés-strandos életérzést. 

best_hambi.jpg

Tovább

Gerilla Gourmet - kulináris Rock & Roll

Végigettük a Gerilla Gourmet fesztivált

Kezdetét vette az idei Gerilla Gourmet gasztrofesztivál, amikor is food truckok és más street food különítmények özönlik el Szeged városának hatalmas "főterét". Oly sok a résztvevő, hogy a teljesség igényével lehetetlen bemutatni mindet, mi mégis megpróbálunk egy rövid áttekintést adni nektek arról, hogy szerintünk hol érdemes vagy éppen nem érdemes enni az elkövetkező pár napban. Tartsatok velünk ezen az izgalmas kiránduláson! 

gerilla_kezdo.png

Tovább

Zseniális húsvéti burger az Infernóban

Közeledik a húsvét ünnepe, amikor is mindenki annyi sonkát, kalácsot és főtt tojást eszik, amennyi csak belé fér. Szerencsére az Infernónak köszönhetően ilyenkor sem maradunk hamburger nélkül, ugyanis elkészítettek egy szuper húsvéti verziót számunkra. Mivel ezzel a húzással alaposan felcsigázták a kíváncsiságunkat, fogtuk magunkat Andrással, és sebtében ellátogattunk hozzájuk.  

h_sv_ti_burger.png

Tovább