Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Halloween burger a Cirmiben

2016. október 30. - kormosgergo

Elérkezett a mindenszentek napja, amelyet egyre többen ünnepelnek hazánkban is angolszász mintára. Egyesek széles vigyorral világító töklámpást készítenek, míg mások jelmezekbe öltözve ijesztgetik egymást, majd vágnak neki az éjszakának. A Cirmi kézműves gasztrokocsma úgy döntött, hogy a trendekkel lépést tartva, egy igazán különleges hamburgerrel örvendeztet meg bennünket Halloween alkalmából.

20161029_165513.jpg

Nem szoktunk az általunk látogatott helyek között rangsorolni, mert mindegyiket szeretjük valami miatt, de ha mindenképpen egy kedvencet kellene kiemelnem, akkor biztosan a Cirmire esne a választásom. Ebben természetesen meghatározó szerepe van az elsőrangú konyhának, de nem mehetünk el szó nélkül Timi őszinte kedvessége, az egyre változatosabb étlap és a bisztró hangulata mellett sem. Nem akarnak százféle ételt kínálni, mégis az étlapon fellelhető a vietnami, olasz vagy éppen mexikói konyha egy-egy tökéletesen kivitelezett fogása. (Bandi hamarosan beszámol majd nektek az összes újdonságról, ugyanis egy komplex tesztsorozat végéhez értünk.)

20161029_163845.jpg

Késő délután érkeztünk, mégis mire végeztünk a hamburgerrel, már félig telt ház volt, a még üresen árválkodó asztalokon pedig ott virított a "Foglalt" tábla. Kiszemeltünket Dr. Dobi névre keresztelték, mert mint kiderült, az ötlet egy Amerikában élő tudós-zseni baráttól származik, aki nem mellesleg burger rajongó. Először a köretet vettük szemügyre: ez héjában sült burgonya volt, a már jól ismert pöttyözött zománcos bögrében tálalva. A városban ennél jobb sült krumplit kevés helyen készítenek, de én most valami másra voltam elsősorban kíváncsi.

hallo.png

Ami elsőre szembetűnik: ez a burger bizony fekete! Azok számára, akik először látnak ilyet, most fellebbentjük a fátylat: a Halloween hangulatához találóan illeszkedő fekete zsömle a színét a tintahal tintájának köszönheti. A tészta ezt leszámítva egyébként semmi másban nem különbözik a hagyományostól, a már jól bevált kellemes ízzel, állaggal és textúrával van ezúttal is dolgunk. A buci kalapja pókhálószerű díszítést kapott, félbevágott belső oldalait pedig egy édes csiliszósz dobta föl. A pókháló titka nem más, mint a sós pereceknél alkalmazott sós-lisztes massza. Egyszerű, ötletes, mégsem láttam eddig még sehol. Nem véletlen az sem, hogy a sajton csordogáló csiliszósz láttán, rögtön a vérre asszociálunk.

buri_1.png

Az egyedi megoldásoknak itt még koránt sincs vége, ugyanis a hamburger egyik legfőbb különlegessége a sertés agyvelőből készült ragu. Tagadhatatlan tény, hogy a velő az igencsak megosztó ételek közé tartozik, egyesek imádják, mások pedig egyenesen viszolyognak tőle. Nos, ebben az esetben valami elképesztően jól működik, ráadásul a hozzá kevert dijoni mustárnak köszönhetően egyáltalán nem nehéz. A burger egyebekben ropogós bacont, rengeteg cheddar sajtot, savanyú uborkát, lilahagymát és salátát rejt magában. A húspogácsának külön fejezetet lehetne szentelni. Elképesztően szaftos, középen gyönyörű rózsaszín és teljes mértékben naturális ízvilágú. Erőteljes fűszerezésre aligha van szükség ilyen jó minőségű marhahús esetében. 

belso.png

A burger ára 2 200 forint, de az ajánlat mindössze egy héten keresztül lesz elérhető, szóval igyekezzetek, ha ki akarjátok próbálni, mert lehet, hogy egy évet kell majd várnotok a következő alkalomig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr5111914185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2016.10.31. 16:28:40

Írjuk már oda, hogy ez a jó kis hely Szegeden van, ugyanis ez nem közismert.

kormosgergo 2016.10.31. 16:33:36

Kedves scuynat!

Alapvetően ez egy szegedi blog és 80%-ban szegedi helyekről írunk, ezért azt szoktuk kiemelni, ha más városban teszteltünk. Ha Szegeden jársz, próbáld ki a Cirmit mindenképpen!

Üdv,
Gergő
süti beállítások módosítása