Szeged hamburger

Bors GasztroBár, Budapest

2017. szeptember 19. - kormosgergo

Létezik egy take-away levesbár a külföldi turistáktól hemzsegő Kazinczy utcában, ahol a frekventált elhelyezkedés ellenére, mindössze 590 forintért vehetünk magunknak egy poharas levest. A hely nevét azonban nem csak a meglepően jó ár-érték arány miatt kell eszünkbe vésnünk, hanem azért, mert olyan Sacher-tortát, Túró Rudit vagy éppen chili con carnét kóstolhatunk, amelyhez foghatót még biztosan nem ettünk. A Bors GasztroBárban kedvenc főételeink és desszertjeink ugyanis leves formájában köszönnek vissza.

img-4239.JPG

Tovább

Kürtőskalács fagyi Szegeden

Hűsítő jeges finomság a nyár utolsó napjaira

A hamburger reneszánsza már nem most kezdődött, mégis a burgerláz évek óta töretlennek mutatkozik. Emellett egy új, az édességeket előtérbe helyező street food trend is kibontakozni látszik. Amint arról már beszámoltunk, a Fluffy elhozta a churrost és a thai fagyit a szegedieknek. Ezúttal a nyár másik slágerére voltunk kíváncsiak, és azt jártuk körbe, miként lehet kürtőskalácsba fagylaltot tölteni, és hol van a legjobb kürtősfagyi Szegeden.

kurtos.png

Tovább

Kishusom, Budapest

Wossala Rozina újhullámos hotdogozója

Néhány nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a Konyhafőnök első szériájából megismert Wossala Rozina újhullámos hotdogozót indított a Gozsdu Udvar szomszédságában. A Kishusom a Barside és a Juicy + Budapest Bagel között bújik meg, tovább színesítve a Madách Imre út gasztrokínálatát.  A kíváncsiságtól vezérelve a belváros felé vettük az irányt, lelkiekben felkészülve az ilyenkor várható sorban állás viszontagságaira. Legnagyobb meglepetésünkre alig pár perc várakozás után megkóstolhattuk az ínycsiklandozó kolbászos hotdogokat.

img_4216.JPG

Tovább

Neked Főztem és Fészek, Zánka

Már javában tart a várva várt nyári vakáció időszaka. Ilyenkor, aki csak teheti, keres magának valamilyen strandolásra alkalmas vízfelületet, hogy ott töltse a jól megérdemelt szabadságát. Mi a Balaton északi partját választottuk, ahol a hegyekkel és medencékkel tagolt táj bája találkozik a lassan mindenhol jelenlévő minőségi gasztronómiával. Ez utóbbi kijelentés pár éve még túlzásnak tűnhetett, de ma már egyáltalán nem az; gondoljunk csak a három jó étteremmel is büszkélkedő Köveskálra, a Code Zero-nak otthont adó Csopakra, a Kalózra méltán büszke Balatonudvari-Fövenyesre, vagy a büféforradalom bölcsőjének tartott Zánkára.

image-0-02-04-b4e20524c13d79259f63633e22429aa7080a8071a9ff45688280cc81e5029d62-v.jpg

Tovább

Fluffy: churros és thai fagyi egy helyen

A churros az egyik kedvenc édességem, de az az igazság, hogy Magyarországon nagyon nehéz hozzájutni. Budapesten a Gringos Amigos mexikói étterem és a fesztiválokon fel-felbukkanó Viva Churros és Olé Churros árulja, Szegeden viszont ezidáig egyáltalán nem lehetett beszerezni. Aztán május végén megnyitott a Fluffy, ami egyszer s mindenkorra pótolta a város eme hiányosságát. Azóta annyit ehetünk, amennyi belénk fér, és még a thai fagyit is kipróbálhatjuk. Vigyázat, fennáll a cukortúladagolás veszélye! 

19452996_1862118410672299_2907305842037930258_o.jpg

Tovább

Bohemia Sörkonyha, Pécs

A blog elsősorban Szegedről és környékéről szól, mégis nehéz megállni, hogy ne számoljunk be a más városokban szerzett élményeinkről. Pláne, ha ezekre az élményekre egy cseh étteremben tettünk szert, és ez a cseh étterem Magyarországon, Pécs városában van, ráadásul olyan burgereket kínál, hogy a prágaiak is garantáltan megnyalnák mind a tíz ujjukat evés után. 

szup.png

Tovább

Rákattantunk a Hungi teraszára

Húsimádó burger és tépett kacsahúsos burger a Göröngy séfjétől

A hosszúra nyúlt, szeszélyes tavasz után végre-valahára beköszöntött az igazi nyár. A hirtelen érkező kánikulában másra sem vágyunk, minthogy egy hűs teraszon üldögélve jéghideg koktélokat vagy kedvenc sörünket szürcsölgessük egy finom hamburger mellett. A most nyitott street food terasz ideális választás lehet, hiszen az italokat a Hungi Vigadó, a jobbnál jobb spanyol és utcai kajákat pedig a Göröngy szolgáltatja.

kacsa.png

Tovább

Gyro Gyros a Zrínyi utcában

Görög életérzés pitába töltve

Amikor megnyitott a Gyro, örömmel újságoltuk a Facebook-on, hogy több szempontból autentikus gyrost lehet végre kapni Szegeden. Hogyan lehet valami autentikus, ha százféle létezik belőle? Ehhez vissza kell gondolni a görög emlékekre, miért is szeretem ott a gyrost?

100_6462_1.JPG

Tovább

Garden Beach

Hamburgerezés tengerparti környezetben

Nincs is jobb annál, amikor egy medence partján különböző koktélokat szürcsölgetünk, miközben süt ránk a nap, és a háttérben kellemes zene szól. Ehhez mostantól nem kell autóba ülve kilométereket utaznunk, vagy repülőre szállnunk, ugyanis a Garden Beach elhozta - még ha kicsiben is - számunkra az igazi tengerparti medencés-strandos életérzést. 

best_hambi.jpg

Tovább