Szeged hamburger

Garden Bistro

A kiérdemelt második esély

2017. február 21. - kormosgergo

A Garden Bisztróban nem most jártunk először. Tetszett a hely hangulata, a kiszolgálás kissé mogorva volt, de még ezen is túllendültünk volna, ha a majdnem kétezer forintos hamburger nem lett volna ehetetlenül inas és rágós. Nem célunk a lehúzás, inkább helyeket ajánlunk, így nem is lett belőle cikk, de igyekeztünk rajta tartani a szemünket. Érdemes volt! Amikor visszamentünk, leesett az állunk. Na, de ne siessünk ennyire előre.

garden_kezdo.png

Tovább

Tepsi Gastropub, Kecskemét

Őrülten jó pulled pork szendvicsre bukkantunk Kecskeméten

Tavaly februárban írtunk arról a mélységes csalódásról, amikor is egy belvárosi bisztróban, sok pénzért cserébe életünk egyik legrosszabb hamburgerét kaptuk. Nem célunk a lehúzás, lejáratás, inkább ajánlásokat fogalmazunk meg, akárcsak egy útikönyv, mégsem mehettünk el szó nélkül az említett eset mellett. Tartoztunk tehát Kecskemétnek, ideje törleszteni. A Tepsi Gastropub egyszersmind kitörölte a rossz emlékeket, a helyüket pedig egy szempillantás alatt a visszatérés iránti erős vágyakozás vette át.

kezdo_ketto_tepsi.png

Tovább

A2 Gastro Caffé

Egy kávézó, ahol akár hamburgerezhetsz is

Létezik egy olyan kávézó, ahová már önmagában azért érdemes betérni, mert sokak szerint itt főzik a város legfinomabb kávéit. Ha pedig már ott járunk, akkor napszaktól függetlenül ehetünk is valamit, hiszen a reggeli- és ebédmenü mellett melegszendvicsekkel és gourmet levesekkel várják a vendégeket. Az étlapról a hamburger sem maradt le, mi pedig csak ámultunk-bámultunk, mert sikerült az egyre erősebb szegedi mezőnyben valami újat, formabontót mutatniuk.

a2_gastro.png

Tovább

Campus Beer&More

Virágzik a szegedi bulinegyed

Annyi klasszabbnál klasszabb bisztró, bárkonyha és gasztropub nyílt a közelmúltban Szegeden, hogy a bőség zavarában nem győzzük kapkodni a fejünket, hová is üljünk be egy átlagos szombat este. Befolyásolni senkit nem szeretnénk, de igyekszünk megkönnyíteni a választást, azáltal, hogy minél hamarabb beszámolunk a saját tapasztalatainkról. Nos, spoiler ide vagy oda, a Campus Beer&More esetében tátva maradt a szánk. 

campus.png

Tovább

Vinny's Szeged

Lehet valami különleges hatása az 1-es villamos vonalának, hiszen számos burgeres történet fűződött már fel rá itt Szegeden. Persze, átszeli a várost, de a lényeg, hogy amerre jár, ott jó étkekre bukkanhatunk. Így van ez a Hősök kapuja, és a Nagyállomás között kb félúton elhelyezkedő Vinny's esetében is. A lokáció tehát, bár kicsit kijjebb esik a belvárost jelentő Tisza Lajos krt. vonalától, mégis könnyen elérhető.

burgerek.jpg

Tovább

A legmenőbb hely Szegeden: Napfény Műterem

Forralt sör, hamburger és tépett disznó

Bár a hivatalos megnyitót a Street Food Éjszakájára tervezték, végül csak két nappal később, szombat este tárta ki kapuit az idei év második felének talán legnagyobb dobása, a Napfény Műterem. A Maláta zavarba ejtően széles kézműves sörválasztéka, egyszerű, de remek ételei és egyedi hangulata miatt rövid időn belül fogalommá vált minden szegedi számára. Ezért is vártuk olyan izgatottan a második egység megnyitóját, amin mondanom sem kell, a (forralt) sör mellett hamburger is fogyott.    

image-0-02-05-55c1aaa246a1304aafeb3dc7af7f6a058fc7e692ece0aa987786becd239d517d-v.jpg

Tovább

Street Food Éjszakája: Umami burger debütált a Famous-ben

A Flyerz Magazin szervezésében idén újra meghirdetésre került a Street Food Éjszakája, amelyhez a főváros mellett egyetlen vidéki városként Szeged is csatlakozott. Az eseményt december 8-án rendezték meg, és bár az időpont érthetetlen módon nem hétvégére esett, mégsem hagyhattuk ki, hiszen egy nagyon is előremutató és követendő kezdeményezésről van szó.

15370088_643773549159916_796148443261768897_o.jpg

Tovább

Zing: Wagyu Burger

Vannak olyan szerencsés napok, amikor az ember munkaügyben keveredik jófelé. Így történt ma is, amikor Pesten a Dob utcába vitt a kötelesség. Szerencsére csak 500 méterre a Szegedre már "hazajárónak" számító Zing egyik Király utcai üzletétől. G-nek meg is írtam a találós kérdést, mit is fogok ebédelni, de rögtön tudta a választ. Az első lépcső az volt, amikor a Zing átváltott a Terra Pannónia Angus marhahúsára. A Balaton déli részén szabadon legelésző állatok húsa jelentősen emelte az amúgy is nagyszerű hamburgerek minőségét. Erről egy korábbi út alkalmával be is számoltunk anno.

wagyu.jpg

Tovább

Halloween burger a Cirmiben

Elérkezett a mindenszentek napja, amelyet egyre többen ünnepelnek hazánkban is angolszász mintára. Egyesek széles vigyorral világító töklámpást készítenek, míg mások jelmezekbe öltözve ijesztgetik egymást, majd vágnak neki az éjszakának. A Cirmi kézműves gasztrokocsma úgy döntött, hogy a trendekkel lépést tartva, egy igazán különleges hamburgerrel örvendeztet meg bennünket Halloween alkalmából.

20161029_165513.jpg

Tovább

Anyám tyúkjai

Bodagok, menük és egyéb finomságok

Nyár közepén nyílt meg a nagy vendéglátós múltú épületben a Széchenyi téren az Anyám tyúkjai "Háztáji éléskamra és kifőzde" elnevezésű egysége. Örvendetes volt önmagában, hogy egy olyan ebédmenüs hellyel gyarapodott a belváros, ahol naponta új tételek kerülnek elénk, biztosítva, hogy akár egy héten át minden nap valami újat kóstolhassunk. Apropó, ha nem is pont itt és most érhető tetten a nagy fordulat, mindenképp jó megélni, hogy - ha időnk engedi - pár percet el "kell" raboljunk a munkától, hogy kitaláljuk hova is menjünk ebédelni, mert a menüztetés immár - jobb helyeken - nem egy kényszerpálya a vendéglátásban. Izgalmas lehet a frissen beszerzett hozzávalók alapján rövid idő alatt megtervezni egy széles spektrumú ebédmenüt. Itt sem lehet másképp, hiszen általában 2-3 leves, tészta, illetve szárnyas és sertés ételek várják, hogy 2000 Ft alatt kellemesen, de nem túltöltődve küzdjünk meg a délutánra hagyott napi feladatokkal.

img_20160918_121431.jpg

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu