Szeged hamburger

Mit érdemes enni a Szegedi Ifjúsági Napokon?

2016. augusztus 25. - kormosgergo

Kezdetét vette a nyár egyik utolsó könnyűzenei fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok, amit a szegediek leginkább csak SZIN-ként emlegetnek. Ilyenkor pezsgő élettel telik meg az Újszegedi-Partfürdő területe, hogy a Tisza partján összegyűlő fesztiválozók egy utolsó fergeteges bulival búcsúztassák el a számukra talán legkedvesebb évszakot. A jobbnál jobb koncertek, stand-upok és kulturális programok mellett a vendégeknek ma már igazi gasztronómiai élményben lehet részük. Míg pár évvel ezelőtt legfeljebb zsírban tocsogó lángost vagy mirelit hússal készült, óriás pufis burgert ehettünk, addig az idei SZIN-en sok kiváló minőségű és izgalmas street food vár bennünket. Hogy melyek ezek és hol találhatjátok meg őket? Mi megmutatjuk, ha velünk tartotok. sadaweb_tomb_burger-0058-4751.jpg

Tovább

Fishing on Orfű-élmények: Göröngy és Streat

G szerencsére "világot látott" ember mellettem, így amikor tavaly a második "Kispál életmű koncert" miatt ellátogattunk Orfűre, örömmel vettem, hogy nem csak én vagyok elájulva a hely varázsától, Ő a Sziget, SZIN (tudom, nem egy kategória a kettő) és egyéb fesztiválok ismeretében is azt mondta, hogy: "na ez valami". Meglepne, ha lenne kellemesebb bulihelyszín ennél, hegyek, vízpart, kis völgyekben koncertek, borterasz, és street-food részleg. Idősebbek lettünk viszont, így idén az volt a terv, hogy ottalvós lesz a buli, tavaly még hazavezettem hajnal kettőkor Szegedre, és reggel még dolgozni is mentünk, mert rákendroll. Idén már szabit vettünk ki másnapra, de aztán valahogy nem tűnt kényelmesnek az autóban alvás, ezért egy kis stéges beszélgetés után azt mondtam G-nek, hogy irány haza, jobb lesz otthon elaludni. Meglett persze ennek a böjtje, mivel csütörtök reggelre levezettem kb. 400 km távot (200-at éjjel), péntek este pedig indultunk Görögországba a három gyerekkel. Szerencsére Asszonyka megmentett, és Belgrádtól Macedóniáig elvállalta az út felét, amíg én próbáltam magamhoz térni. De ez egy másik történet, vissza Pécs mellé.

20160622_202155.jpg

Tovább

Famous - American & Street Kitchen

Végre! Ez volt az első gondolatom, amikor május elején megnyitott a Famous, vagyis az első amerikai étterem Szegeden. Pedig van már két, országos szinten is kiemelkedő hamburgerezőnk (Cirmi, Kapca), néhány olyan food truckunk, amelyek bárhol megállják a helyüket a mai mezőnyben (Borracho, Morzsa) és szép számmal találunk jobbnál jobb bisztrókat, de többségük nem merészkedett túl messzire a hamburgerek világától. Most viszont egy olyan hiánypótló helyet kaptunk, amelynek étlapján az amerikai konyha szinte minden ismert íze megtalálható. Mi pedig tematikusan végigettük az étlapot. Vágjunk is bele! 

13528079_574542752749663_1052790521052039291_o.jpg

Tovább

Jamie's Italian Budapest

Szimpatikus figura Jamie Oliver, hiszen amellett sikerült megőriznie eredeti arcát, hogy nagyjából 15 év alatt világsztár lett belőle. Készített mindenféle tematikus műsort, kiadott megannyi könyvet, sajátmárkás termékei jelentek meg, és az étteremláncai is sikeresek. Az eredeti vonal pedig tetten érhető a mai napig munkásságában, egyszerű, közérthető recepteket mutat be. Nem lehet szó nélkül elmenni önzetlen tevékenysége mellett sem, mindent megtett az iskolai menzák étkezésének megreformálásáért, továbbá szívesen foglalkoztat munkanélküli fiatalokat, és az egészséges étkezést megpróbálja becsempészni immár az összes tevékenységébe.

img_20160530_134508.jpg

Tovább

Géza Konyhája: Bárányburger édeni környezetben

Ezúttal egy olyan éttermet ajánlunk, amit szinte kötelező felkeresni, ha Gyulán szeretnétek ebédelni. András fedezte fel a Körös partján megbújó, elbűvölő kis helyet, amely történetesen hamburgert is kínál. Nem is akármilyet: bárányburgert és kacsaburgert. Bemutatjuk a Géza Konyháját

20160510_113857.jpg

Tovább

Milán írta: Smokin’ Aces Barbecue

Amint azt már tudjátok, munkánk alapvetően Szegedhez köt minket, de vannak olyan szerencsések, akik sokat utaznak szerte a nagyvilágban, és emellett a miénkhez hasonló szenvedéllyel és lelkesedéssel hódolnak mindennek, ami Street Food. Milán ezentúl rendszeresen jelentkezik majd, és beszámol nekünk arról, hogy milyen az igazi utcai kaja Londonban.

"Ez nem SunCity, a 24/7 napsütés itt csak hiú ábránd. A sebesen robogó felhők bármikor záport hozhatnak, sietek is. A helyszín London, Islington, Chapel Market.

0001.jpg

Tovább

Kajak Bistro: Bivalyok közt a bárány és Pulled pork szendvics

Ettetek már bivalybélszínből készült hamburgert? Netalántán kettőt egy bárányburger kíséretében? Nos, ez nem csupán egy szép álom, amely után farkaséhesen ébredünk fel, hanem a Kajak Bistro által kínált mini hamburger variációk. 

kezdokep_1.jpg

Tovább

Meat&Sauce

Gerilla Gourmet gasztrófeszt a Széchenyi téren

Egy hete zajlott Szeged idei gasztro-fesztiválja, ami a résztvevőkkel folytatott beszélgetés alapján elsöprő sikert aratott. Olyannyira, hogy... de erről később. G-vel megállapítottuk, hogy egész jó munkát végeztünk, hiszen olyan hely, amiről nem írtunk eddig, csak egy akadt idén az állandó Street-food szereplők közül. A pesti Meat&Sauce eddig megúszta a látogatást, most azonban állandó figyelemmel kísértük őket, amíg itt voltak, minden nap ettünk Náluk.

Sikerült egy beszélgetős találkozót is leegyeztetni vasárnapra, Vad-Horváth Zoltánnal, aki a hely megálmodója. Próbáltam Zolitól "nem szokásos dolgokat" kérdezni. Elmesélte, hogy sokat dolgozott a tengerentúlon, illetve Londonban, és a Street food szeretete innen ered nála, ezért amikor hazatért, levesezőt szeretett volna nyitni barátaival, viszont addigra már telített volt a piac, így elsőre egy étterem lett az elképzelésből. A Meat&Sauce megnyitását pedig több mint egy éves előkészület alapozta meg. A koncepció egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, a szendvicsek sok hozzávaló belepakolása helyett kevés, de komplex összetevővel készülnek.

 meatandsauce.jpg(forrás: Facebook)

Tovább

Szeged NOVA

Nehéz mérleg

Faszénen sült vastag hús, cheddar, bacon, hagymalekvár az egyik serpenyőben. A másik oldalt, amitől nem egyértelmű mégsem, merre billen a mérleg nyelve, elmesélem. Talán egy helynek sem adtunk ennyi esélyt még, legalább öt alkalommal mentünk vissza G-vel az elmúlt hónapokban, mivel az első mondatban írt pozitívumok összeállását nagyon vártuk. Valamiért mégsem rendeződnek a dolgok.

Nézzük az elejétől. A hely igazából gépkocsival közelíthető meg könnyen, egy belvárosból kiinduló gyors munkaebédhez a főnök elnéző hozzáállása is kellhet. Az étteremben rengeteg az ülőhely, szeparáltan, kényelmesen fogyaszthatjuk el választottunkat. A kínálat széles, a hagyományos rántott mindenfélétől, a faszénen sült borsos hátszínig van miből válogatni.

image-45b8e377937b0e9cf6b81e7bd83db40ff772a7ef7baa8c9f83dbe310679f5562-v.jpg

Tovább

Monster Streetfood & Grill (English)

Is there quality hamburger in such size in Szeged that even I can barely eat? Which, in addition, is made with Angus beef? Yes, since Monster Streetfood & Grill was opened in last November and they offer 25-30 dkg meat patty.

1.jpg

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu