Szeged hamburger

Baan's Kitchen a szegedi passzázson

2016. szeptember 24. - kormosgergo

Bán Tamás sikertörténete a Csillag térről indult, ahol egy panel aljában kezdte árusítani zseniális burgereit valamikor a 2014-es év végén. A valódi marhahússal, teljes kiőrlésű zsemlével, hagymalekvárral és cheddarral felszerelt hamburgerek híre rövid időn belül messzire eljutott. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, Tom pedig immáron a negyedik gyorséttermét nyitotta meg, méghozzá a belváros szívében, a szegedi nagyáruház passzázssorán.

20160921_121706.jpg

Tovább

Korrupció a blogszférában

Becsületbeli ügy

Sajnos az utóbbi időben egy szomorú tendencia figyelhető meg, amely mellett már mi sem mehetünk el szó nélkül. Köztudott, hogy a mai világban a pénz irányítja életünket, mégis rendkívül szomorúnak tartjuk azt a jelenséget,  hogy ez a blogszférába is beszivárgott.

korrupcio_custom_636x477.jpg

Tovább

Móres Bárkonyha

Megérkezett a pastrami Szegedre!

A Móres Bárkonyha ajtaja úgy két héttel ezelőtt nyílt meg a nagyközönség számára, méghozzá a szegedi Híd utcában, amely méltatlan módon a belváros kiüresedni látszó pontja volt mostanáig. A régi kávézó (Híd Café Bistro) helyét kibérelve döntött úgy az Észak-Amerikában is tapasztalatokat szerző tulajdonos, hogy valami olyat hoz városunkba, ami eddig még nem volt. A pastrami pedig jött, látott és győzött! 

pastrami_uj.jpg

Tovább

Kispiac Étterem: Hamburger és egyéb finomságok

Nem lehet újdonság senkinek, hogy szívesen járunk át Hódmezővásárhelyre, legyen szó akár egy jó kis ebédmenüről, vagy egy nagyobb családi rendezvényről, hiszen Istvánék Kispiacában nem csalódtunk eddig sosem. A legjobb dolog az egészben talán az a folytonos változatosság, ami az előbb említett napi menükben is tetten érhető, de az étlap félévenkénti rendszeres megújulásaiban teljesedik ki igazán. Ha jön az új szezon, jönnek az új fogások.


img_20160706_160025.jpg

Tovább

Mit érdemes enni a Szegedi Ifjúsági Napokon?

Kezdetét vette a nyár egyik utolsó könnyűzenei fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok, amit a szegediek leginkább csak SZIN-ként emlegetnek. Ilyenkor pezsgő élettel telik meg az Újszegedi-Partfürdő területe, hogy a Tisza partján összegyűlő fesztiválozók egy utolsó fergeteges bulival búcsúztassák el a számukra talán legkedvesebb évszakot. A jobbnál jobb koncertek, stand-upok és kulturális programok mellett a vendégeknek ma már igazi gasztronómiai élményben lehet részük. Míg pár évvel ezelőtt legfeljebb zsírban tocsogó lángost vagy mirelit hússal készült, óriás pufis burgert ehettünk, addig az idei SZIN-en sok kiváló minőségű és izgalmas street food vár bennünket. Hogy melyek ezek és hol találhatjátok meg őket? Mi megmutatjuk, ha velünk tartotok. sadaweb_tomb_burger-0058-4751.jpg

Tovább

Fishing on Orfű-élmények: Göröngy és Streat

G szerencsére "világot látott" ember mellettem, így amikor tavaly a második "Kispál életmű koncert" miatt ellátogattunk Orfűre, örömmel vettem, hogy nem csak én vagyok elájulva a hely varázsától, Ő a Sziget, SZIN (tudom, nem egy kategória a kettő) és egyéb fesztiválok ismeretében is azt mondta, hogy: "na ez valami". Meglepne, ha lenne kellemesebb bulihelyszín ennél, hegyek, vízpart, kis völgyekben koncertek, borterasz, és street-food részleg. Idősebbek lettünk viszont, így idén az volt a terv, hogy ottalvós lesz a buli, tavaly még hazavezettem hajnal kettőkor Szegedre, és reggel még dolgozni is mentünk, mert rákendroll. Idén már szabit vettünk ki másnapra, de aztán valahogy nem tűnt kényelmesnek az autóban alvás, ezért egy kis stéges beszélgetés után azt mondtam G-nek, hogy irány haza, jobb lesz otthon elaludni. Meglett persze ennek a böjtje, mivel csütörtök reggelre levezettem kb. 400 km távot (200-at éjjel), péntek este pedig indultunk Görögországba a három gyerekkel. Szerencsére Asszonyka megmentett, és Belgrádtól Macedóniáig elvállalta az út felét, amíg én próbáltam magamhoz térni. De ez egy másik történet, vissza Pécs mellé.

20160622_202155.jpg

Tovább

Famous - American & Street Kitchen

Végre! Ez volt az első gondolatom, amikor május elején megnyitott a Famous, vagyis az első amerikai étterem Szegeden. Pedig van már két, országos szinten is kiemelkedő hamburgerezőnk (Cirmi, Kapca), néhány olyan food truckunk, amelyek bárhol megállják a helyüket a mai mezőnyben (Borracho, Morzsa) és szép számmal találunk jobbnál jobb bisztrókat, de többségük nem merészkedett túl messzire a hamburgerek világától. Most viszont egy olyan hiánypótló helyet kaptunk, amelynek étlapján az amerikai konyha szinte minden ismert íze megtalálható. Mi pedig tematikusan végigettük az étlapot. Vágjunk is bele! 

13528079_574542752749663_1052790521052039291_o.jpg

Tovább

Jamie's Italian Budapest

Szimpatikus figura Jamie Oliver, hiszen amellett sikerült megőriznie eredeti arcát, hogy nagyjából 15 év alatt világsztár lett belőle. Készített mindenféle tematikus műsort, kiadott megannyi könyvet, sajátmárkás termékei jelentek meg, és az étteremláncai is sikeresek. Az eredeti vonal pedig tetten érhető a mai napig munkásságában, egyszerű, közérthető recepteket mutat be. Nem lehet szó nélkül elmenni önzetlen tevékenysége mellett sem, mindent megtett az iskolai menzák étkezésének megreformálásáért, továbbá szívesen foglalkoztat munkanélküli fiatalokat, és az egészséges étkezést megpróbálja becsempészni immár az összes tevékenységébe.

img_20160530_134508.jpg

Tovább

Géza Konyhája: Bárányburger édeni környezetben

Ezúttal egy olyan éttermet ajánlunk, amit szinte kötelező felkeresni, ha Gyulán szeretnétek ebédelni. András fedezte fel a Körös partján megbújó, elbűvölő kis helyet, amely történetesen hamburgert is kínál. Nem is akármilyet: bárányburgert és kacsaburgert. Bemutatjuk a Géza Konyháját

20160510_113857.jpg

Tovább

Milán írta: Smokin’ Aces Barbecue

Amint azt már tudjátok, munkánk alapvetően Szegedhez köt minket, de vannak olyan szerencsések, akik sokat utaznak szerte a nagyvilágban, és emellett a miénkhez hasonló szenvedéllyel és lelkesedéssel hódolnak mindennek, ami Street Food. Milán ezentúl rendszeresen jelentkezik majd, és beszámol nekünk arról, hogy milyen az igazi utcai kaja Londonban.

"Ez nem SunCity, a 24/7 napsütés itt csak hiú ábránd. A sebesen robogó felhők bármikor záport hozhatnak, sietek is. A helyszín London, Islington, Chapel Market.

0001.jpg

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu