Szeged hamburger

Vertigo street food bar

Egy újabb ígéretes hamburgerező Szegeden

2017. november 18. - kormosgergo

Különös érzés, amikor az ember egykori munkahelye mellett nyílik egy új étterem, ami ráadásul street food bárként hirdeti magát. Miután megkóstoltuk a burgereket, csak sajnálni tudtam, hogy nem évekkel ezelőtt nyitottak, mert biztosan gyakran ettem volna náluk ebédszünetben.

23659943_1870109346351058_213610749_o.jpg

Tovább

Győri burger-körkép

Westy BRGR és Chili's Burger

Az október 23-ai hosszú hétvégét Győrben töltöttük, egyúttal meglátogattuk két régi barátomat is, akiket Szegeden ismertem meg, de idő közben valamilyen úton-módon a "folyók városába" sodorta őket az élet. Persze már jó előre nekik szegeztem a kérdést, hogy merre vannak a legjobb hamburger-lelőhelyek a környéken. Míg az egyikőjük a Chili's Burgert ajánlotta, addig a másik a Westy BRGR nevű helyhez ragaszkodott. Így hát mit volt tenni, mindkettőt alaposan leteszteltük, hogy átfogó képet adhassunk nektek.

img-5005.JPG

Tovább

Balaton-felvidék

Tájak, templomok, borozók és éttermek

Úgy alakult, hogy Apa kávéfőzője a Balatonnál maradt egy korábbi kirándulás alkalmával, és el kellett ugrani érte augusztus végén. Most, október közepén megint nyár van, így az időjárás segít képzeletben visszarepülni pár hónapot. A Balaton gyerekkori szerelmem, szinte az összes nyarat ott töltöttük és mindig azt hittem betéve tudom az összes kis utat, most mégis sok új dolgot fedeztünk fel, pedig alig két napunk volt szétnézni. Annyi mindent sűrítettünk a programba, amennyi csak belefért.

Tovább

Bors GasztroBár, Budapest

Létezik egy take-away levesbár a külföldi turistáktól hemzsegő Kazinczy utcában, ahol a frekventált elhelyezkedés ellenére, mindössze 590 forintért vehetünk magunknak egy poharas levest. A hely nevét azonban nem csak a meglepően jó ár-érték arány miatt kell eszünkbe vésnünk, hanem azért, mert olyan Sacher-tortát, Túró Rudit vagy éppen chili con carnét kóstolhatunk, amelyhez foghatót még biztosan nem ettünk. A Bors GasztroBárban kedvenc főételeink és desszertjeink ugyanis leves formájában köszönnek vissza.

img-4239.JPG

Tovább

Kürtőskalács fagyi Szegeden

Hűsítő jeges finomság a nyár utolsó napjaira

A hamburger reneszánsza már nem most kezdődött, mégis a burgerláz évek óta töretlennek mutatkozik. Emellett egy új, az édességeket előtérbe helyező street food trend is kibontakozni látszik. Amint arról már beszámoltunk, a Fluffy elhozta a churrost és a thai fagyit a szegedieknek. Ezúttal a nyár másik slágerére voltunk kíváncsiak, és azt jártuk körbe, miként lehet kürtőskalácsba fagylaltot tölteni, és hol van a legjobb kürtősfagyi Szegeden.

kurtos.png

Tovább

Kishusom, Budapest

Wossala Rozina újhullámos hotdogozója

Néhány nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a Konyhafőnök első szériájából megismert Wossala Rozina újhullámos hotdogozót indított a Gozsdu Udvar szomszédságában. A Kishusom a Barside és a Juicy + Budapest Bagel között bújik meg, tovább színesítve a Madách Imre út gasztrokínálatát.  A kíváncsiságtól vezérelve a belváros felé vettük az irányt, lelkiekben felkészülve az ilyenkor várható sorban állás viszontagságaira. Legnagyobb meglepetésünkre alig pár perc várakozás után megkóstolhattuk az ínycsiklandozó kolbászos hotdogokat.

img_4216.JPG

Tovább

Zánkai hétvége

Neked Főztem és Fészek

Már javában tart a várva várt nyári vakáció időszaka. Ilyenkor, aki csak teheti, keres magának valamilyen strandolásra alkalmas vízfelületet, hogy ott töltse a jól megérdemelt szabadságát. Mi a Balaton északi partját választottuk, ahol a hegyekkel és medencékkel tagolt táj bája találkozik a lassan mindenhol jelenlévő minőségi gasztronómiával. Ez utóbbi kijelentés pár éve még túlzásnak tűnhetett, de ma már egyáltalán nem az; gondoljunk csak a három jó étteremmel is büszkélkedő Köveskálra, a Code Zero-nak otthont adó Csopakra, a Kalózra méltán büszke Balatonudvari-Fövenyesre, vagy a büféforradalom bölcsőjének tartott Zánkára.

image-0-02-04-b4e20524c13d79259f63633e22429aa7080a8071a9ff45688280cc81e5029d62-v.jpg

Tovább

Fluffy: churros és thai fagyi egy helyen

A churros az egyik kedvenc édességem, de az az igazság, hogy Magyarországon nagyon nehéz hozzájutni. Budapesten a Gringos Amigos mexikói étterem és a fesztiválokon fel-felbukkanó Viva Churros és Olé Churros árulja, Szegeden viszont ezidáig egyáltalán nem lehetett beszerezni. Aztán május végén megnyitott a Fluffy, ami egyszer s mindenkorra pótolta a város eme hiányosságát. Azóta annyit ehetünk, amennyi belénk fér, és még a thai fagyit is kipróbálhatjuk. Vigyázat, fennáll a cukortúladagolás veszélye! 

19452996_1862118410672299_2907305842037930258_o.jpg

Tovább

Bohemia Sörkonyha, Pécs

A blog elsősorban Szegedről és környékéről szól, mégis nehéz megállni, hogy ne számoljunk be a más városokban szerzett élményeinkről. Pláne, ha ezekre az élményekre egy cseh étteremben tettünk szert, és ez a cseh étterem Magyarországon, Pécs városában van, ráadásul olyan burgereket kínál, hogy a prágaiak is garantáltan megnyalnák mind a tíz ujjukat evés után. 

szup.png

Tovább