Szeged hamburger

Bohemia Sörkonyha, Pécs

2017. július 17. - kormosgergo

A blog elsősorban Szegedről és környékéről szól, mégis nehéz megállni, hogy ne számoljunk be a más városokban szerzett élményeinkről. Pláne, ha ezekre az élményekre egy cseh étteremben tettünk szert, és ez a cseh étterem Magyarországon, Pécs városában van, ráadásul olyan burgereket kínál, hogy a prágaiak is garantáltan megnyalnák mind a tíz ujjukat evés után. 

b5.png

Tovább

Rákattantunk a Hungi teraszára

Húsimádó burger és tépett kacsahúsos burger a Göröngy séfjétől

A hosszúra nyúlt, szeszélyes tavasz után végre-valahára beköszöntött az igazi nyár. A hirtelen érkező kánikulában másra sem vágyunk, minthogy egy hűs teraszon üldögélve jéghideg koktélokat vagy kedvenc sörünket szürcsölgessük egy finom hamburger mellett. A most nyitott street food terasz ideális választás lehet, hiszen az italokat a Hungi Vigadó, a jobbnál jobb spanyol és utcai kajákat pedig a Göröngy szolgáltatja.

kacsa.png

Tovább

Gyro Gyros a Zrínyi utcában

Görög életérzés pitába töltve

Amikor megnyitott a Gyro, örömmel újságoltuk a Facebook-on, hogy több szempontból autentikus gyrost lehet végre kapni Szegeden. Hogyan lehet valami autentikus, ha százféle létezik belőle? Ehhez vissza kell gondolni a görög emlékekre, miért is szeretem ott a gyrost?

100_6462_1.JPG

Tovább

Garden Beach

Hamburgerezés tengerparti környezetben

Nincs is jobb annál, amikor egy medence partján különböző koktélokat szürcsölgetünk, miközben süt ránk a nap, és a háttérben kellemes zene szól. Ehhez mostantól nem kell autóba ülve kilométereket utaznunk, vagy repülőre szállnunk, ugyanis a Garden Beach elhozta - még ha kicsiben is - számunkra az igazi tengerparti medencés-strandos életérzést. 

best_hambi.jpg

Tovább

Gerilla Gourmet - kulináris Rock & Roll

Végigettük a Gerilla Gourmet fesztivált

Kezdetét vette az idei Gerilla Gourmet gasztrofesztivál, amikor is food truckok és más street food különítmények özönlik el Szeged városának hatalmas "főterét". Oly sok a résztvevő, hogy a teljesség igényével lehetetlen bemutatni mindet, mi mégis megpróbálunk egy rövid áttekintést adni nektek arról, hogy szerintünk hol érdemes vagy éppen nem érdemes enni az elkövetkező pár napban. Tartsatok velünk ezen az izgalmas kiránduláson! 

gerilla_kezdo.png

Tovább

Zseniális húsvéti burger az Infernóban

Közeledik a húsvét ünnepe, amikor is mindenki annyi sonkát, kalácsot és főtt tojást eszik, amennyi csak belé fér. Szerencsére az Infernónak köszönhetően ilyenkor sem maradunk hamburger nélkül, ugyanis elkészítettek egy szuper húsvéti verziót számunkra. Mivel ezzel a húzással alaposan felcsigázták a kíváncsiságunkat, fogtuk magunkat Andrással, és sebtében ellátogattunk hozzájuk.  

h_sv_ti_burger.png

Tovább

Monster Downtown

Beköltözött Amerika a belvárosba

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az méltán csodálkozik, hogy mennyi új bisztró, gasztrokocsma és más jobbnál-jobb street food lelőhely nyílt a közelmúltban Szegeden. Bátran kijelenthetem, hogy a vidéki nagyvárosok között toronymagasan vezetünk e téren. Mi több, úgy tűnik, hogy a tendencia az idei évben tovább folytatódik, ugyanis a Monster gondolt egy merészet, és megnyitotta a második éttermét a Stefánián, melynek köszönhetően a "Fald fel Amerikát" érzést mostantól a belváros szívében is élvezhetjük.

bbq_beef.png

Tovább

Bock Bisztró (Pest)

Ebédmenü

Február közepén ismét Pesten volt dolgom munkaügyben, és bár tudtam, hogy nagyszerű szendvicsekkel fognak minket várni, az ebédszünetet ismét máshogy képzeltem el. Rutinosan előre megnéztem a foodmap.hu-t, de valamilyen sugallattól vezérelve nem a street-food kategóriában válogattam - ami egyébként a Király u. mellett egyértelmű lett volna - hanem az ebéd menüt pipáltam ki a számos lehetőség közül.

15826539_1247074832024108_3430953715752226552_n.jpg

Tovább

Garden Bistro

A kiérdemelt második esély

A Garden Bisztróban nem most jártunk először. Tetszett a hely hangulata, a kiszolgálás kissé mogorva volt, de még ezen is túllendültünk volna, ha a majdnem kétezer forintos hamburger nem lett volna ehetetlenül inas és rágós. Nem célunk a lehúzás, inkább helyeket ajánlunk, így nem is lett belőle cikk, de igyekeztünk rajta tartani a szemünket. Érdemes volt! Amikor visszamentünk, leesett az állunk. Na, de ne siessünk ennyire előre.

garden_kezdo.png

Tovább